אני מאושרת להודיע

emmily plays

New member
אני מאושרת להודיע

ששמעתי שוב את Red ואת Lizard של King Crimson , ולאחר הפעם הראשונה ששמעתיהם, לפני מספר חודשים ולא אהבתי, החלטתי לתת להם צ'אנס נוסף, כי מאז התרגלה אוזני לפרוגרסיביות פחות "מלודית" כמו Gentle Giant ודומיהם, וכי כבר למדתי, שברוק המתקדם עדיף לשמוע שוב, לפני שחורצים דיעה. זה קרה לי עם Yes למשל, שרק אחרי 4 שמיעות אהבתי, וגם עם Gentle Giant. בכל אופן, את Red ממש ממש אהבתי הפעם. הוא קודר , צורמני, חזק ומעולה. את Lizard אהבתי, אבל פחות, כי יש בו קטע או שניים חלשים יותר. בכל אופן Lady Of The Dancing Water ושיר הנושא, ממש מעולים בעיני. הבנתי, שבפעם הראשונה לא אהבתי, כי ציפיתי למשהו דומה לאלבום הראשון של הלהקה, כלומר כל ה" קלישאות" של הרוק המתקדם, כמו חלילים, וכאלו. הייתי אז בתחילת דרכי הפרוגרסיבית, ולכן, כששמעתי את Red , לא ממש הבנתי אותו ולא נהניתי ממנו בכל אופן, אני שמחה להודיע, שגם קרימזון הפכו אצלי לעוד אחת מהלהקות החביבות עלי, שיש להם יותר מאלבום אחד , שאני יכולה לחרוש . (כי בוא נודה, האלבום הראשון ענק, אבל כמה כבר אפשר לטחון את Epitaph?)

orbiti

New member
דווקא ג'נטל ג'איינט

הוא הרכב מאד מאד מלודי (אם כי לא תמיד בצורה המקובלת), וכמעט אין בו רגעים ארוכים ללא מלודיה כפי שיש לעיתים אצל קינג קרימזון.

יישר כוח - המאמצים משתלמים!

אם יש מסקנה אחת שאפשר להגיע אליה בנושא הפרוג - הוא דורש זמן ומאמץ. מוסיקה גדולה-באמת דורשת הסתגלות מוחית - עיצוב של נוירונים חדשים, שלא היו קיימים במוח. זה מאוד דומה לספר גדול - בקריאה שטחית אי אפשר להבין את הגדולה שבו. זה גם נכון לאנשים מיוחדים - בהיכרות שטחית אי אפשר להבין עד כמה הם שונים מן הרוב. בקיצור, לא לשפוט אלבום פרוג על סמך האזנה אחת, שתיים או שלוש. צריך תמיד לתת יותר מזה. במקרה של אלבומים מסובכים-באמת, אפשר להגיע לעשר האזנות ועדיין לא לפצח את האגוז

dimfo

New member
יש אלבומים שדרשו ממני הרבה יותר מזה

כמו למשל Mind Volume 1, In Extremis, Ceux Du Dehors, ואם לומר את האמת אחרי כמעט שנה שיש לי את Hot Rats, ואחרי מעל מ30 שמיעות עדין לא הצלחתי לפצח אותו, או שאני סתם לא מתחבר עליו.

אנלוגיות מתחומים אחרים

זה כמו ההבדל בין ארוחה צרפתית של שש מנות ובין צ'יקן בורגר בצהריים, כמו ההבדל בין טרילוגיית שר הטבעות ובין פרק של 'חברים', כמו ההבדל בין הספר 1984 ובין הארי פוטר.

dimfo

New member
אז בעצם ניתן להגיד

שאתה משווה את כל הפרוגרסיב "הקלאסי" של שנות ה-70 להארי פוטר?

ממש לא

אני משווה את עידן רייכל להארי פוטר, ואת איזילדורס ביין לשר הטבעות (כל הטרילוגיה, בספר המקורי באנגלית - לא הסרט ולא התרגום העברי).

למעלה