אני מאוהב

deathcaster

New member
לא, את טועה

לא יעזרו אלף לינקים, הוא לא אמר מילה אחת בפורום כאן מעולם, גם אני לא, וגם את לא.

נ-כון

איך אומרים? "אין כמו מראה עיניים".

berta84

New member
קוויאר זה ביצי דגים נכון? מה שקוראים לו

ברוסית "איקרה" אמא שלי אוהבת את זה, פעם גם אני מאוד אהבתי סנדוויץ עם חמאה וקוויאר ההורים שלי הם כ"כ לא דיאטטיים

deathcaster

New member
תיקונים

איקרה זה לא קאוויאר - זה סלט ביצי דגים, אין קשר לרוסית, מקור הסלט הוא טורקי - יווני ונקרא תרמוסלאטה, ה"איקרה" מקורו בשם הרומני לאותו סלט " salata de icre" (סלט ביצי דגים) קאוויאר - זה מאכל ביצי דגים מעובדות ומומלחות שלא מעורב עם מזון אחר כמו איקרה. ולא בכדי איקרה נקראת גם "קאוויאר לעניים"
מקור השם קאוויאר הוא פרסי ופירושו "מייצר ביצי הדגים" (דג החידקן) אבל הרוסים הכירו את האיקרה לפני הקאוויאר, אז הם פשוט קראו לקאוויאר בטעות איקרה וזה נשאר עד היום.

deathcaster

New member
לא בהכרח, תלוי מאיזה דג ומאיזה יצרן וכמובן

שצריך להיזהר... קאוויאר / איקרא שפג תוקפם זה יכול להיות מאוד מסוכן

deathcaster

New member
השאלה איזה סופר ? ../images/Emo8.gif

יש גם את הסופרים של הרוסים ("קשת טעמים", "קרל ברג") ויש גם את טיב טעם, שם אפשר למצוא קאוויאר קצת יותר נורמלי, זה אולי לא BELUGA אבל די טוב כמובן שהוא לא יהיה כשר, אבל זה ברור מאליו, כי כמעט כל מה שלא כשר- טעים.

stkachov

New member
יש לנו שכנים

הכוונה לשכנים של ההורים, אז הם באים מעיר נמל בסיביר, ואחת מהתעשיות הכי גדולות שם זה קוויאר. זה מיוצר ומשווק משם לכל העולם. אז הם מספרים שכשהם נמצאים שם בביקור הם פשוט אוכלים את זה בכפיות, טרי מהים, וזה עולה שם גרושים. אחחח... אולי כשאני אעשה את הטראנסיבירית אחרי הלימודים אני אעצור שם, ואבלוס קוויאר ללא הפסקה.

deathcaster

New member
אם אינני טועה

עיר הנמל הזו היא לחוף צפון הים הכספי ? אם כן .... זה כנראה אכן קאוויאר מדג הבלוגה, הטוב בעולם.

למעלה