אני מאוהב..... לא

Dazed&Confused

New member
אני מאוהב..... לא

טוב. אז יש לי שאלה : מהו ההבדל בין "מאוהב" ל-"אוהב"?

bigfish

New member
הגדרה יפה......

ששמעתי פעם: אוהב=במובן הרוחני. עם הלב, עם הנשמה. מאוהב=מחורמן (זקוק לספק צורך).

rubber duck

New member
לא מסכים

להתאהב זה מצב זמני זה המגע הראשון עם האהבה , ההתאהבות קיימת עד הרגע שמגלים אותה ההמשך של ההתאהבות היא האהבה
האהבה זה מצב של רגש ולא רק רגש שמחה זה גם להבין מתי כואב ומתי עצוב ולעשות למען זה פשוט לאהוב
שרון
שאוהב

Dazed&Confused

New member
בהמשך למה שדיברנו

אמרת ש"מאוהבות" זה משהו שניגמר, ואהבה לא. אז מה שאנחנו מבינים בנתיים, כשעובר השלב של המאוהבות, נשארת אהבה, או ש.... מאבק כוחות? אפאטיות? אולי יש גם עניין של התמכרות לריחוף הזה, ההתמלאות הראשונית של מה הגדרנו כ"התאהבות". ואז מי שמכור לזה, כשעובר לו הוא מרגיש חלש. יש לו חוסר בפנים. ואז נוצר המאבק כוחות לאיזון החסר, ואז מתפתחת האפאטיות אולי? או משהו אחר במקרים מסוימים. זה לא מוגמר רק כמה מחשבות. מה אתם אומרים?

Dazed&Confused

New member
ו -...

מהו ההבדל בין אותה האהבה שנשארת לבין אהבה לא רומנטית? אני ממהר בשאלות, אבל ננסה להבין את זה לאט לאט.

rubber duck

New member
כשנגמרת האתאהבות יכולים לקרות

כמה דברים : דבר אחד שיכול לקרות שזה פשוט ייגמר - כלומר לא ישאר שום דבר וזהו דבר שני שיכול לקרות זו אהבה - קשר שנבנה ולא רק בקטע של ריחוף וצחוקים וחיוכים ( אורלי הגדירה את זה ריחוף - אהבתי
) , מתחיל גם עיניין של דאגה , להבין את הצד השני , לדעת את הצרכים שלו ואת המרחב הדרוש לו יאופציה נוספת היא שמתפחת אהבה מאד אינטנסיבית שבסופה הכל מתפוצץ - וזו למעשה התאהבות שהתחפשה לאהבה ולא מעבר . לגבי התאהבות בתחושה של ההתאהבות - זו לא אהבה אל התמכרות לתחושה וזה הכל שרון
אהבה לא רומנטית אינה אהבה לדעתי - היא פשוט ניצול של הצרכים של אחד או שני הצדדים וזה הכל , זה דבר מכני ואהבה אינה דבר מכני אהבה היא רגש
ואגב כל מה שכתבתי נכון רק לגבי - כלומר מבחינתי אהבה היא רגש ותחושה יש אנשים שבשבילם אהבה היא דבר מכני או משהו באמצע וכל עוד אדם מאושר בחלקו הרי שזה נהדר

Dazed&Confused

New member
שרון אולי תרחיב בקשר להגדרות

שסיכמת קודם בצ´אט, כדי שכולם יבינו למה אנחנו מתכוונים בכול מילה?

אורלי_ל

New member
לדעתי ההבדל

להיות מאוהב זה להיות בעננים, ב"היי", לא במצב מאוזן לגמרי. וגם לראות את מושא ההתאהבות בצורה מאוד ורודה, לא לראות את המגרעות שלו. לאהוב זה... לראות אותו/אותה כמו שהיא, להתעצבן מהמגרעות שלה ולהיות פשוט מאושר שאתם ביחד. להרגיש בבית, איתה, בכל מקום, גם באמצע הג´ונגל, ופשוט לאהוב.

conatus

New member
מה זו אהבה ?

אוהב = מילה כבדה מאוהב = פחות כבדה ביי

אוהבת את הנושא ../images/Emo13.gif ../images/Emo23.gif

מאוהב - זה לאו דווקא זמני (אין לזה פרק זמן מסויים) יכול גם להמשך שנים, הסימטומים של להיות מאוהב שהבן זוג הופך להיות אוויר לנשימה, שהוא ממלא את כל מכסת האנרגיות, אהבה עיוורת, פרפרים בבטן, התרגשות, געגועים (אפילו בגלל כמה דקות) רצון להיות כל שניה יחדיו (בנתיים לא לבד) אוהב - כשהיחדיו הופך להיות שני אנשים שהם גם ביחד וגם לחוד והקשר שהחל בלהיות "מאוהב" הופך לאהבה שוויונות מכובדת וכל אחד נותן לשני את מרחב המחייה שלו, מבלי שהקשר או הרגש יפגע. כשבני הזוג כבר לא תלויים אחד באנרגיה של השני באופן מלא.(כזה כבר לא אוויר לנשימה) התעוררות מלהיות מאוהב עיוור, זה בעצם המבחן שבין שני אנשים המעבר בין להיות "מאוהב ועיוור" לבין להיות "אוהב רואה ומקבל" וזה לפי דעתי ההבדל בין להיות מאוהב לאוהב בין בני זוג...שזו לא האפשרות היחידה שקיימת כמובן למאוהב ולאוהב...אפשר גם להיות מאוהב בעצמך...ולראות עם עוברים את "המבחן" למצב של לאהוב את עצמך
אוהבת המתבוננת

rubber duck

New member
הערה אחת קטנה

זמני זה זמן לא מוגגדר - זמני יכול להיות גם 20 שנה ויותר שרון

זאת בדיוק היתה כוונתי ../images/Emo13.gif

עכשיו הזכרת לי את הבוס הקודם שלי "כל דבר זמני הופך להיות קבוע" כשהיה "מלווה" משהו למחלקה שלו ב"אופן זמני" האנשים כבר ידעו שהם יכולים לשכוח מזה לכל החיים
חה חה חה

deep ocean

New member
אני ממש לא יודעת

אולי מאוהב-מאוהב בתדמית של האדם. אוהב-אוהב באמת את מה שיש בתוכו.

למעלה