אני מאוד מבולבלת

ila73

New member
אני מאוד מבולבלת

הייתי אצל רופא פרי ד"ר אבישלום שהמליץ על ניתוח איבחוני. הייתי גם אצל ד"ר סוריאנו שאמר שאני מועמדת לניתו מאתמול לא מהיום. ושאני לא מבינה את חומרת מצבי. הוא המליץ על נטילת גלולות ברצף דחוף ובדיקת CA125 וU.S איברים. האם כדאי להמשיך באופן פרטי אצל סוריאנו (דבר שאין באפשרותי כספית) או להמשיך טיפול בתל השומר שלפי הבנתי ממהרים לניתוח. הרופא נשים שלי בחיפה אדיש ולדבריו כבר עשינו את כל הבדיקות הללו ואין חדש ביעוץ הפרטי. הרקע הוא שהיתה לי ציסטה דרמואי בגודל 10 ס"מ לפני שנה, הוסרה בלפרוסקופיה ועכשיו שוב יש לי 3 ציסטות בשחלה ימין אחת כמעט 5 ס"מ החשודה כאנד'. יש לי תור לתל השומר בינואר ואני לא יודעת מה לעשות, אין לי ילדים ואני לא מתכוונת לוותר על האפשרות להרות בעתיד.

זואילי

New member
הי, לילה טוב

אני מטופלת במרפאת האנדו בתה"ש ומרוצה ולכן אני ממליצה עליהם, כי גם ד"ר סוריאנו וגם ד"ר שינמן מעולים לדעתי ומח' נשים שם מצויינת. אני לא מסכימה עם האמירה שבתה"ש ממהרים לניתוח, פעם... אכן היו כאן דיבורים כאלה, היום אני רואה יותר ויותר בנות שממש לא יוצאות משם עם תאריך לניתוח. חלקן נמצאות כאן בפורום, ועם אחרות את פשוט יכולה לדבר במסדרון, בזמן ההמתנה.. מה שכן - כשסוריאנו אומר שהמצב מצריך ניתוח, אז כדאי מאוד להקשיב לו. תעלי על דיכוי כפי שהוצע לך, תעשי את הבדיקות ותשקלי להיות מטופלת באופן ציבורי בתה"ש. זו דעתי. ואין שום סיבה בעולם לוותר על אפשרות להרות כשזה מה שאת רוצה. כשיגיע הרגע, תעשי גם את זה.

ריקינט

New member
ממליצה בחום על תה"ש

מניסיוני בביקורי הראשון, כשהבנתי שיש לי חשד לאנדו' הציע לי דר' סוריאנו 2 אפשרויות: אחת לקבל זריקן לוקרין +התקן מירנה ולראות איך הגוף מגיב. והשנייה ללכת על אנדוסקופיה.(כמוך ניתוח ברור ) כי אצלי לא רואים כלוםםםםםםםם בבדיקות, ותכל'ס אני לא מרגישה טוב ומתאימה בתאור פרטי הכאב לאנדו', כשביקשתי מסוריאנו ללכת על אנדוסקופיה הוא המליץ לנסות את הזריקה כשלב ראשון,( טען גם שאין זמינות במיידי לניתוח וחבל להמתין חודשיים עם כאב כשאפשר בזמן הזה להיות תחת דיקויי)ויש צדק בדבריו, נסי יקירתי להתאמץ ולהגיע לטיפול בשיבא,(זה שווה את הקושי) יש שם רופאים מקסימים,במקביל נסי כל שבוע לצלצל לסאלי המזכירה אולי התפנה תור לפני התאריך שקבעו לך (יש מצב כזה גםאני הצלחתי להיכנס מוקדם בצורה הנ"ל.

ila73

New member
תודה לכולן על התשובות

היה לי תור ל10/11 אבל מכיוון שהU.S. איברים שלי ב15/11 ועדיין לא עשיתי בדיקות דם ולא עבר חודש מאז הדיכוי עם הגלולות אז דחיתי את הביקור ל10/1. אולי זו טעות אבל אני רוצה להגיע מוכנה עם כל הבדיקות. לצערי בימים אלו אני עדיין אם כאבים כרונים שגורמים לי לעייפות תמידית וכאבי אגן מפושטים.לרופא נשים שלי בחיפה אני לא טורחת לגשת כי הוא אדיש לכל הסיפור (או סתם חוסר ידע) מה גם שהוא הגיב בצורה לא נחמדה שהבאתי לו את הייעוץ של סוריאנו. האם משהי מכן מכירה רופא נשים טוב בחיפה שבמתמחה בבעיה שלי שלפחות בנתיים יהיה לי למי לפנות (למרות שהרבעון שלי אם הרופא הנוכחי מסתיים בדצבמר) האם פעלתי נכון שדחיתי את התור בשיבא? שאלה אחרונה האם ידוע לכן על אובדן כושר עבודה זמני מול הביטוח הלאומי? תודה לכן מראש, אתן מקסימות. שבת שלום אילנית

שלום

לא מכירה רופאים בחיפה אבל יש כאן צפוניות שבקרוב יראו את ההודעה ואולי יוכלו לעזור בשמות. תאריכים ובדיקות - נכון יהיה להגיע לסוריאנו אחרי שיש לך את כל תוצאות הבדיקות הרלוונטיות. ולכן עצתי לך לנסות להקדים גם את ה-US איברים ולעשות את בדיקת הדם בהקדם....ואז לקחת מתאריך בדיקת הדם בערך שבועיים ולקבוע תור לתה"ש.(תמיד יש ביטולים ותשובות של US מקבלים במקום) את כבר על דיכוי שזה טוב. אין מביטוח לאומי אובדן כושר עבודה זמני. תרגישי טוב ושיהיה בהצלחה

ila73

New member
תודה על התשובה

את צודקת עליי להקדים את בדיקת הU.S (בשל הכאבים היומיומיים) ובאמת אני יעשה בדיקות דם ואבקש להקדים את הביקור בתל"הש בסמוך לבדיקות מקווה שאצליח. אני שמחה לדעת לפי דברי הבנות בפורום שאני בכיוון הנכון, לא ידעתי אם אני פועלת נכון, פשוט פעלתי על אוטומט וחיפשתי את כל האפשרויות לשפר את מצבי, ובמקרה הגעתי לד"ר סוריאנו וממש במקרה שמעתי על תל השומר. לולא כל ברורי הייתי ממשיכה לסבול הן מהכאבים הבלתי נסבלים שמשבשים את חיי מכל הבחינות והן לאטימות של רופאי הנשים והמשפחה. אני באמת שוב מודה לכל הבנות שענו לי, כי הרגשתי שאני לבד במערכה ושמסך שחור נפל על חיי. משפחתי שמעה על בעייתי אך לא נראה לי שהם מבינים את חומרת העניין למעט הסוגיה של "מה את צריכה לעבור עוד ניתוח". אני כעת לקראת סיום המחזור ומה שמצחיק שהפעם הוא עבר בשלום אך בימים האחרונים של המחזור שוב כאבים מפושטים לא ברור לי ממה. שתהיה שבת שלום לכולן

galim29

New member
ליאת -../images/Emo140.gif

אם כבר הגעת עד סוריאנו, את בידיים הטובות ביותר בכל מה שקשור לאנדומטריוזיס. אני יכולה להבין את הפחד לשמוע שצריך ניתוח עכשיו אבל עדיף לגשת לניתוח מתוכנן ולא להגיע לניתוח חירום. אין הבדל באבחנה שלו אם את הולכת אליו בפרטי או לתל השומר, מדובר באותו רופא והוא לא יצור 2 אבחנות שונות. מדובר במרפאה מצוינת עם צוות מומחים מצוין. ממליצה לך להקדים את התור לתל השומר ולעשות את הניתוח בהקדם. את יכולה לקרוא בפורום על ההכנות ללפני הניתוח והחלמה אחריו, למרות שאני תמיד אומרת שהגוף זה דבר כל כך אישי ולכן גם ההחלמה אינדווידואלית. אבל כל המידע נמצא פה בפורום ואם תקראי בסבלנות, תקבלי מושג לקראת מה את הולכת.תתרכזי בהשבת איכות החיים שלך כרגע, ואל תחשבי על הריון שלא באופק הקרוב. זה שני דברים שונים לחלוטין והבריאות שלך חשובה יותר מהכול.

ila73

New member
ליאת שלום אני כן חושבת על הריון באופק

אין יום שעובר ואני לא חושבת על זה, יקירתי אני לא צעירה שעון החול עובר ואם כל הבעיות הללו אני אפילו לא רואה סיכוי להכנס להריון בטיפולי IVF.

galim29

New member
לאילה../images/Emo26.gif

קודם כל, סליחה על הטעות באיות. חבל, כי את לא יודעת מה ילד יום ומי אמר שלא תוכלי להיגכנס להריון אפילו טבעי? אין חוקים באנדו ועד שלא תנסי לא תדעי. כוונתי הייתה שתתרכזי בבריאות שלך ובהשבת איכות החיים ולא תחשבי על טיפולי פריון כשזה לא רלוונטי כרגע. יש מספיק מה לדאוג כשחיים עם אנדומטריוזיס ופריון זה לא הבעיה היחידה או הגדולה שבהם. לחשוב על הריון זה טבעי והגיוני רק שיש לך עוד כמה שלבים לפני כן, ולייצב את עצמך מבחינת אנדו זו ההתחלה.

Blue Bubbles

New member
שלום ILA - לגבי רופא אנדו ' בחיפה

אני הייתי ממליצה ללכת למח' אנדו' בבי"ח כרמל (כללית) לדר' קאופמן - אני מטופלת אצלו ואת הלפרוסקופיה שלי עשיתי אצלו לפני 3 שבועות מח' האנדו שם אמנם צעירה יותר מזו שבתל השומר - אבל הצוות נפלא ודר' קאופמן מיקצועי והכי רחוק מ"אדיש" (-: תרגישי טוב

ila73

New member
לא חושבת שיש אישור ממכבי למרפאה בכרמל

לבי האדישות התכוונתי לרופא נשים רגיל ש"מטפל" בי שנים. אין זה משנה לאיזו מרפאת אנדו' אלך אני עדיין צריכה במקביל רופא נשים טוב בחיפה שיטפל בי.

למעלה