אני מאוד ימני,

אני מאוד ימני,

ולדעתי צריך להכנס בעזה בכל הכח. אך שאלתי היא בצד ההלכתי. האם מותר לנו לשלוח חיילים כשדי ברור שיהיו אבידות במבצע כזה...? מה החיבור שלנו לארץ ישראל, האם מותר למות למענה? במקום שסכנה לגור בו כגון שדרות ואשקלון, מותר ע``פ ההלכה להשאר? או לברוח עמוק יותר? בעצם, בקרוב כל הארץ תהיה מכוסה בטילים (במקרה והאדישות של הממשלה תימשך {יותר נכון הכעס של אלוקים}) אז אולי ע``פ ההלכה צריך לברוח לחו``ל? מישהוא יודע מה הם דעותיהם של ה`גדויילים`?..

זימj

New member
מבחינה הלכתית אמיתית

כל עוד הצבא לא מתנהל על פי ההלכה אין לו סיכוי להצליח, וגם מבחינה שכלית אין מה לעשות פה, גם אם תמחק את עזה זה לא יעזור הם יצוצו ממקום אחר הענין הוא שיש להם שנאה ומוראל ואת זה אי אפשר לדכא, כמו שכתוב שהאויבים יכו בעם ישראל אם לא ילכו בדרך התורה כאשר תעקצינה הדבורים מה דבורים כשהם מכים הם מיד מתים וממשיכים להכות כך המחבלים מכים ומתים מכים ומתים ולא נגמרים חלילה, הבעיה נעוצה בזה שיש קטרוג עלינו, כתוב בזהר שאלוקים נתן את הארץ לאברהם אבינו אבל בגלל שישמעאל מל אומנם לא מילה גמורה ולא בזמנה אבל בזכות זה יש לו אחיזה בארץ, והוא יצליח לעכב את עם ישראל מלחיות בארץ, וזה הסיבה שהם חושבים שהארץ שייכת להם.

קסמאישי

New member
אתה צודק בעקרון

אבל לדעתי הצבא יכול להצליח גם אם הם לא שומרי תורה ומצוות אם עם ישראל יהיה במצב של זכות ולא חס וחלילה קיטרוג

ארוכה מיני ארץ ורחבה מיני ים...

וכבר נתלו המזרחי ברמב``ן על מצות יישוב א``י לחייבנו לשמרה גם בזמן גלותינו. ויצא להם מזה חיוב מסירת הנפש על שלימות א``י. וגדלו דורות שלמים על אמונה מסולפה זו ועל כל המשתמע. ומאז פרוץ המדינה (ובאמת שאף קודם לכן) אין כן דעת רבותינו מנהיגי ציבור החרדים לדבר ה`. ופוק חזי איך בכל סוגית ימין מול שמאל הנחו את העסקנים שלא לנקוט גישה כי אם לצדד במי שניתן להגיע איתו להסכם קואליציוני שיתמוך בקהל עדת ה` ביתר שאת.

אם פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה

אז אסור לתת להם סנטים אחד משום פיקוח נפש כי שלום לא יהיה איתם המציאות מוכיחה שכל פעם שהראו רפיסות או פינוי קיבלנו אינתיפאדה ומצד שני אחרי כל קיסוח הם מתחננים להפסקת אש

המציאות כפי שאתה מציג אותה...

אינה אובייקטיבית כי אם מפורשנת מעט, וממילא שנויה במחלוקת. ברמת העיקרון, החרדים משתדלים שלא להכריע בסוגיות אלו שקשורות קשר בל יינתק לכוחנות ולציונות. אם וכאשר נופלת שאלה מכריעה בהצבעה, אכן שיקול הדעת צריך להמסר לבעלי דעת התורה שיחליטו מהו פיקוח נפש ומהי כוחניות. (הרבה מסטואציות שנראות לנו `פיקוח נפש!` בעצם הן נראות כאלה מכח סינוור הכוחניות, שביכולתי לעזור לעצמי.

מבצע

צריך להיות אחרי תכנון במינימום אבידות אבל צריך לזכור שאם לא יהיה מבצע אז אזרחים ימותו. ו... אם תעזוב את שדרות ואת אשקלון ממילא הטילים יגיעו לנתיבות אשדוד קריית גת, תעזוב גם אותם זה ימשיך הלאה עד תל אביב וכו

כן,

אבל אני מדבר איתך מבחינה הלכתית טהורה.. זה מה שמעניין אותי.. מבחינה הגיונית/פוליטית אני מסכים איתך..

תחשוב על זה שאם עכשיו שדרות ועזה זה

הגבול שהם יכולים להגיע נפנה שם, הערבים יהיו שם, יגורו שם ואז הגבול שלהם יתקדם לאזור המרכז עד שיגיעו לתל אביב, למרכז.

מושון 19

New member
קצת אמונה.. לכל טיל יש כתובת..

גם אם תהיה באיים הקרביים אז זה לא יהיה טיל אלא נחש או מחלה או אנטישמי אל תדאג לבורא עולם לא חסר אפשרויות..

למעלה