אני לסמינר?!

אני לסמינר?!

אוי לא!!! ההורים שלי, שיהיו בריאים, החליטו שאני שנה הבאה הולכת ללמוד בסמינר. מה לי ולסמינר?! מה הקשר?! איך אני יוצאת מכל העניין הזה?! ללכת שנתיים עם תלבושת תכלת-כחול (חולצה מכופתרת כמובן), לשבת בשיעורי קודש (קודש למי?) ולהיות בחורה חסידית. זה זוועה! מצד שני... אני יגור במרכז, אני ילמד מקצוע שאני רוצה ואוהבת, אני יגור ליד אחי ויהיה לי שפע של זמן פנוי. אבל בכל זאת, זה סמינר!

אהבתי את החתימה...../images/Emo3.gif

ולגופם של דברים, נדמה לי שאין הרבה מה לעשות בנידון עד שתגיעי לגיל המתאים.

מילארדי נשים שלא למדו בסמינר חרדי

עדיין מבצעות מטלות אלה היטב.... אז אולי הן מתוכננות גנטית לכך?

ברור שהן מתוכננות גנטית ../images/Emo46.gif

אלפי שנות שלטון גברי לא יצרו כל אפליה, פשוט הנשים מתוכננות גנטית לרצות לבשל, לכבס וכו'. בזה הן טובות וזה מה שהן משתוקקות לבצע כל חייהן. הן פשוט מעולות בלקפל כביסה, אף גבר לא היה יכול לקפל כביסה כ"כ מדויק. אולי נתכנת אותך כך? כיף, לא?

לקפל כביסה? למה??

למה לבזבז אנרגיה יקרה על פעולה כל כך מיותרת?...

DM fan

New member
סמינר

חייבת להגיד שבתור חילונית מוחלטת זה ממש מקומם, לא משנה מה תלכי ללמוד עכשיו, תאמיני שאת יכולה להיות כל דבר שרק תרצי ולא רק אימא ואשת איש (שזה מדהים, ללא ספק.. אבל אפשר לעשות עוד דברים) לא לכולם מתאים להיות גננות / עובדת סוציאליות או מורות

sec op

New member
מצד אחד

את הולכת ללמוד מקצוע, תהיי במרכז כמו שכתבת, תהיי עם חברות, שמן הסתם תמיד ניתן למצא כאלו בסגנון שלך, שיתאימו לך. (וד"א זה לא כזה גרוע לצעירים להיות במסגרת עם פיקוח...) מצד שני, אם באמת לא תאהבי את המקום, הרי שמעצמך תנהגי שלא בהתאם לכללים, כך שאם ממש תסבלי לא תשארי שם בכל מקרה, כלומר או שתעזבי לבד, או שיעיפו אותך. ואז גם להורים שלך לא תהיה ברירה אלא להבין שאת לא מתאימה למקום שהם רוצים. השאלה האם יש לך ברירה אחרת, ללכת כבר בתחילת השנה למקום שאת רוצה, ברור שזה עדיף, אך אם האפשרות הזו לא קיימת, כנראה שאין לך ברירה אלא ללכת ואם ממש תסבלי כנראה לא תישארי שם הרבה זמן.

למעלה