אני ללא מבין...

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
אני ללא מבין...

לא יכול להיות שאין לכם תגובות למאמר על Mishel Friedman. Mikledet - לא שמת לב, העליתי אותו לאתר. "האיש הקטן מהרחוב" - לא כתבת שאתה מחכה בכליון עיניים. טוב אז כנראה שהעניין כבר נשכח.

mikledet

New member
ממש לא!

פשוט אני נורא עסוק כרגע - מדי פעם אני מציץ לפורום... תאמין לי שחיכיתי למאמר - ואני הולך לקרא אותו - אבל אני רוצה לעשות זאת "כמו שצריך" ולא בחפיף , במיוחד שכתבת שהוא ארוך.... ניראה לך שאחרי כל מה שעשית על מנת להעלות אותו כאן - לא ניקרא אותו?

mikledet

New member
אז ככה

א- כל הכבוד על התירגום... (אם כי יש די הרבה טעויות דיקדוק וכתיב - אבל בסה"כ - מרשים!) לגבי העניין עצמו - אני חושב שהמשפט האחרון הוא זה שבעצם, מבחינתי, מסכם את הרע במה שפרידמן עשה. "Now it's clear that the "immunity of the holy-cost" it's not a valid anymore." ואני מתכוון - במהופך. על זה תמיד הלנתי על פרידמן - שכל פעם שמישהו היה אומר דברי ביקורת שיש להם שייכות לישראל או ליהודים - גם כשהביקורת הזו לגיטימית לחלוטין - פרידמן היה מתפרץ בצעקות "גוועלד" אטישמיות - ובגרמניה - "אנטישמיות" ו"נאציזם" אלו שתי מילים - שעוצרות הכל (בצד הגרמני). לדעתי - פרידמן עשה מתוך נוחות פוליטית (אישית?) שימוש ציני בשואה. כל פעם שהתקשורת דיברה על פרידמן - תמיד הוא מוצג כבן למשפחת ניצולי שואה... - לא תמיד זה רלוונטי. איך שאני רואה את זה - פרידמן הפך את המוצא היהודי שלו - ואת עובדת היותו בן לניצולי שואה - למנוף פוליטי - בסביבה שאין לה "נשק" נגד מנוף שכזה. זו אגב - לדעתי, אחת הסיבות כולם כאן (גרמניה) כל כך ששים לעשות מזה כזה סיפור - כי עכשיו (למרות שיש נסיונות כאלו) הרבה יותר קשה לצעוק אנטישמיות - הכתבה הזו נכתבה לפני שהוא הורשע - ובנוסף - שוחררו קלטת וידאו של פרידמן עם פרוצות רוסיות בהילולות סקס... בהחלט יש דברים בגו לדעתי - במובן מסויים - טוב שזה קרה. איך שאני רואה זאת - פרידמן תרם רבות לסטימנטים אנטישמיים בגרמניה - בגלל שהוא תמיד זהה עצמו דרך היהדות שלו - ועשיו - זה בטח לא הוסיף ליהדות בגרמניה - אני לא אתפלא - אם יתחילו לרוץ בדיחות על יהודים כנרקומנים... אבל אולי לא - כי שוב - זה יכול להצתייר כאנטישמיות - ואני מקווה שזה באמת יעצור תהליכים כאלו... יש לקוות - שהפרשה פשוט תגוע - ובאמת יבואו מנהיגים יהודיים שהם לא פופוליסטים - אלא מנהיגים של תוכן. זו דעתי.

הסקרנות שלי התעוררה

בעיקר מתוקף זה שלא הייתי מעורה בעניינים, ומהאמירות שהחליפו פה יושבי גרמניה אי אפשר היה להבין בדיוק מה קרה ולמה. אז קודם כל - כל הכבוד על מלאכת התרגום (ואכן יש אי אילו טעויות אבל המסר בהחלט מובן). שנית - על ההשכלה. ושלישית, בלי שאני מעורה יותר מדי במתרחש בגרמניה, לדעתי בריא בהחלט אם העניין היהודי, שואה וכאלו דברים יצאו מהדיון הציבורי. אני נוטה להאמין שאדם צריך לשפוט באשר הוא, אבל כל עוד קיימת קבוצתיות, אי אפשר להימנע מלעשות הכללות. הדבר הטוב ביותר לשלמות ולקיום של קבוצה הוא לגרום לכך שמי שלא שייך אליה לא ירגיש בכלל שהיא קיימת.

Sparker

New member
מה פתאום!!

אבל זה יצטרך לחכות למחר בערב... (כמו גם הפרטים שהבטחתי לך!)

למעלה