אני לומד directx בVB ו...

supper marrio

New member
אני לומד directx בVB ו...

יש לי בעיה קשה מאד ב direct3d היה שם בספר משהו על מטריקס(MATRIX) אם מישהו ילמד אותי את העיקרון של זה זה יעזור לי מאוד! אז בבקשה תענו לי!

poshumakom

New member
תראה

אלגברה לינארית זה נושא, איך לומר זאת, קצת רחב. אתה לא צריך להיות גאון בזה כדי לתכנת בתלת מימד אבל אתה בהחלט צריך להבין טוב את המושגים הבסיסיים כמו "מטריצה", "וקטור", "מכפלה וקטורית" וכו´. הייתי מציע לך להעיף מבט בספר מבוא לאלגברה לינארית כי קצת קשה להסביר את זה על רגל אחת. או שתנסה לשאול שאלה יותר ספציפית... בהצלחה

odstudio

New member
תנסה כאן

הקישור המצורף מכיל מאמרים והסברים בנושאים אלה.

voguemaster

New member
בספר שהמלצתי עליו

SAMS - teach yourself DX7... יש הסברים קצרים על שימוש במטריצות בתור טרנספורמציות לינאריות. נורא פשוט, מאוד מתומצת, ללא התיאוריה שמאחורי העניין. בגדול, צריך לדעת אלגברה לינארית ברמה בסיסית לפחות כדי להבין מה קורה שם, ואת זה אפשר ללמוד לבד מספר. האופציה השניה היא לטוס על עיוור כמו שאומרים, להשתמש בפונקציות הרלוונטיות של הכפלת ווקטורים ומטריצות, הן חלק מה-API של D3D, אפשר לפנות אליהן ע"י INTERFACE ל-D3DUtil (אם זכור לי נכון). בכל מקרה אתה צריך להבין לפחות את המושג ´טרנספורמציה´ כדי לדעת בכלל מה צריך לעשות עם כל המטריצות האלו
את זה הספר מלמד ד"א... יש לי אותו בפורמט אלקטרוני (PDF) וגם בתור ספר רגיל. חביב ומומלץ בתור התחלה... (רק שהוא מיועד ל-CPP ולא ל-VB).

למעלה