אני לגמרי מבולבל!

Amit Enchanted

New member
אני לגמרי מבולבל!

איייפון - צריך לקנות במדינות מסויימות כדי שיהיה פתוח לכל העולם? מה זה SIMFREE? אפשר דרך חברות ישראליות, כלומר פלאפון\ סלקום\ אורנג'? איך בדיוק? פורצים אותו? לא פורצים אותו? מה פורצים בכלל? עברית באה עם האייפון החדש או שצריך לפרוץ? בבקשה תעזרו לי לעשות סדר? תודה!! עמית

benler

New member
תשובות

בדרך כלל האייפון עובד רק עם סים של החברה הסלולרית שמכרה אותו (למשל, בארה"ב זה AT&T). במדינות מסוימות (צ'כיה ואיטליה למשל) החוק מחייב את החברות למכור מכשיר שפתוח לשימוש עם סימים של כל חברה סלולרית. מכשיר כזה מכונה SIMFREE. מכשיר כזה יימכר בד"כ ללא חבילת התחייבות ולכן יהיה יקר יותר. היתרון העיקרי במכשיר כזה הוא שאפשר לקנות אותו במדינה אחת ולהשתמש בו במדינה אחרת. בארץ היה בעבר חוק שחייב חברות סלולריות לאפשר ללקוח לפתוח את המכשירים שנקנו מהן לסימים זרים תמורת תשלום נמוך. באיפון זה לא אפשרי באופן עקרוני (כי קיים הבדל חומרה בין מכשיר נעול לפתוח). אני לא יודע אם החוק הזה קיים עדיין. בעבר, פתחו מכשירי איפון נעולים, לסימים זרים בעזרת אביזר חומרה שנקרא Turbo Sim. מטרתה של פריצת המכשיר היא התקנה של תוכנות שאינן מבית אפל. אחרי שפורצים את המשיר, אפשר להתקים תוכנה שפותחת אותו לסימים זרים. לגבי עברית - מערכת ההפעלה הכי חדשה של איפון (3.0) באה עם עברית מובנית. בגרסאות ישנות יותר ניתן להתקין עברית לא רשמית אחרי פריצת המכשיר. בן

Amit Enchanted

New member
אוקיי! 75% הובן!

תודה רבה!
עכשיו, פריצת המכשיר על מנת לפתוח אותו לסימים אחרים מיועדת רק לאייפונים שהם לא סימפרי, למשל אם קניתי את האייפון בארה"ב, נכון? באופן היפוטתי- אם אקנה אייפון באיטליה (או מדינה אחרת בה הוא סימפרי) פשוט מלבישים עליו את הסים של החברה שלי והוא יפעל כרגיל? איפה ניתן למצוא רשימה של מדינות שמוכרות אותו סימפרי, ד"א? שוב תודה!

amit ker

New member
http://support.apple.com/kb/HT1937

איפה שאין וי ב- Locked to carrier זה אור שהוא סים פרי

למעלה