אני לא עושה כלום

אני לא עושה כלום

(אין לי מקצוע מוגדר, וגם לא מעוניינת לעבוד קשה ו/או שחלק גדול מהיום שלי יוקדש לעבודה)ולא מצליחה למצוא חברות/חברים. נפגשתי עם כמה (א)נשים, וזה לא זה. 2 המכרים-משנים שלי אינם מאוששים נפשית לגמרי, והם לא מתקשרים אליי ולא באים.
לכן איבדתי כל חשק לכל דבר. איבדתי חיוניות.
אינני מצפה שתשובות בפורום באמת יעזרו, בטח יגידו לי "לא להתייאש ולחפש חֶברה", "למצוא עבודה לחצי יום או פחות" או בכלל "להתנדב". אני חושבת שהבעיה יותר עמוקה. טוב, אז ישלחו אותי "לטיפול פסיכולוגי". אני כבר נמצאת בשיחות עם פסיכולוגית. נחמדה. עדינה. גם רגישה למדיי. בגללה התחלתי באמת ללכת לשיעורים מסוימים (התעמלות, ריקוד) במרכז תרבות ברחוב שלנו. אני כ"כ עייפה מהלא כלום בבית שלעתים אין לי כוח ללכת לשיעורים האלה. למרות גישושים ראשונים של כמה נשים שם כלפיי, שום דבר לא התפתח ועכשיו אני כרגיל בחברה שבה אף אחת לא פונה אליי.
כאמור, מה תוכלו לעזור??? אני כותבת כדי להתבטא, לפרוק. לעשות משהו ברגעים הריקים בבית.

וכשאני חושבת על החיים בכלל

גם חיי אדם, גם כל החיים על פני כדורנו, עולה בי המחשבה: אין פה משמעות. לשם מה כל הקיום?

לחיות חיים ששווה לחיות אותם

לפנתרית שלום,
ב DBT אנחנו מנסים לעזור להגיע ל"חיים ששווה לחיות אותם"
a life worth living
ולשם כך מנסים להגדיר מה חיים כאלה כוללים
ובהדרגה להתקרב למטרה זו
יורם

אופירA

New member
מנהל
2 מחשבות שעלו בדעתי

א - האם את אוהבת מלאכת יד? העיסוק ביצירה יכול להרגיע את המחשבות, לעשות חיבור לעצמך ולאפשר לך את הזמן שצריך כדי ליצור קשרים חברתיים.
ב - אי אפשר להצליח חברתית אם מחכים שמישהי תפנה אלייך. המשימה מול העיניים היא לפנות לזולתך, להתעניין בה, להגיש את עצמך.
ג - אם מדובר במעגל קסמים של חוסר חיוניות וחוסר הנאה ולכן חוסר יכולת לעשות למען עצמך - יתכן שיש לשקול עם רופא ועם הפסיכולוגית ליטול תרופה נגד דיכאון, באופן זמני, בשילוב הטיפול הפסיכולוגי, כדי להרים את הנפש.

לפני כשנה עשיתי למען מישהי מעשה טוב מאד.

אשה צעירה התלבטה בבעיות פרנסה קשות. היא סיפרה על כך באינטרנט. באותו זמן הזדמנה לי "מתנה משמיים": חֶבְרת פרסום טובה השתמשה בשיר שתרגמתי, ו"עליתי" על כך. ביקשתי מהם תשלום (ולחצתי שישלמו יותר משהתכוונו), הוספתי על כך יותר מכפליים מכספי הפרטי, ושלחתי לה. כל הזמן פניתי אליה במילים חמות של התעניינות.
זו היתה מצווה. אומרים: שכר מצווה - מצווה. אכן כך. חוץ מתודה מסוימת, היא לא התעניינה בי, ומאז לא כתבה לי מיוזמתה ולא ניסתה להתחבר. אולי תאמרו: "לא קונים חברות בכסף". אבל פה היתה הושטת עזרה מצדי, וגם השקעה של התעניינות. די עצוב לי שאשה זו לא ניסתה ולא מנסה להכיר אותי. האם עצוב לי בגלל האשה המסוימת עצמה? לא , אלא משום שנסיון יפה ומלא רגש שלי לא הביא לי כלום.

עיקרון ההדדיות

זה מה שעלה לי לראש.
בשביל קשר העיקרון הזה חשוב.

מהסיפור שסיפרת, הניסיון היה יפה ומלא רגש מבחינתך... אנחנו לא יודעים מה מבחינתה.

ובאמת כדי שיהיו לך חברים שיבואו, צריך להזמין, ולהיות מוזמנת, ולהשקיע זמן ואנרגיות בטיפוח הקשר תוך שמירה על עיקרון ההדדיות. לא להיות רק בעמדת הנותנת, אלא לראות שאת גם מקבלת.

וזה לא פשוט בכלל בימנו. אנשים באופן כללי יותר מסוגרים ומנוכרים.
מה שיכול לעזור זה למצוא קבוצת עניין ולהשתלב בה. ואז, גם אם לא מתפתחות שם חברויות אמיצות לפחות את יוצאת ומשתתפת במשהו שנחשב למעניין מבחינת התוכן.

למעלה