אני לא מתפשטת

אני לא מתפשטת../images/Emo3.gif

אבל מבקשת סיוע וייעוץ מאנשים שזה תחום הידע המקצועי שלהם. אנחנו קבוצת הורים המתנגדים ליישום דוח דוברת בנושא יום הלמודים הארוך. התחלנו להחתים על עצומה, העלנו אתר מידע קטן לאינטרנט, פותחים קו טלפון פקס, ות.ד. לטובת העיניין. שתי בעיות יש לנו- אחת- הפצה המונית של העצומה (פחות מ50% מההורים תומכים ביום חנוך ארוך המוצע בדוח דוברת) והגעה אל כלל ההורים - אנחנו עובדים קצת מפה לאוזן וחבר מביא חבר, פרסום וירטואלי, ושמוש בוועדי הורים שמוכנים לשתף פעולה. שנייה- בעיית תקשורת, איך יוצרים אייטם תקשורתי, איך מצליחים לעבור את מחסומי העיניין של גורמי עיתונות שונים. נתון נוסף אנחנו קבוצה בלתי שייכת (לא ארגון כלשהו) ולכן חסרי תקצוב לפרסום חוצות נוסח אירגוני המורים. איזה הצעות יש לכם אלינו? (גם השם שלנו ארוך ומסורבל- הצעה אחרת?)

ron ad

New member
יוזמה ברוכה,

שלום, יוזמה ברוכה ואכן ראויה לחשיפה תקשורתית. קודם כל מאיפה הנתון פחות מ50% מההורים? כמה כבר חתמו על העצומה? איזה כוח הצלחתם לגייס עד כה? רון

ידיעה עיתונאית

המציינת 32% מההורים שמתנגדים ליום חנוך ארוך, ו46% שתומכים בו. אז הנתון ,כפי שפורסם ואנחנו עושים מאמץ להניח עליו את היד (ברמה הטכנית -גראפית) כי זה באחד העיתונים השבוע, בתוך כתבה עיתונאית על דו"ח דוברת. נכון שרק 32% הביעו התנגדות גלויה,אבל 46% בשיעורי חשבון של המורה דבורה,זה פחות מ50% וזה הנתון שבו אנחנו משתמשים. אין לי נתונים מספריים על כמות החתימות עד רגע זה (היוזמה החלה לפני ימים ספורים ) וכרגע אנחנו עוסקים (ות )בהתארגנות במקביל להפצת העצומה בכל הארץ. איך אנחנו יכולים להתקדם מכאן? ותודה על ההתייחסות המהירה מאד.

darling R

New member
נושא מעניין מאוד

לדעתי את אוחזת כאן בדבר מעניין מאוד, שבהחלט יכול לעניין את אמצעי התקשורת. אתם צריכים לפעול מהר, כל עוד הנושא עדיין חם (ואם אני זוכרת נכון, עוד לא אושר ע"י הממשלה). כיוון שאני מבינה שאתם דלים באמצעים, אתם צריכים להפעיל את הדמיון והיצירתיות. שכל אחד מכם ישב עם עצמו ויתחיל להעלות באוב את כל האנשים שהוא מכיר שיכולים לסייע: החל מהיכרות אישית עם אנשי תקשורת ועד קשרים יותר רחוקים. נסו למצוא מי מכיר מישהו שמכיר מישהו שיכול לדבר עם המפיקה של אודטה, עם העורך של "שש עם..", עם התחקירנים של תוכניות הבוקר, עם המאפרת של עמנואל רוזן.... יש לכם נושא "סקסי" ביד ולדעתי לא תהייה לכם בעיה למנף אותו ולהביא אותו לתקשורת. דמיון, יצירתיות ו... חוצפה! כמעט בכל תוכנית יש דוא"ל, מספר טלפון או מספר פקס שאפשר לפנות אליו - אז קדימה. לא להתבייש. אם תתביישו היום - החינוך של הילדים יתייבש מחר! בהצלחה!

oren150

New member
אודטה, תוכניות בוקר וכו...

עם כל הכבוד אלו לא תוכניות שאיתן כדאי לפרוץ עם אייטם 'חם' כזה. הפריצה צריכה להיות במהדורות המרכזיות, או אפילו עדיף בכתבה (לפחות חצי עמוד כתוב) בעיתון מרכזי. אחר כך אפשר ליזום תת-דוברים ומסבירים למיניהם לכל תוכניות השמנצעס' דו"ח דוברת הוא חם וזה בכיף ייכנס לעיתון. עצה שלי: 1.לתת ראשונית על המסמך (לאחר איסוף מספיק חתימות) לכתב חינוך של אחד העיתונים המרכזיים. 2. כדי לגייס יותר חותמים, טרם הפצת המסמך - לבחור מישהו רהוט ולתת אותו בלעדית ל'שש עם...' נ.ב. עם סיפור חם ואמצעים דלים לא צריך קשרים אישיים - מספיק להתקשר למרכזיה של כלי תקשורת איזשהו (יש בדפי זהב), לבקש את הריכוז, לריכוז לשלוח פקס עם ההצעה. אם הנושא מעניין את הכתב הוא ייצור קשר. לא לשכוח לרשום שזה מוצע בלעדי ולאיזה כתב בדיוק (אם לא יודעים לשאול את הריכוז למי הם חושבים שזה יתאים).

bimbom

New member
נראה לי מוזר

1. דו"ח דוברת לא עומד לקבל כוח של חקיקה. בשנת הלימודים הבאה יתבצע פילוט ע"י הרשויות המקומיות והרבה תלוי בהצלחת הפיילוט. 2. דו"ח דוברת בגדול, מעביר את הסמכויות מהממשלה לרשויות המקומיות מה שאומר שהגישה להתערבות ההורים תהיה הרבה יותר גבוהה ומשמעותית. 3. תמיד ישארו אופציות אחרות וכמו שמשנים עכשיו חוקי יסוד אז מסתבר שהיסודות די רופפים ותמיד נוכל לשנות אותם שוב. ובכל זאת מכיוון שביח"צ עסקינן אוכל להמליץ על גישה שלעניות דעתי תהיה חכמה.. להתנגד בצורה גורפת זה בכלל לא חכם, בטח לא בגלל סיבה דבילית שהילדים צריכים להיות בבית בשעת הצהריים. כילד עד לא לפני הרבה זמן וכהורה לילדים בבי"ס יסודי אני יכול להעיד כי רוב ההורים סובלים מחוסר זמן במשך השבוע כלפי הילדים שלהם בגלל עומס בעבודה וכדומה....ולכן ההתנגדות המועטה לתוכנית. אגב, יש בתי ספר שנלחמים להיות הראשונים לעבור ליום לימודים ארוך בשביל להגביר את מספר הנרשמים לביה"ס!!! ומכיוון שחלק מעבודתי מתנגשת עם מערכת החינוך אני עד כבר עכשיו (עוד בזמן השמועות) למלחמה של הורים להעביר את ילדיהם לבי"ס שעובר ליום לימודים ארוך. אני יכול להמשיך ולהסביר למה דו"ח דוברת הוא טוב. אני לא יעשה זאת כאן אבל בכל זאת אתן סיבה אחת וממש מוצדקת... יום הלימודים הארוך ילמד אחת ולתמיד את המורים לא לתת שיעורי בית להורים!!! ואת זה יודע כל מי שיש לו ילדים בבית ספר!!!

למעלה