אני לא ממש יודעת

Org289

New member
אני לא ממש יודעת

איך מכינים דוליז.. ניסיתי פעם ולא הצלחתי.. ועכשיו כשראיתי שפתחו את הפורום הזה אז החלטתי שזאת ההזדמנות להיעזר באנשים ולנסות להצליח.. חח.. אז. .אממ.. עזרה?
 
באיזה שלב נתקעת?

אולי תצרפי דולי אחרונה שלך, ככה יהיה יותר קל לראות מאיפה להתחיל לעזור :)
 

Org289

New member
אממ.. האמת שאני די

בהתחלה אז אין לי דולי גמורה.. בקושי מותחלת... אם אתם יכולים לתת לי קישורים למדריכים בנושא אני ינסה להתחיל... אהה וגם קישורים לבייסים יכול לעזור.. (לא מצאתי..)
 

tamaguchi girl

New member
לא חייב להעלות דולי גמורה, את יכולה להעלות

+לפורום גם דולי בתהליכים
בקשר לבייסים- יש המון. יש יוצרות בייסים גם בפורום, ולרוב בכל אתר דוליז יש בייסים של היוצרת. אני ממליצה לך להיכנס לקישורים של הפורום ויש שם המון לינקים לאתרי דוליז (מסודר לפי אותיות הABC), תכנסי ותסתכלי בבייסים עד שתמצאי אחד שמוצא חן בעייניך ותעבדי עליו :) בנוסף, באתר הזה יש מלאאא לינקים לאתרי דוליז מסודרים גם לפי הABC ^^ בקשר למדריכים, כאן יש שרשור טיוטוריאלים (=מדריכים) עדכני למדי, מפוצץ בטיוט' מצויינים ובנוסף מסודר לפי קטגוריות (שיער, חולצות, מכנסיים..) ככה שנוח להתמצא בו. אני רק מזכירה, כשאת מעלה את הדולי, אז תוסיפי אזכור בייס (קרדיט ליוצר/ת, אם יש לה אתר אז בדר"כ אומרים את שם האתר שממנו לקחת את הבייס ^^) ואם השתמשת בטיוט' כלשהו תוסיפי את השם של יוצר/ת הטיוט' שהשתמשת בו
בהצלחה
 

Org289

New member
שאלה..

אולי היא תשמע קצת מטומטת אבל אני חייבת לשאול.. נכון כשעושים חלק בדוליז.. לדוגגמא השיער... אז מציירים את קווי המתאר? איך אתם עושים את זה כל כך מדויק? זה סתם כישרון או שיש איזשהי דרך לעשות את זה ככה עגול ויפה... אממ.. אני לא ממש מצליחה לנסח את זה.. מישו הבין בכל זאת?
 

tamaguchi girl

New member
כן הבנתי :]

לי לפחות אין יכולת של ציור קווי מתאר שלמים בקו אחד (כאילו בלי להרים את האצבע מהלחצן בעכבר), ככה שאני משתמשת בהגדלה ומציירת פיקסל-פיקסל. זה "עבודת נמלים", אבל לצייר דוליז זה 'עבודת נמלים', לפחות עד שתופסים את העניין ואז זה הופך לעניין שגרתי וקטן
אם את בצייר, אז תלחצי על הזכוכית מגדלת ותעשי הגדלה הכי גדולה (8X) ותציירי פיקסל פיקסל, זה הכל ^^
 

sha chan XD

New member
אמ.. X:

אני בעיקרון עושה דוליז עם הקו הישר, בטח יש מעט מאוד שיסכימו איתי שזה יותר נוח, אבל אני פשוט עובדת איתו בהרבה הפסקות, תנסי, אולי זה יצליח לך
 

Org289

New member
עוד שאלה...

איך אתם צובעים ? כאילו.. אממ איך אני אסביר את עצמי? נגיד בשיער,אחרי שאני מציירת את קווי המתאר ועושה את ההצללה הראשוני של השורשים וכל זהה.... אני צריכה לצבוע את השטח שנשאר לבן.. אז השאלה היא איך אני צובעעת אותו בלי לעבור בתאות על מה שכבר עשיתי בצבעים אחרים.. הבנתם?
 

Org289

New member
אממ....

הכנתי שיער לפי אחד ההסברים שמצאתי בפורום.. חח.. אני אשמח לביקורת (בונה..!).. תהיו עדינים ותזכרו שזו הפעם הראשונה שאני מכינה משו בסגנון..
 

TheWingedPig

New member
תגובית

את הדוליז משרשרים באופן מסודר לשדח"ם בלבד, וגם חובה לתת איזכור ליוצר הבייס (שם או אתר). רצוי לשמור בפורמט מתאים לפיקסל, אחרת איכות התמונה נאבדת, ואז קשה להגיב על זה. שרשרי לשדח"ם בפורמט של GIF או BMP, ואני בטוחה שיגיבו לך :)
 
אז ככה,

אמנם כפי שחנה אמרה לפניי צריך לשרשר דוליז חדשות לשרשור המתאים, אך מכיוון שממש בא לי להגיב בזה הרגע... זכית מן ההפקר. אך כמובן לא לעשות את זה יותר. ובכן, הצורה של השיער די טובה, הוא זורם ומוכל היטב על הקרקפת. זה מצוין. הייתי מסיימת אותו בקצת יותר שוונצים וקפיצות, אחרת יש לו מין מראה כזה של דיסני (האסוסיאציה הראשונה שלי). אך יכול להיות שזה מה שהתכוונת ליצור. על ההצללה קשה להגיב מכיוון שפורמט השמירה עיוות אותה לחלוטין. להבא, כמו שחנה הציעה, לשמור בפורמט BMP או PNG. אני לא ממליצה על GIF כי גם הוא לפעמים הורס את האיכות. ממה שרואים, אגב, האור והצל ממוקמים בצורה טובה: יש צל באזור השביל (הייתי מוסיפה אפילו שיהיה כהה יותר) ובאזור העורף, ויש אור בקטעים המתנופפים יותר. הייתי מציעה לך לחלק את השיער לקווצות, ככה הוא ייראה פחות גושי. נראה שאת עובדת בפוטושופ, זה נכון?
 

Org289

New member
קודם כל תודה רבה!...

מבטיחה לשרשר למקום הנכון בפעם הבאה... בקשר לאזכור בייס - לקחתי את זה מאחד ההסברים בפורום אז אני לא ממש יודעת מה אני אמורה לכתוב פה..
... השיטה שעשיתי היא קצת שונה.. כאילו לא ציירתי קווי מתאר ואז צבעתי בשלבים.. קודם ציירתי את השיער ואז בעזרת האפקטים בפוטושופ (צדקת.. חח) עשיתי הצללה ואור.. (גם זה היה באחד ההסברים בפורום..) בגלל זה (כנראה) זה יצא גושי.. בקשר לזה שזה מראה של דיסני - גם אני חשבתי על זה.. יצא בטעות
חח.. אממ זהו נראלי..
 

TheWingedPig

New member
סבבה, אבל...

להבא, בבקשה אל תפרסמי דולי שאת לא יודעת מאיפה הבייס שלה. במקרים כאלה מעלים את הבייס לחוד בשרשור המתאים, ושואלים אם מישהו יודע מאיפה הוא לקוח. ובדרך כלל זה הולך לשרשור של שעו"ה, אבל אין אחד כרגע (אני אפתח). בכל מקרה, הרעיון הוא לתת קרדיט כשאת משתמשת בבייסים שלא ציירת בעצמך (וכנ"ל לגבי פרופס). לגבי שימוש באפקטים להצללות (כי זה כן דורש מיומנות כדי שהאפקטים לא יהיה מורגשים) - כאן יש טיוט מעולהhttp://mari.buggative.net/
 

רחלי03

New member
אני אנסה להסביר.

קודם בכלליות: דולי בנויה על בייס, שהוא גוף של אישה חסר בגדים ושיער, ואפשר למצוא כאלה בשפע באתרי דוליז. להדגמה שמתי בייס שאני ציירתי. #וכאן הערה חשובה: במקרה שאת משתמשת בו את חייבת להזכיר זכויות יוצרים- שאני ציירתי אותו.# על הבייס אנו מציירות בגדים ושיער, או מה שבא לנו. אין חוקים בקטע הזה. במקרה שאת רוצה לצייר בגד, יש חוקים מסויימים, וכאן מתחיל ההסבר: כדי לצייר משתמשים בפלטה, שהיא רצף של צבע מסויים מכהה לבהיר. בפלטה את משתמשת כדי להצליל את הבגד, כדי שיראה בולט ותלת ממדי. שלב 1- בגוון הראשון מציירים את קוי המתאר של הבגד בגוון הראשון בפלטה. בחלק הזה רצוי שיהיה לך נסיון בציור כדי שתדעי איך לצייר נכון את הבגד. במקרה שאין לך- לא נורא, אפשר ללמוד את זה בקלות, אבל זה בפעם אחרת. כשאת מציירת את קוי המתאר, שימי לב למחוק פיקסלים מיותרים, כדי שהקו יהיה דק ונקי יותר. כדי להקל על ציור קוי מתאר עגולים, כדאי להשתמש בקו המתפתל (בצייר הוא נמצא מתחת ל- A). מותחים אותו מנקודה אחת לשנייה, ואז מותחים אותו לצורה מעוגלת יותר. אני למשל, משתמשת בו הרבה, והוא גם עוזר להימנע מפיקסלים כפולים. שלב 2- מלאי את כל אזור הבגד בגוון השלישי או הרביעי, בכל מקרה באחד מהגוונים האמצעיים. אני בחרתי ברביעי. שלב 3- בגוון השלישי סמני וצבעי בלי לפחד את כל החלקים שבהם צריך להיות צל, בקפלים ובסימני המתיחה שיש בבד, וגם אם יש משהו מעל הבגד שמצל עליו (כמו היד, למשל). שלב 4- בגוון השני מלאי ביתר זהירות את החלקים היותר כהים בבגד. (כבר הבגד נראה בולט יותר!) שלב 5- בגוון האחרון, שהוא הכי בהיר, מסמנים את החלקים הבולטים בבגד. כאן אפשר לומר שהבגד גמור, אבל א ני בדרך כלל מוסיפה עוד שלב: שלב 6- לפי דעתי קוי המתאר נראים בולטים מדי ומפריעים בעין, לכן במקומות שההצללה בהירה ליד קוי המצתאר מבהירים את הקו בגוון שלפניו- השני והשלישי. עוד דבר שחשוב לזכור הוא הצללות על. אחרי שציירת את הבגד, אל תשכחי לעשות צל על הבייס עצמו, באחד הגוונים הכהים של פלטת הבייס. כך הבגד נראה כאילו הוא באמת קשור לגוף שעליו הוא נמצא. זהו הסבר כללי על ציור דוליז, ואני מקווה שהוא עזר בך. כמובן המשיכי להיעזר בטיוטוריאלים, הם מאוד עוזרים. בהצלחה!
 

Org289

New member
../images/Emo45.gif ממש תודה.. הסבר מפורט ומובן...

באיזו תוכננה את משתמשת? (סתם בשביל לדעת..)
 
למעלה