אני אנסה להסביר.
קודם בכלליות: דולי בנויה על בייס, שהוא גוף של אישה חסר בגדים ושיער, ואפשר למצוא כאלה בשפע באתרי דוליז. להדגמה שמתי בייס שאני ציירתי. #וכאן הערה חשובה: במקרה שאת משתמשת בו את חייבת להזכיר זכויות יוצרים- שאני ציירתי אותו.# על הבייס אנו מציירות בגדים ושיער, או מה שבא לנו. אין חוקים בקטע הזה. במקרה שאת רוצה לצייר בגד, יש חוקים מסויימים, וכאן מתחיל ההסבר: כדי לצייר משתמשים בפלטה, שהיא רצף של צבע מסויים מכהה לבהיר. בפלטה את משתמשת כדי להצליל את הבגד, כדי שיראה בולט ותלת ממדי. שלב 1- בגוון הראשון מציירים את קוי המתאר של הבגד בגוון הראשון בפלטה. בחלק הזה רצוי שיהיה לך נסיון בציור כדי שתדעי איך לצייר נכון את הבגד. במקרה שאין לך- לא נורא, אפשר ללמוד את זה בקלות, אבל זה בפעם אחרת. כשאת מציירת את קוי המתאר, שימי לב למחוק פיקסלים מיותרים, כדי שהקו יהיה דק ונקי יותר. כדי להקל על ציור קוי מתאר עגולים, כדאי להשתמש בקו המתפתל (בצייר הוא נמצא מתחת ל- A). מותחים אותו מנקודה אחת לשנייה, ואז מותחים אותו לצורה מעוגלת יותר. אני למשל, משתמשת בו הרבה, והוא גם עוזר להימנע מפיקסלים כפולים. שלב 2- מלאי את כל אזור הבגד בגוון השלישי או הרביעי, בכל מקרה באחד מהגוונים האמצעיים. אני בחרתי ברביעי. שלב 3- בגוון השלישי סמני וצבעי בלי לפחד את כל החלקים שבהם צריך להיות צל, בקפלים ובסימני המתיחה שיש בבד, וגם אם יש משהו מעל הבגד שמצל עליו (כמו היד, למשל). שלב 4- בגוון השני מלאי ביתר זהירות את החלקים היותר כהים בבגד. (כבר הבגד נראה בולט יותר!) שלב 5- בגוון האחרון, שהוא הכי בהיר, מסמנים את החלקים הבולטים בבגד. כאן אפשר לומר שהבגד גמור, אבל א ני בדרך כלל מוסיפה עוד שלב: שלב 6- לפי דעתי קוי המתאר נראים בולטים מדי ומפריעים בעין, לכן במקומות שההצללה בהירה ליד קוי המצתאר מבהירים את הקו בגוון שלפניו- השני והשלישי. עוד דבר שחשוב לזכור הוא הצללות על. אחרי שציירת את הבגד, אל תשכחי לעשות צל על הבייס עצמו, באחד הגוונים הכהים של פלטת הבייס. כך הבגד נראה כאילו הוא באמת קשור לגוף שעליו הוא נמצא. זהו הסבר כללי על ציור דוליז, ואני מקווה שהוא עזר בך. כמובן המשיכי להיעזר בטיוטוריאלים, הם מאוד עוזרים. בהצלחה!