אני לא מוצא עבודה!

asafasa

New member
אני לא מוצא עבודה!

השתחררתי לפני חודש ואני מובטל. ללכת לחתום בלשכה לא ראוי בעיני, מצד שני אני לא מוצא כלום. שולח קו"ח ולא חוזרים אלי. הדברים היחידים ש"קיבלו" אותי אליהם היו אבטחה ודלק (ממש לא מתאים), עבודות בשכר מינימום . הלכתי ל5 חברות כח אדם והם יכולים לסדר בכל פעם רק חלטורות ליומיים שלושה או עבודות שדורשות התחייביות ארוכות מאד. אני קצת אובד עצות. אולי יש למישהו רעיון שלא חשבתי עליו? (הציפיות שלי לא גבוהות. לא אכפת לי לעבוד קשה בשביל משרה מלאה ,20 לשעה) מה אתם אומרים?

beky1

New member
אסף שלום

ברוך בואך למציאות הקשה של מציאת עבודה , אתה נתקל במלוא העוצמה באחד הדברם הקשים ביותר ליישום כיום: מציאת עבודה. קיימות כמה אופציות בנוסף: מלצרות , נציג שירות , שליח. בלכל אחת יש יתרונות וחסרונות. השאלה מה אתה מחפש , רשום לעצמך מה אתה יודע לעשות ומהי השכלתך , האם למדת במגמה טכנית בתיכון או אולי השירות הצבאי יכול לאפשר לך עיסוק גם באזרחות. תחשוב על זה. נסה לשתף אותנו, ובכך נוכל לעזור לך יותר. בהצלחה

asafasa

New member
תראי בקי,

השכלה; יש לי בגרות (עוזר?) בצבא הייתי חובש אבל חוץ מחלטורה בליווי טיולים אין ממש הכרה בהסמכה, ובצדק כנראה. מלצרות זה ממש לא בשבילי. נציגי שירות - כולם רוצים התחייבות לשנה שאני לא יכול לתת. ושליח צריך רכב צמוד בד"כ (יש לך אוטו לתרום לי?). זהו,זה המצב. :) תודה בכל מקרה..

get well

New member
ליווי טיולים זה ממש לא חלטורה

יש לי מישהי בפורום השכן שמלווה טיולים ועושה אחלה כסף באחלה עבודה למה שלא תנסה בזה?

beky1

New member
תראה אסף....../images/Emo29.gif יש לי תחושה

שאתה רגיל שיעשו הכול עבורך ("יש לך לתרום לי? ")ולא צריך ממש להתאמץ ,(נסיך יהודי מבית טוב). ובכן , כאן נגמרת הנסיכות ומתחילה תקופת ההתנסות , מה שתעשה עבור עצמך זה מה שיהיה לך , עבודה היא לא מן משמיים , אי אפשר פשוט לקטוף אותה וזהו. כן , צריך בשביל זה להתאמץ , עבודה בשכר מינימום אינה בושה.רוצה כסף לבילויים , חברות , לימודים? תעבוד, כל עבודה מכבדת את בעליה, כאן אין מקום לפינוק. אין קל מלשבת ולקונן כמה קשה. מתחילים ממששהו ומשם מתקדמים , הכי חשוב , לא להתפנק......

asafasa

New member
אז

איזה תמריץ יש לי לקרוע את התחת כל היום בשביל לסגור 3000 בקושי בסוף החודש אם אני יכול לחתום אבטלה ולראות טלויזיה במקום? אל תביני אותי לא נכון, אני נגד זה כמו שאני נגד השתמטות ממילואים, אבל מצד שני אני רוצה עבודה שארגיש בה מתוגמל, או לפחות שהסכם השכר הוגן ולא שמנצלים אותי בתנאי עבדות. אין לזה שום קשר לשאלות של תדמית או "בושה" כלשונך. לא בכדי רוב האנשים שמועסקים במשרות כאלו מקוטלגים כ'אוכלוסיות חלשות'. אלה אנשים שאין להם ברירה אלה לעבוד שם (סטודנטים ,עולים חדשים, בני 50) get well, בנוגע לטיולים - זה שכר רעב (פחות מ 10 שח לשעה ! - 200 ליממה), וזאת עבודה בהיקף חלקי מאד, במיוחד בחורף, וכו'.

beky1

New member
קודם כל תרגיש רע מאוד

עם עצמך, אתה טוען שאתה מוסרי, אז קודם כל תמצא עבודה לבסיס של החיים , אתה רוצה לעבוד בעבודה מתגמלת ואתגרית? לך ללמוד . וכדי לממן לימודים אתה צריך לעבוד. אנחנו חוזירים לנקודה הבסיסית שאתב נסיך ומסרב לעבוד בכל עבודה. אם אין לך בעיה של בושה , אז אין לך בעיה לעבוד בעבודה בסיסית לתקופת זמן מוגדרת מראש. מה רע בלהיות נציגי שירות , אני מכירה כמה שהתחילו כאלה והיום הם מנהלי מוקדים עם עובדה מאתגרת ומתגמלת. בכל מקרה אתה צריך להתחיל היכן שהוא . אם אתה חושב שלקבל דמי אבטלה יקדמו אותך לאיזה מקום , אתה צודק , זה יחזיר אותך כמה צעדים אחורה למקום שבו אתה לא רוצה להיות מלכתחילה: אצל האוכלוסיות החלשות. אז צא מהשאננות וחפש עבודה אמיתית, התפלספות לא תיקח אותך רחוק. רוצה להתקדם באמת ? לך ללמוד. רוצה להיות נטל על המדינה? מצבך קשה ממה שחשבתי.

asafasa

New member
תשמעי בקי ,

לא באתי הנה שתטיפי לי מוסר. עם כל הכבוד לך אין לך מושג מי אני או מאיפה אני בא. לא כל עבודה מתאימה לכל אחד רק מטעמי פינוק, יש דברים שאנשים מסויימים לא יכולים לעבוד בהם מסיבות אחרות. אז אם את רוצה ליעץ ולהיות עניינית אני פתוח וסובלני לשמוע וללמוד ולעשות. אם באת הנה רק כדי להוציא עלי אגרסיות ולקחת אמירות היפותטיות שלי כדי לעשות מהם מטעמים דמגוגים וצדקניים, ממש אין לנו מה לדבר ושהשרשור הזה מיצה את עצמו מבחינתי. אני לא נסיך ולא מפונק ולא מקובל עלי שאחרי מה שעשיתי בארבעת השנים האחרונות יטיחו בי דברי תוכחה בסגנון הזה.

beky1

New member
תשמע אסף

גם לך אין מושג עם מי אני וכו'. רצית לקבל עיצה פתוחה ועניינית ובמקום זה אתה משיב לעצמך בעיקר בכל מיני תירוצים. לאנשים רבים יש נסיון רב ואתה יכול רק לצאת נשכר מכך אף אחד לא מגיב לדברים אלא אם כן נכתבו כך או אחרת , אם באמת אתה רוצה עיצות עליך להיות קשוב , גם מדובר בביקורת . נכון שאף אחד לא אוהב לקבל ביקורת ,אבל מדובר בביקורת בונה. אתה עושה איתה מה שאתה רוצה. האגרסיות והאמירות ההיפוטתיות הן פרי דמיונך, זה יפה שעשית הרבה בשנים שחלפו, אבל יש ללמוד כי החיים הם עשיה אחת גדולה ובלתי פוסקת. שיהיה לך בהצלחה.

למעלה