אני לא מבינה!

נערה ממול

טיפ את משלמת גם למשלוחים וגם לבל בוייזים ... וגם למלצרים לידיתך, בגלל ההנורמה המקובלת הזו של- לתת טיפ למלצרים, בעלי עסק כבר לא משלמים למלצרים משכורת, או שמשלמים משכורת נמוכה וסמלית במיוחד. הטיפים שמשאירים למלצרים במהלך היום זו בעצם המשכורת האמיתית שלהם. אני במקרה מלצרית, ואני לא יודעת אם יצא לך לעבוד בתור אחת כזו פעם אבל- אחרי שאת מחייכת חיוך מזוייף ומפרפרת הלוך וחזור שעה שלמה בשביל שולחן, כי כל פעם שאת מביאה להם משהו הם נזכרים שהם צריכים משהו אחר- מלח, עוד סכום, עוד צלחת, עוד מנה, עוד רוטב, להזמין עוד שתיה וכ"ו... ובין כל הבאלגן הם גם מצפים שתצחקי איתם ותתנהגי יפה ואת עושה את זה באופן מאוד מזוייף בשביל לתת להם שירות טוב... וכל זה, בשביל ה-5 שקל לשעה שבעלי עסק משלמים - תאמיני לי שמגיע לך טיפ אחרי כל זה! טיפ זו פשוט נורמה שהתפתחה עם השנים, ואם נהינת מהבילוי שלך ואת מרגישה שלא חסר לך כלום במהלכו - כנראה שזה בזכות המלצרית אז תתגמלי אותה בנדיבות :)

מספרהבהרות

הכול תלוי במקום, הרי זה לא שיש חוק שמכריח אותך לשלם טיפ אם את רוצה תתני בעבור רמת השירות שקיבלת לא רוצה אל תיתני, או שיש מקומות שכוללים את זה במחיר מראש כלומר רוצה לאכול במסעדה הזו תשלמי לא רוצה אל תשלמי, כך שאין סיבה שתתלונני, הרי זה לא שאם לא תתני טיפ יצאו מהמטבח כמה חברה מהיחידה לפשעים חמורים ויעצרו אותך, נכון? ולא לשכוח שמורים ורופאים וכו' מקבלים כסף מהמסים שאת משלמת כך שגם להם את משלמת עבור שירות

סירפדית

New member
סתם שאלה

למה נהוג שמתדלק בודק לך שמן/מים נהוג לתת לו טיפ?הרי גם הוא מקבל משכורת! או לבחורה שחופפת לך את השיער במספרה?הרי גם היא מקבלת משכורת. אני בחיים לא אשב במסעדה או בכל מקום שבו ממלצרים אותי ולא אשאיר לפחות 10% שרות כי זו אני. וחוץ מזה בתור אחת שעבדה 5 שנים במלצרות את נשמעת כמו האנשים שתמיד עיצבן אותי לשרת אותם,טיפ זהו דבר אוניברסלי שכל העולם מודע לו תתעוררי לא רק כאן ואם את עדיין לא מבינה כניראה שאת לא רוצה להבין{על קמצנות שמעת}.

פלטרון

New member
על חמדנות שמעת ??

הלוווווו ... טיפ הוא הרצון שלי לתגמל את מי ששירת אותי מעבר למחוייב (לדוגמא, המתדלק בכלל לא חייב לבדוק שמן/מים.. הוא רק צריך לתדלק). הבעייה שלי מתחילה ממלצרים שחושבים שאני חייב להם משהו, או ממלצרים שעובדים בחינם ועושים פרצוף כשלא משאירים לאם טיפ כאילו אני אשם שבעל הבית שלהם עושק אותם, ושהם יודעים שזה בניגוד לחוק ומסכימים. על זנות לא חוקית שמעת ?? שם מנצלים את הבחורות, והם באמת מסכנות, כי הן לא יכולות להתנגד. מלצר שעובד לא חוקי הוא כמעט תמיד אזרח המדינה, אז שיקום ויגיד לבעל הבית - תן לי משכורת זה החוק. ( ואז יפטרו אותו, ואז הוא ייפנה למי שצריך וכו'.. ) . אז מה השורה התחתונה - שהמלצר מתוך חמדנות עובד שחור, אז שיעשה פרצוף ושלא יקבל טיפ. ככה יעשה לאיש, אשר עוזר לבעל הבית שלו לצפצף על החוק. ועכשיו תלמדי משהו חדש... אמנם טיפ הוא מנהג עולמי, אבל למי נהוג לתת ולמי לא, זה משתנה ממדינה למדינה. אני לא אתן דוגמא למדינה ספיציפית, אבל ... יש מקומות שבהם אם תתני טיפ נותן שירות X זה עלבון, בערך כמו שתתני טיפ לנהג אוטובוס. הכל תלוי - איזו מדינה, ומי נותן השירות שבה.

hillelbd

New member
אינטרסנטים

א. מלצרים כמו כל האנשים העובדים צריכים לקבל ש כ ר תמורת עבודה ולא להיות תלויים בנדיבותם של הלקוחות. ב. מלצרות היא אכן עבודה קשה - אולם לא יותר קשה מעבודות אחרות, דוגמת ניקיון מוסדות ועסקים - בהם השכר נמוך והעובדים אינם מקבלים טיפים. ג. לא בכל העולם נותנים טיפים יש מדינות בהן זה לא מקובל. ד. יש מקומות בהם נותנים טיפים לבעחלי מקצוע נוספים כמו נהגי מוניות כך שניתן לעשות דברים שונים במדינות שונות. ה. כיום יש בעיה והיא שבעלי המסעדות (בחלקם) אינם משלמים למצלצרים או רק משלימים להם לשכר מינימום. למרות שכיום לא ניתן לחייב בתשלום טיפ ואני סבור ששיטת הטיפים פסולה אני נותן טיפים מפני שאני לא מוכן לתקן את העולם של חשבון המלצר. אולם אני מעדיף לאכול במקומות בהם השרות כלול במחיר כחוק.

אוקי תקשיבי קצת...

דבר ראשון מה את מתקמצנת על כמה שקלים!?!?! דבר שני לא מזמן היתי במסעדה מלצר חדש היה לנו מתלמד נחמד בא לשאול איך איתנו אם אנחנו צריכים עוד משהו ושקיבלנו את החשבון 300 ש"ח אבא שלי בלי להסס סם 30 ש"ח טיפ(לא כמו שאמרו פה 5 ש"ח) כעשרה אחוז ממה שהיזמנתה! ואני חייב לציין שאני עובד בעבודה לא הכי דגולה אבל של שירות לקוחות בהיפר נטו אצלנו ואני מקבל מחלק מהאנשים טיפ עבוד זה ומחלק לא! מאילה שלא נו טוב חבל אבל מאילה שכן גם אם זה שקל אני שמח לבוא לעזור להם שוב כי אני יודע שבכמות שהם יכולים הם מראים הערכה! ומי שלא אני לא ממש אוהב לעזור לו ,ורואים את זה באיכות העבודה! וגם אצלי המשכורת ביחד לטיפים זה לרוב חמישים חמישים אם לא 60 אחוז טיפים 40 אחוז משכורת!!!!!

אמ...אני לא קמצנית, אני מדברת על

מלצרים כפויי טובה. אישה אחת שאלה פה בפורום אם 30 ש"ח על ארוחה של 270 זה בסדר והיו תגובות, גם מצד מנהלת הפורום, שזה מעליב וצריך יותר. אתה לא קורא לזה כפיות טובה??

get well

New member
לדעת מנהלת פורום ומלצרית הרבה שנים

לא הייתי שמחה מטיפ כזה, זאת דעתי ושאלו פה דעה של מלצרים. את לא חייבת להשאיר טיפ לאף אחד העיקר שתיהיי מבסוטה. למלצרים לא משלמים משכורת זאת עובדה, נראה לך שהבוס שלי ישנה את הכללים הוא פשוט יקח מישהי אחרת. את מעדיפה שאני אלך לקחת דמי אבטלה..??

לא כל המלצרים כפויי טובה

אני מלצרית אוקי? אם אני אקבל טיפ של 30 ש"ח על 270 אני אשמח מאוד ואגיד תודה רבה. אם אני אקבל 25 אני גם אשמח, אבל כבר היו אנשים שלא השאירו בכלל טיפ על סכומים כאלו או שהשאירו טיפ מעליב (5 ש"ח למשל). ואני מחשיבה את עצמי כמלצרית אדיבה ולקוחות נותנים לי פידבקים כל הזמן. אני משתדלת להיות סופר נחמדה וקשובה ללקוח ולהיות מקסימה וחביבה, ומצפה לטיפ הולם בתמורה (הולם=10% לפחות, 10% זה מכובד בהחלט). אני לא מקבלת משכורת. נכון, אם אני לא אגיע למינימום אז ישלימו לי אבל לא בכל מקום זה ככה ובנוסף לעניות דעתי למלצרים מגיע להרוויח יותר ממינימום כי זו עבודה לא קלה בלשון המעטה.

אוקי תקשיבי קצת...

דבר ראשון מה את מתקמצנת על כמה שקלים!?!?! דבר שני לא מזמן היתי במסעדה מלצר חדש היה לנו מתלמד נחמד בא לשאול איך איתנו אם אנחנו צריכים עוד משהו ושקיבלנו את החשבון 300 ש"ח אבא שלי בלי להסס סם 30 ש"ח טיפ(לא כמו שאמרו פה 5 ש"ח) כעשרה אחוז ממה שהיזמנתה! ואני חייב לציין שאני עובד בעבודה לא הכי דגולה אבל של שירות לקוחות בהיפר נטו אצלנו ואני מקבל מחלק מהאנשים טיפ עבוד זה ומחלק לא! מאילה שלא נו טוב חבל אבל מאילה שכן גם אם זה שקל אני שמח לבוא לעזור להם שוב כי אני יודע שבכמות שהם יכולים הם מראים הערכה! ומי שלא אני לא ממש אוהב לעזור לו ,ורואים את זה באיכות העבודה! וגם אצלי המשכורת ביחד לטיפים זה לרוב חמישים חמישים אם לא 60 אחוז טיפים 40 אחוז משכורת!!!!!

miss dinamit

New member
בתור אחת שעובדת כמלצרית

אני יכולה להגיד לך שהטיפים זה המשכורת שלנו... מה את רוצה לשרת את עצמך במסעדה? לא מספיק שמעצבנים אותך בכל מיני שאלות מיותרות את גם מתלוננת על זה שמביאים טיפים? וואי אני כל כך מעוצבנת עכשיו!!! יצאת מזה מפג**

פלטרון

New member
את מלצרית גרועה !! וחמדנית !!

"לא מספיק שמעצבנים אותך בכל מיני שאלות מיותרות " ... הלללו ??? זו העבודה שלך. על מה את מדברת. אם לא בא לך להיות מלצרית כי את לא אוהבת את העבודה, אז לכי לעבוד במשהו אחר, אבל המרחק מכאן ועד להאשים את הלקוחות שמעצבנים אותך בשאלות שלהם ( באמת סליחה, אולי את מעדיפה שנפנה למאבטח בזמן שאת נחה ?? ), על זה שאת או פראיירית כי עובדת בחינם ( בי את המשכורות שלך צריך לשלם בעל הבית !! זה החוק !!!!!!!! ) , או שאת סתם חמדנית, כי לקחת עבודה בחינם, כי ידעת שאחרי טיפים אולי תקבלי 5 ש"ח לשעה, או 100 ש"ח לשעה, תלוי מתי ואצל מי .. דרך אגב - אני עבדתי כמורה פרטי במשך שנה שלמה, ותאמיני לי, גם להם היו שאלות מעצבנות. אולי גם אני הייתי צריך לדרוש טיפים.. הא ?? ודרך אגב - המפג**ת היחידה שאני רואה זה את .. כי את עובדת בחינם.
אני לא יודע מה מעצבן אותי יותר - אנשים כמוך שחושבים שאני חייב להם להם טיפ בגלל שהם חמדנים ועובדים בחינם, או מצד שני.. אנשים כמוך שעוזרים לבעל הבית שלהם לצאת בזול מזה שהוא מעסיק אנשים באופן לא חוקי. הרי מי שבאמת אשם במצב הזה זה.. את ! כי את ואנשים כמוך משרישים את העבודה הלא חוקית, בכך שהם מסכימים לה. אם בכל פעם שבעל בית יציע עבודה אבל בחינם (רק טיפים) המלצר יקום ויאמר "לא!", אז התופעה תיעלם. אבל מה... את יודעת שאת יכולה לקבל בטיפים גם 400 או 500 ש"ח בערב , אז מה איכפת לך להסכים לעבוד בחינם.. מתוך חמדנות וצפצוף על החוק. ממש עבודה בשחור. מי שעובד בשחור שלא יצפה שאני אשלם לו את המשכורת.

espreso girl

New member
קמצנית ../images/Emo3.gif

טיפ למלצר/ברמןזה הוקרת תודה על שירות איכותי! אצלי, גם אם החשבון הוא 40 שקל אני אשאיר לפחות 10 שקלים טיפ! את בטח מאלה שיושבים 4 שעות, משגעים את המלצר עם כל מיני שטויות קטנוניות ולבסוף עוד משאירה שקל וחצי טיפ (פלוס מטבע של חמש אגורות)... בושה..

shtootit

New member
../images/Emo11.gifלא מתקמצנת אבל די צודקת

היא לא מתקמצנת היא פשוט אומרת מה שהיא חושבת והיא די צודקת
אחרי הכל אם לא היה את המנהג הזה של לתת טיפ למלצרים המנהלים היו מחויבים לשלם להם שכר הריי מי יעבוד בחינם
לדעתי צריך לשנות את המנהג הזה אחרי הכל... זה רק עוד כסף שלכם מתבזבז... והמעסיקים עושים יותר כסף
תארו לכם מלצר שמקבל 18 ש"ח לשעה +טיפים בעוד אתם גם עובדים ומקבלים 18 ש"ח לשעה בלי טיפים זה נראה לכם בסדר

פלטרון

New member
זה לא מנהג , יש חוק !!!

והחוק אומר שחייבים לשלם להם משכורת. מתוך שיקול חמדני טהור, הם מעדיפים לעבוד שחור. השיקול = אפילו אם אני אעבוד בחינם, רוב הזמן אני יכול לקבל משכורת רק מטיפים, אז מה איכפת לי .. אם אני לא אזכים, תוך יוםאחד יהיו 10 אחרים שיקפצו על העבודה. ולפעמים, אני יכול לקבל מאות שקלים בערב רק מטיפים, אז מה איכפת לי . בקיצור - יש חוק, רק ששני הצדדים מרצון עוקפים אותו. שיסבלו !

שמעי...

95% מהמסעדות המלצרים שלהם הם עובדים על טיפים למשל אכלת ב-100 שקל אז תצטרכי להשאיר 10 שקל כ-10% ממה ששילמת וזה כלום
לדוגמא: אם תלכי עם משפחה וחברים ויצא לכם 1000 שקל את לא תשימי את כל הטיפ לבד
יענה שככה אין לך מה להתקמצן
את לא רוצה אל תלכי למסעדה מה הקטע
תביני יחס גורר יחס אם זה היה על משכורת אז לא היה אכפת לי ממך
ישבת הזמנת אוכל קיבלת ביקשת שתייה יופי תחכי עכשיו שעה זה כבר בעיה שלך מה את יכולה לעשות
תחשבי על זה גם...! בסכך הכל זה כמה שקלים וזהו

למעלה