אני לא מבינה!

לאיזו קלות אתה מדבר

אח שלי ברמן ובכל מקום שעבד עשו לו בעיות עם המשכורת מה לעשות שמה שמקובל בענף זה שהמעביד הם לא האנשים הנחמדים ביותר בעולם ולא ששים לשלם לך מה שמגיע לך , כמו כן מבחינת המעביד לא מפחידה תביעה משפטית כי הוא יודע שלא יעשו לו כלום. ובנוגע לדוגמא כיוונתי לדיון שהתנהל בפורום אחר שם טענה אחת המתדיינות, ואחרים הסכימו איתה, כי במקרה של נאנסת שנאנסה במשך תקופה ארוכה (חצי שנה שנה) היא שותפה בידיוק כמו העבריינים עצמם והביעה זלזול על כך שהנאנסת קיבלה פיצוי כספי על המעשים שבוצעו בה- במקרה זה אם נקבל את טענת אז הבחורה צודקת הרי התובעת מחזיקה את גורלה בידה ואם לא סבלה מנכות\פיגור נפשי למה לא התלוננה ?? כנראה שינשם סיטואציות שבהם אנו לא עמדנו ואנו לא יכולים ולא ראוי שנשפוט אחרים ולקרוא להם בכינויי גנאי כפי שפלטרון וחבר מרעיו כינו פה מלצרים

טל ר

New member
לענייננו

- לא כיניתי איש בכינויי גנאי. - עניין הנאנסת אינו רלוונטי לדיון שלנו. - על אחיך - וכל אחד שאינו מקבל שכר - לפנות לבית דין לעבודה. הפרוצדורה פשוטה למדי. לא "יעשו" כלום למעביד, סה"כ יחייבו אותו לשלם את שכר העובד, לעיתים אף בצרוף הלנת שכר (10% לשבוע). - עמדתי בסיטואציה של תביעה בבית דין לעבודה ואני מכיר אותה. טל.

קראתי את התגובות שלך

ואתה צודק במאה אחוז!!

לא כולם מקבלים משכורת

אצל מלצרים למשל הטיפים זו המשכורת, ואם לא תתני להם טיפ לא תהיה להם משכורת. מה עוד שהם מתרוצצים בשביל לקוחות בדרך כלל באופן שלא כל אחד מתרוצץ. יש מבין?

מלצרות זה לא כמו כל עבודה

זה כמו שתגידי - למה המשכורת של עורך דין יותר גבוהה משל המזכירה שלו, גם היא משקיעה בעבודה שלה באותה מידה. מלצרים לא מקבלים משכורת וחלק מההוצאה בבילוי במסעדה זה התשלום על השרות, כמו שמשלמים על החניה ועל האוכל גם על השרות צריך לשלם. ההבדל היחיד זה שלא מחייבים אותך והסכום נתון לשיקולך, אבל קחי בחשבון שאם לא תשלמי שרות המלצר שעבד בשבילך למעשה לא יקבל תשלום על העבודה שלו. לא אנחנו קבענו את הנהלים האלו, פעם המחירים כללו שרות והוציאו את זה מהחוק אז אם את רוצה להאשים מישהו תאשימי את המדינה, לא את המלצרים.

אז אני מאשימה את המדינה.

זה אי צדק והם צריכים להתחשב בכך שלא כולם יודעים זאת, כמוני <מצטערת> ובנוסף התשלום לא צריך להיות מבוסס על מצב הרוח של הלקוחות.

יש לי חידוש בשבילכם....

על פי החוק מלצרים חייבים לקבל משכורת קבועה, בלי קשר לטיפים שלהם. סתם הערה קטנה, לא נוקטת שום עמדה...

פלטרון

New member
אני מאשים את המלצרים האנוכיים !!

הראש שלהם (המלצרים) פועל ככה - אני יודע שזה לא חוקי לעבוד בחינם ( ומי שלא יודע, אז הגיע הזמן שיתבגר ), אבל אם אני לא אקח את העבודה אז מישהו אחר ייקח. אז אני אקח ואבנה על טיפים. זה אומר שלא רק בעל הבית מצפצץ על החוק, אלא המלצר עוזר לו. סליחה - מי שמביא את זה על עצמו, מצידי שיעבוד בחינם. אני אשם שהוא פראייר ?!

צודק ב-100 אחוז!

בחרת במודע לעבוד ללא משכורת... תחייה עם זה! אם באמת מגיע למלצר... אשאיר טיפ, נדיב אפילו... אם השרות עונה על "מה שמגיע לי מעצם התארחותי במסעדה", קרי, שיגישו לי את האוכל/שתייה ותו לא... לא מגיע! זאת העבודה שלו, ותאמינו לי שיש עבודות קשות -הרבה- יותר, אז אל תקשקשו...

eternal flame

New member
לפי דעתי אתה טועה

תאמין לי שהרבה מלצרים היו מחליפים את העבודה שלהם למשהו עם משכורת יותר מובטחת.. אבל במצב של ימינו לפעמים מגיעים למצב של או מלצרות או כלום . במיוחד כשאתה צעיר מלצרות זו אחת העבודות היותר מתאימות כי לא כל אחד מוכן להעסיק אותך אז אתה מסתפק במה שיש.

תלאבובה

New member
אני מוכרת בחנות בגדים

ואני יפה מאד מתרוצצת בדיוק כמו מלצרים. ואין לי טיפ.

אבל את יקירתי מקבלת משכורת

מלצרים לא. אם הייתי יודעת שמוכרים בחנות בגדים לא מקבלים משכורת אז הייתי משאירה להם טיפ. ואגב, ככל הידוע לי מוכרים בחנויות בגדים מקבלים במקרים לא מעטים בנוסף למשכורת גם אחוזים ממה שהם מוכרים אם הם מוכרים מעל לסכום מסויים. אני יכולה גם להלין על "למה אני מוכרת לאנשים הרבה אוכל ולא מקבלת אחוזים" כמו שאת אומרת שאת מתזזת ולא מקבלת טיפים. כל עבודה ותנאי השכר שלה. מזל שמרבית האנשים בארץ מודעים לכך שהטיפים זו המשכורת של המלצר ומתגבלים אותם בהתאם למה שמגיע להם (אם מדובר במלצרים נחמדים כמובן).

אם את לא מקבלת משכורת

אז תפני בתלונה לבוס שלך. כמו שאמרת יש חוקים ואחד הוא החוקים הוא שהם חייבים לתת לך שכר ! תראי, אני אישית נוהגת לתת טיפיםפ אבל זה מתוך רצון , אני לא חושבת שזה נכוטן להכריח אנשים. בא נניח שהיתה לי מלצרית גרועה אין שום סיבה שאני אשאיר לה טיפ, אבל מצד שני חובה לתת לה משכורות , כי גם אם היא עובדת גרועה היא עדיין עובדת!

טל ר

New member
לכי לבית דין לעבודה

ותקבלי את השכר המגיע לך. הלקוח אינו תחליף לבית דין לעבודה. טל.

למעלה