אני לא מבינה!

אני לא מבינה!

מה העניין עם הטיפים?? למה לקוחות חייבים לתת ל"נותני שירות" טיפים- זו העבודה שלכם בדיוק כמו שיש עבודה של רופא, עו"ד, נהג אוטובוס, מורה וכו'. אני פשוט לא מבינה. למה לא נותנים למורים טיפ? ומה לגבי נהגי אוטובוס? כי זו העבודה שלהם והם מקבלים על זה משכורת, בדיוק כמו שאתם מקבלים, רק בגלל העובדה העבודה הספציפית שלכם היא כזו שאתם נענים לבקשות אחרים לא מבדילה אותה כל כך מהאחרים, אז אל תבואו בטענות כמו "הישראלים האלה..." בחרה של ימינו כל אחד עוסק במשהו, מקבל על זה משכורת וזהו, לא מעבר...אם כן נתנים לכם אז תגידו תודה.

אוף את כזאת מעצבנת!

אם לא היו נותנים טיפים למלצרים הם היו עובדים בחינם!!!!! הטיפים זה המשכורת שלהם! תבררי קצת לפני שאת באה בטענות

פלטרון

New member
אתה מדבר שטויות !!

אם הם עובדים בחינם סימן שהם פראיירים (כי זה לא חוקי)! למען האמת, יצא לי לדבר לא מעט עם מלצרים והתשובה תמיד אותה תשובה - אין עבודה, ואם אני לא אקח אז אחרים יקפצו על העבודה הזו. בקיצור - הם עושים זאת ממניע אנוכי. אז למה שאני אתן להם על זה טיפ ?? וזה לא התפקיד שלנו לחפות על הצעדים הלא חוקיים של בעל הבית שלהם! גם עובדים זרים מנוצלים, אולי אני אתן גם להם טיפ ?! פעם מורים ליוו טיולים ללא שכר, אולי גם להם היינו צריכים לתת טיפ ?!

טיפים

אף אחד לא מחייב אותך לתת טיפ... בכל העולם מודעים לנותני השירות וטיפים זהו דבר לגיטימי רק פה במדינה צריך לחלוב זאת מהלקוח לחלוב פרושו ללקק לכם את התחת בשביל שקל או שתיים שאתם משאירים...אז אם אתה לא נותן מכל הלב תשאיר את השקלים שלך בכיס ועדיף שלא תוציא אותם בכלל!!

מתולתל

New member
זה ממש לא מדוייק

לא בכל העולם נותנים טיפ. באירופה למשל לא נהוג לתת טיפ בכל מצב (כמו אצלנו). על החשבוניות בבתי הקפה ובמסעדות לא כתוב המשפט המקומם - לא כולל שירות, כי שם זה כן כולל שירות, וברמה גבוהה הרבה יותר. נהוג לתת טיפ כאשר השירות היה מעל ומעבר, ונותן הטיפ רוצה בכך. אבל לא כשיטה, כמו בארץ.

blue skies

New member
למה את חושבת שבשאר העולם

המצב יותר טוב? בכל מקום ולא משנה כמה זוהר הוא נשמע לא כולם נותנים טיפים וגם במקומות אחרים בעולם צריך "לחלוב" טיפים מלקוחות. אני מלצרית לשעבר, הפסקתי למלצר כי בדיוק התגייסתי לצבא ואחרי שהשתחררתי מצאתי עבודה אחרת אני מסכימה חלקית עם מה שנאמר כאן על מתן טיפים בשורה התחתונה זאת לא הבעיה של הלקוח שהמלצר לא מקבל משכורת בסיס וחי רק מהטיפים אני באה לבית קפה/מסעדה או מה שזה לא יהיה בשביל להנות לבלות וכו' ולא בשביל לממן משכורת של מלצר אני אישית תמיד משאירה טיפים גם למלצר/ית שלא מצאו חן בעיני והיו סתם מגעילים ומתנשאים (ויש גם כאלו) ואת גובה הטיפ אני משאירה לפי באמת המלצר ואם באמת הגיע לו ולפי התקציב שלי וכמה כסף יש לי בארנק אבל עדין אני חושבת שההתעסקות הזאת בטיפים והטענות נגד אלו שלא משאירים טיפים לא מוצדקת במאה אחוז אניחושבת גם שהצורה והזלזול ששניים מהכותבים בו כתבו היו ממש מגעילים וכנראה שהם לא יודעים מה קורה ומה העבודה אבל זה כבר סיפור אחר.

ש ט נ י ת

New member
איך רואים שאת מלינית....

אני טועה ? ממש רואים לפי איך שאת חושבת בכזאת אנוכיות "למה אני שאני אתן טיפ?!" מותק גם אני ממלצרת ואני לא דורשת מאף אחד שאיתן לי טיפ את לא רוצה לתת על תתני .... נכון שאף פעם לא עבדת ? זאת עבודה מאוד קשה עד כמה שזה נראה קל "לסחוב מגש ביג דיל " אולי תנסי פעם ואז תביני למה למלצרים נתנים טיפ

פלטרון

New member
טעית 3 פעמים !

1. אני גבר לא אישה. 2. עבדתי בחיי. 3. הכל נכתב כדי להבהיר שהתירוץ של "מלצרים עובדים בחינם" מעניין לי את הת*ת. עם כל הכבוד, מי שמסכים לעבוד בחינם, והוא לא ילד קטן שלא יודע שיש חוק שאוסר את זה, שלא יבכה לטיפ רק בגלל זה. אם הוא יעשה עבודה טובה, זה מצדיק טיפ. ואם לא .. אז לא ! ולא מעניין אותי אם בעל הבית שלו משלם לו או לא.

מקוממת אותי מאוד הטיפשות של אנשים

החוק לא מעניין ולא עניין מעולם את המעסיקים- להאשים את העובד שקול להאשים נאנסת שנאנסה (כפי שקורה לא פעם בחברה החרדית), ישנן כל כך הרבה עבודות שבהם נותנים שכר הרבה פחות מהמותר וכל זה בגלל שמעסיק יודע שאי אפשר לגעת בו לא יעזו להתלונן ואם כן יתלוננו מה כבר יעשו למעסיק " נונונו" עם האצבע? מהתחום שאני בא אני מכיר כל כך הרבה סטאזרים שמועסקים בתת תנאים ואפילו בחינם וכל זה בגלל שהם חייבים את העבודה חייבים את הכסף(גם אם מועט) וחיביים את הניסיון, והערות כל כך מוטעות של אנשים פה מעצבנות ומטרידות. (ואפ אחד לא צריך בכלל טיפים של קמצנים אנוכיים כמוכם)

פלטרון

New member
גם אותי מקוממת טיפשות של אנשים../images/Emo45.gif

ההשוואה לנאנסת ממש לא במקום! תתבגר.
המחוקק מצא לנכון להוציא את הטיפ מחוץ לתשלום, ולחייב מעסיקים לשלם שכר מינימום ללא קשר לטיפים ( ולא ע"י השלמה ). אז מי אני שאתווכח עם החוק ?? להצדיק את העלמת העין ע"י הנואשות של העובדים, כמוה כלהצדיק זנות כנואשות כלכלית של הבחורה. אבל זה לפי ההיגיון שלך, לא שלי! סטאז'ר לא מועסק בחינם, סטאז'ר מתנדב לעבוד בחינם כדי לקבל את התואר שלו, ועל-כן הדוגמא שלך שונה במהותה ! שורה תחתונה - אני מסכים. הטיפשות של אנשים מקוממת גם אותי.

חשבתי שאמרת שעבודה בחינם לא חוקית

והיא באמת לא חוקית ,סטאזר שעושה זאת עושה בשל חוסר ברירה לא בגלל שהוא באמת מתנדב, אין שום חוק שמכריח סטאזר לעבוד בחינם כדי לסיים איזה תואר.

פלטרון

New member
אנחנו מדברים על עו"ד ??

למיטב ידיעתי, עו"ד מקבל הסמכה (אולי להבדיל מתואר, ומי שעוסק בתחום שירחיב בנושא ) רק אחרי שנה של סטאז'. לא ?? ובכל מקרה, לסטאז' יש משמעות, למיטב ידיעתי. בהנחה ואני צודק, וחלק מההסמכה תלוייה באותה שנת סטאז', אז אמנם אין צדק בכך שהמשפטן יעבוד חינם (ורובם עובדים לפי שכר מינימום, ולא בחינם), אבל הוא עושה זאת כי זה הכרחי לקבלת ההסמכה שלו. מצד שני, מלצר מגיע לצורך קבלת משכורת בלבד. יש כאן מניע שונה, ולכן הדוגמא לא זהה.

טל ר

New member
שאלה

לאילו סטאז'רים לא משלמים שכר? - רו"ח מקבלים שכר. - עו"ד מקבלים שכר. - רופאים מקבלים שכר.

רו'ח עו'ד ורופאים כולם

אני מדבר על עובדות בשטח על סטאזרים שהולכים לבנק להוציא משכורת וישירות למשרד להחזיר למעביד את הכסף, כל החברים שלי שעוסקים במקצוע מסיכים שהשכר הניתן הוא :מעליב פוגע לא הוגן ולא צודק והתנאים הם רעים. התשובה שלי כוונה לטענת פלטרון שטען שמי שעובד בחינם הוא מטומטם ומפגר אני רק מדגים שישם אנשים שעושים כך בלית ברירה , ושוב אני לא מבין למה נטפלים לנפגע ולא לפוגע(המעביד)

טל ר

New member
שאלה נוספת

האם תוכל לתת לי שם של בית חולים אחד בו סטאז'רים נדרשים להחזיר לביה"ח את משכורתם? אם אתה רוצה, תן לי אותו באמצעות מסר אישי. תודה, טל.

טל ר

New member
ועוד משהו

אם נותנים טיפ למלצרים כי מעסיקיהם אינם משלמים להם שכר, ואם גם סטאז'רים אינם מקבלים שכר, האם מכך נובע שעלינו להשאיר טיפ גם לסטאז'רים (כמובן, רק אם קיבלנו שרות טוב מסטאז'ר לרפואה, משפטים או חשבונאות)? טל.

פלטרון

New member
במשפחתי מספר עו"ד ..

ואף אחד מהם לא עבד בחינם. מה שמקומם מכל הסיפור הוא, שכל אחד יכול להוסיף את תגית ה"מחיר לא כולל שירות", בכדי לקבל עוד קצת מהלקוח. ובסופו של דבר, המחוקק החליט שזה לא בסדר, כי המחירים צריכים להיות סופיים. אז הנה "שרלטנים" חושבים לפתוח בנורמה עוקפת חוק. אז רק שתדע - החוק חוקק בדיוק נגד טענות כשלך ( 'אתה משלם על המנה, השירות דורש תשלום נוסף של הלקוח' ) . אתה טועה - השירות הוא מה שבעל הבית מספק לי. המלצר הור שכיר של בעל הבית, אז שבעל הבית ישלם לו משכורת! אולי אתה רוצה שאני אשלם גם על הישיבה במקום לפי שעה, כמו חנייה ברחוב ? ואולי גם על המוזיקה, כמו במועדון ? בבקשה, אתה אולי לא מסכים איתי וחושב שאני קמצן, אבל אל תחשוב שאני טמבל לקנות את הטיעונים של "מחיר לא כולל שירות". החוק הבהיר בצורה חד משמעית שהגישה הזו אסורה (!) ופסולה !

טל ר

New member
ההבדל

ההבדל בין מלצר העובד ללא שכר לנאנסת הוא שהנאנסת האומללה נאנסה, ושום בית משפט אינו יכול לשנות זאת. מלצר, לעומת זאת, מחזיק את גורלו בידו, ויכול לקבל את שכרו בקלות, וזאת ללא כל הוצאות משפטיות. טל.

למעלה