אני לא מבינה

myownmaster

New member
אני לא מבינה

מה העניין עם הכעס וההתנשאות והנידוי כלפי טבעונים שהפכו לכאלה בעקבות גארי יורופסקי או איך שלא כותבים את שם המשפחה שלו.
אני לא מבינה מה זה משנה איך אדם הפך להיות טבעוני, למה זה משנה בכלל מלכתחילה? למה טבעוגארים, כפי שאוהבים לקרוא להם, הם "נחותים" או טיפשים בעיניי טבעונים אחרים, ומה מגדיר אותם יותר חכמים וטובים מאחרים? זה שהם טבעונים מגיל 4 והיו מטיפים לגננת שלהם ולמאבטח בכניסה לגן למה טבעונות is better?
אני לא הפכתי להיות טבעונית בגלל ההרצאה המדוברת והאמת שבכלל לא ראיתי אותה אבל אני כן תומכת בדברים האלו, לדוגמא בסרט earthlings, ואני לא מבינה מה פסול בזה. הסרטים וההרצאות האלה, בסופו של יום נועדו כדי לפקוח לאנשים את העיניים, כדי להראות בצורה הכי ישירה מה הסיפור, למה אנחנו טבעוניים, ולמה גם להם עדיף כך. ומה לא בסדר בזה? אני חושבת שאם יותר אנשים יראו את ההרצאות והסרטים והסרטונים הרבים שקיימים, ולא רק את ההפגנות והסטטוסים והבדיחות בפייסבוק, הם יבינו שהעניין שלנו כטבעונים הוא לא להטיף כל היום ש"בשר זה רצח" אלא לגרום לכמה שיותר אנשים לראות את האמת, ולא את מה שמוכרים לנו כבר כל כך הרבה שנים, לא לקחת שום דבר כמובן מאליו רק בגלל שמישהו אמר לנו, להתחיל לחקור את הסביבה שאנחנו חיים בה, ולפקפק כי לפקפק בעיניי זה חשוב, לפקפק בעיניי זה להבין שיש כל כך הרבה דברים מעבר למה שמוכרים לנו בתקשורת.
אני מבינה את הצורך להקצין אבל אני לא חושבת שזה הכרחי.
ואני חושבת שלכעוס על "טבעוגארים" (סלחו לי אבל זה ביטוי פשוט מטומטם) או לצחוק עליהם או להסתכל עליהם מלמעלה ולהגיד שאנחנו יותר טובים מהם, זה ילדותי וזה טיפשי, ובתור קהילה שגם ככה מקבלת המון המון ביקורת זה לא חכם בכלל להתנהג כך, בטח ובטח שלא בתוך הקהילה עצמה.
ואם למישהו יש הסבר הגיוני אני יותר מאשמח לשמוע, פשוט כי אני לא מבינה.

האלזה

New member
את צודקת לגמרי, אין בטבעונות משמעות אתית לותק

ותק רק יכול לחזק את העמדה הטבעונית כדי להוכיח שזו דרך חיים שאפשר לדבוק בה ולא ניסוי בר חלוף, אבל מבחינה מוסרית מה שקובע הוא אנחנו בוחרים לעשות עם החיים שלנו מעתה והלאה, ולא העבר.

נושא אחר לגמרי הוא השימוש בביטוי טבעוגארים: אני רוצה לומר לך שכשאני משתמשת בביטוי הזה הוא לא מגיע ממקום של זלזול בכלל, אלא מציין בעיני נקודה שממנה הטבעונות בארץ כבר לא נראתה אותו דבר.
הביטוי הזה גם הופך לפחות ופחות רלוונטי בימינו, מפני שמתקבל הרושם שרוב הטבעונים שיש היום בארץ הם חדשים יחסית, משלוש השנים האחרונות. הדבר האחרון שאני מרגישה כלפי הגל המבורך הזה הוא זלזול.

למעלה