אני לא מבינה-שרון

sharonlk

New member
אני לא מבינה-שרון

לא מבינה איך ייתכן שמחלה שמקורה בחוסר איזון של חומרים במוח, יכולה להיות מטופלת באופן אלטרנטיבי. הגישה שלי כנראה מערבנית כל כך ואני מאמינה רק בתרופות, לא יכולה לחשוב על מישהו שנקרא כמו הומאופת שיטפטף לי טיפות או ייתן לי תמציות פרחי באך שאמורות לסלק את האו.סי.די - כי הרי מדובר בפירוש בהפרשות של חומרים במוח! איך פרחי באך אמורים לטפל בזה? החשיבה שלי מאוד מערבית ואני קצת סקפטית בקשר לרפואה אלרטנטיבית, אבל אני מבינה שהיא באה לענות על צורך של כל אלה שהתרופות לא עוזרות להם, וליבי ליבי איתם. שרון

רועי10

New member
שרון, נתת כבר חצי תשובה לעצמך

סוג הרפואה הקרויה אלטרנטיבית, לא עשויה מקשה אחת. אבל רוב שיטות אלה, מבוססות פחות או יותר על אותה צורת חשיבה, תפיסת עולם, ופילוסופיה השונים בתכלית מתפיסת העולם הכללית שמאחורי הרפואה המדעית (="הרגילה", "הקלאסית", "הקונבינציונאלית"). מכאן מתחילה הבעיה למה אינך יכולה להבין "איך זה יכול לעבוד"? צריך קודם להכיר אפילו על קצה המזלג את התפיסה שמאחורי הרפואה האלטר´ ואז אפשר לקלוט את "ההגיון" שמאחוריה. אם תשאלי אותי איזה מהן נכונה יותר, אז כתשובה זהירה אומר לך שלכל אחת משתי תפיסות העולם יש את הרציונאל שמאחוריהן, ותלוי בנטיה האישית של כל אדם והרקע החינוכי המוביל אות לתפיסה זו או לזולתה. אני חושב שהמדד האמיתי הוא לא תפיסת העולם או ההגיון שמאחורי השיטות, ואף לא החינוך האישי שגדלת בו, אלא עד כמה שיטה זו או אחרת עובדת ומועילה, ועד כמה אינה יכולה לגרום נזק. זה נראה לי מדד אובייקטיבי שאינו קשור בצורך להאמין או לא להאמין בפילוסופיה זו או אחרת. אבל יש צורך להיות אובייקטיבי בראייה, כיוון שמה שנראה לנו לפעמים כאובייקטיבי, לאחר עיון והעמקה קלה, רואים שזו היא אובייקטיביות מוטה ומשוחדת המושפעת מהחינוך וההרגל. אני אישית מכיר באופן כללי את התפיסת העולם שמאחורי השיטות האלטר´ והתפיסה נשמעת לי הגיונית מאוד. שבת שלום רועי

sharonlk

New member
יש משהו באורח החיים המערבי-שרון

יש משהו באורח החיים המערבי שנראה לי כפייתי מובנה לכן קשה לי לחשוב על מקרים של או.סי.די בקרב אוכלוסיה אסיאתית, כמו שקשה לי לחשוב על אנורקסיה בעולם השלישי. אני מניחה שהמוח שלי מורגל לתפיסה המערבית כל כך שהוא אינו יכול לעכל נסיון אלטרנטיבי להתמודד עם האו.סי.די, אבל בכל אופן זה נשמע מרתק מאוד. ואני אמנם בוגרת אוניברסיטה אבל האנגלית שלי היא של בוגרת קורס לתפוחי אדמה ובטח לא הייתי צולחת את המאמר שעמית פרסם. שרון

רועי10

New member
היי שרון!

אני לא יודע אם שמת לב להודעה שכתבתי כאן לפני כמה ימים, בה הודעתי על פורום חדש לבריאות הנפש מזויות ראיה אלטרנטיביות שפתחתי לא מזמן. את מוזמנת לפורום. להפתעתי גיליתי שיש הרבה מתעניינים בכיוון זה ולא רק אני. לאחרונה הגיע לפורום אדם העוסק באחד מתחומי הרפואה האלטרנטיבית אותו למד במרכז לימודים מפורסם בארה"ב. הוא עוסק בתחום מעניין הנקרא: NLP. אני מקווה לעשות מאמצים לגייס לפורום, עוד אנשי מקצוע מתחומים אלטרנטיביים נוספים. אשמח לראותך בפורום, שם תוכלי להעלות ולשאול כל מה שעולה לך בראש בנוגע לחיבור בין בעיות נפשיות וגישות טיפוליות חלופיות. תמיד שאלתי את עצמי את השאלה: בכל תחום מתחומי החיים מאמצים גישות ליברליות, פתוחות, פלורליסטיות וכו´. מדוע רק בתחום בריאות הנפש מקדשים אך ורק את גישותיה של הפסיכיאטריה המערבית המודרנית? למה הסגירות הזאת? זו הסיבה שהניעה אותי לפתוח פורום זה. לתהיותייך בנוגע ל-OCD: ככל הידוע לי מחלה זו אינה נחלתם של בני התרבות המערבית בלבד. מחלה זו ידועה ונמצאת אצל כל העמים, התרבויות, הדתות, המינים והגילאים. זה מה שידוע לי בנוגע לכך. מצורף קישור לפורום. שיהיה לך שבוע טוב רועי

למעלה