אני לא מבינה משהו

אני לא מבינה משהו

אחרי בדיקה באולטרסאונד, ממש רגע לפני התחלת הווסת, נאמר לי שיש זקיק אחד ואולי עוד אחד קטנטן. ההצעה לטיפול היא לשאוב ביצית / שתיים ולהפרות או לאגור ביציות ולהפרות כמה ביחד.

מה שאני לא מבינה, זה את האמירה שהורמונים לא יעזרו לגייס זקיקים. למה?
באופן טבעי בכל חודש 'נוצר' זקיק אחד, אז למה שהורמונים לא יעזרו לגייס עוד זקיקים.

אני לא מבינה.

תודה

londi81

New member
אז ככה... זקיקים לא מגיעים יש מאין

הבדיקה שעשו לך, ספירת זקיקים קטנים, למעשה מראה מהו פוטנציאל גיוס הזקוקים במחזור ספציפי.
יצא לך פעם לעשות אס בשלב מוקדם של המחזור והטכנאית כתבה זקיקים קטנים בשחלה? כי אלו הזקיקים הקטנים.
בעצם כשמתרחש ביוץ והביצית יוצאת מהזקיק, מתחיל מחזור חדש במהלכו זקיקים חדשים מגיעים לשחלות. הקטנים הללו הם פוטנציאל הגיוס. במחזור טבעי לחלוטין רק אחד מהם בדרך כלל יתפתח לביצית בשלה להפריה ובטפולים אנחנו בדרך כלל מנסים למקסם את הפוטנציאל. אבל אם בשלב הזה הוא ספר 1 או 2, זה אומר שזה הקאדר שלך. לא משנה כמה הורמונים תקחי או מה יהיה הפרוטוקול אפשר יהיה לגייס רק את מה שיש.

londi81

New member
כי הגוף לא עובד ככה..

אני אנסה להסביר שוב -
אנחנו נולדות עם כמות מוגבלת של ביציות, וכל חודש מתחילת קבלת הווסת - יש "הקצאה" של ביציות לשחלות, וכל מחזור כזה, מתוך "ההקצאה" מתפתח באופן טבעי זקיק אחד מוביל שהוא פוטנציאל ההפריה וכל השאר בכל מקרה הולכות לפח...
בתהליך ההתבגרות שלנו, מה שמשתנה זאת ההקצאה החודשית הזו, וככל שאנחנו מתבגרת מהקצאה של עשרות ביציות בכל חודש, זה יורד לאחדות, ובסוף בסוף, אין הקצאה כלל ואז מפסיק המחזור החודשי..
הורמונים מה שהם עושים הם ממקסמים את הסיכוי לעשות שימוש מירבי בהקצאה.. אז אם יש הקצאה של 12 ביציות נניח - אז הטיפול ההורמונלי תכליתו להבטיח שנשאב 12 ביציות ונוכל להפרות את כולם... אבל אם יש הקצאה של 1-2 אי אפשר לשאוב יותר ממה שהגוף הקצה..
אני לא יודעת אם אפשר לגרום לגוף להקצות יותר ביציות בכל חודש, לדעתי זה בלתי אפשרי - אולי דרך דיכוי... אבל לפעמים יש פשוט שלב שזה מה שהגוף מייצר.
&nbsp

לרוב הגוף מקצה 1-2 בחודש

אז למה נותנים הורמונים?
&nbsp
אני מבינה שיש איקס מסוים שאיתו נולדנו,
אבל כל הזמן חשבתי שכאשר נותנים הורמונים ההורמונים
עוזרים להפיק כמות גדולה של ביציות באותו החודש
ברור שמתישהו זה נגמר.
כנראה שאני שם.. בנגמר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

londi81

New member
מה זאת אומרת לרוב הגוף מקצה 1-2?

במצב טבעי ללא הורמונים, הגוף יכול להקצות גם 20 אבל עם רמת ההורמונים בגוף רק 1 או 2 יהפכו הביציות בשלות.
&nbsp
הגוף בשלב הפורה שלו מקצה כמות גדולה יותר. התפקיד של ההורמונים זה להבטיח שאם הגוף הקצה 15 באמת נשאב 15 ביציות... בגלל זה אנחנו מנסות לגדל כמה שיותר זקיקים.
הורמונים לא מייצרים ביציות הם מגייסים את הזקיקים שגם ככה יש בגוף.

במצב טבעי הגוף יכול להקצות 20? בחודש טבעי יש 1/2..

אז זה מה שאני לא מבינה, איך הרופאה החליטה שאין מה לגייס,
אז אם החודש אבוד, למה לא לנסות הורמונים בחודש הבא?
&nbsp

londi81

New member
את מבלבלת. תקראי שוב את כל התשובות שלי

יש הבדל בין זקיקים שהם ביציות בפוטנציה לבין ביציות בשלות שהן ברות הפריה
יש הקצאה של זקיקים בשחלות, רק 1 או 2 יגדלו באופן טבעי לביציות בשלות... וכשלוקחים הורמונים מנסים פשוט להגדיל את הביציות הבשלות מתוך מאגר הזקיקים
&nbsp
&nbsp

haych

New member
אני אנסה גם להסביר

לא ידעתי את זה לפני זה והשכלתי מההסבר היפה של לונדי, אז אני אנסה להסביר לפי מה שאני הבנתי-
בואי נקח אותי לדוגמא, שאני צעירה יותר.
לי באולטרסאונד של תחילת וסת כתוב על כל אחת מהשחלות שיש "זקיקים קטנים".
מתוך כל הזקיקים הקטנים שלי, אחד אמור להבשיל, אבל ההורמונים גורמים לזה שיבשילו לי כ-12 זקיקים. התחלנו עם מספר גבוה יחסית בשתי השחלות, וההורמונים ממקסמים את הפוטנציאל שלהם וגורמים לזה שכל, או רוב המכסה החודשית תבשיל.

לך מראש ראו שני זקיקים. ז"א שהמקסימום שההורמונים יכולים לעשות זה לגרום לאותם שניים לבייץ.
כלומר, לא יכולים להווצר יותר זקיקים ממה שראו באולטרסאונד הראשוני, מה שראו זה מה שאפשר לעבוד איתו, לא יותר.

תודה לשתיכן, שיהיו בשורות טובות

a morph

New member
בגדול לונדי נתנה הסבר מדויק מאוד, אבל יש לי הסתייגות קטנה

כשעשו לי ספירת זקיקים קטנים לפני הטיפול, ספרו לי משהו כמו 9. אחרי שבוע של זריקות פיורגון במינון די מינימלי, נשאבו לי 28 ביציות ואושפזתי עם גירוי יתר. אז הספירה הזאת לא תמיד מנבאה את תוצאות הטיפול בצורה מדויקת, אבל אצלי זה היה טיפול ראשון וזה היה המדד היחיד... אצלך, אם יש לך כבר היסטוריה של טיפולים והרופא מכיר את התגובתיות של השחלות שלך, ייתכן והוא חושב שאין מה לחכות להפתעות... לא יודעת.

נועה312

New member
צריך גם לזכור שזה תלוי באיכות האולטרסאונד

כמה שהוא יותר איכותי ככה הספירה תהיה יותר מדויקת. לא הייתי במרפאה של בר-חווה אבל אני מניחה שהאולטרסאונד שם מאוד איכותי

למעלה