אני לא מבינה משהו...

• פותח הנושא sa6
  • פורסם בתאריך

sa6

New member
אני לא מבינה משהו...

פסגות שלחו לי לא מזמן זימון ל"מבחני מצב" באמצע יולי, ופתאום אני מקבלת הודעה מהעתודה על עוד "תרגילי מצב וראיון אישי" ביום מיון של העתודה רק שזה במקום אחר בכלל.... אז רציתי לשאול - מה זה בכלל מבחני מצב ומה ההבדל בין המבחנים של פסגות ועתודה (אם בכלל יש הבדל)? ועוד משהו - בשביל סיווג בטחוני עושים רק את התחקיר עם כל הדפים שממלאים או שיש עוד משהו?

thepunk

New member
אז ככה

מבחני מצב של פסגות זה מבחנים ששמים אותך בקבוצה עם אנשים ורואים איך את מתפקדת בכל מיני משימות (כדי לבדוק אופי, מנהיגות, יכולת, כישורים וכו´). בואתו יום יש בדרך כלל ראיון אישי. מהשנה גם העתודה עושה מיונים משלה לתפקידים מסוימים כי יש להם הרבה אנשים או משהו כזה (אני יודע שזימנו אנשים משנה א´ מכל "מגמה" לעשות מעין מבחן כזה כדי לבדוק את הפרופיל של האנשים הטיפוסים מאותה מגמה. בכל מקרה, הסיווג הבטחוני בשלב הראשון זה למלא טפסים ואז לבוא איתם (או לשלוח אותם) ואז עושים לך עוד ראיון עליהם ...

Aphophis

New member
תחקיר

מה קורה עם כבר עשיתי תחקיר בטחוני במסלול אחר?

sa6

New member
לפי מה שהבנתי

לא עושים שוב... אני שאלתי את זאת שעשתה לי את התחקיר מה קורה אם אני צריכה סיווג בטחוני למשהו אחר, והיא אמרה שאני לא אצטרך לעשות שוב...

sa6

New member
רגע אז

מה זה המבחנים של העתודה? גם אופי? עשית את המבחנים? אתה יכול לפרט עליהם בבקשה?

thepunk

New member
ובכן, זה בערך ככה

בקשר למבחנים של העתודה, השנה זהו פעם ראשונה שעושים אותם עד כמה שאני יודע ואני חושב שהם אפילו עדיין לא יודעים בכלל מה יהיה שם כי מחר עושים את ה"מחקר" על העתודאים שנה א´ בקשר לזה. אז אין לי ממש מושג מה יהיה שם. בקשר למבחני מצב של פסגות, עשיתי ועברתי אז הנה כמה עצות שימושיות. קשה להסביר בדיוק מה הולך שם. תחשבי שלוקחים אותך ועוד 5 אנשים ושמים בחדר ליד שולחן ולידכם יש כל מיני פסיכולוגים ואנשי צבא למיניהם, והם נותנים לכם משימות ושאלות. הקטע שלמשימות שנותנים לכם יש זמן מאוד מאוד (מאוד) קצר, ואסור לכם לצעוק אחד על השני, אבל עדיין חייבים איכשהו לעשות את זה מהר, וכל אחד מנסה כמה שיותר להיות מנהיג וזה נהיה מאוד מעצבן. בכל הזמן הזה, כנראה המטרה שלהם זה לבדוק אתכם תחת מצבי לחץ (שאתם מאוד מאוד מעוצבנים, לדוגמא). נניח לנו נתנו כמה משימות, אחת מהן הייתה לקחת כדור גולף ולהשאיר אותו כמה שיותר זמן באוויר, כך שהוא תמיד בתנועה. נתנו לנו רשימה של רכיבים ועלות של כל רכיב ואז היינו צריכים לקנות מה שאנחנו רוצים ולארגן משהו שישאיר את הכדור באוויר כמה שיותר זמן. אחר כך היינו צריכים לבנות את זה בזמן מאוד מאוד קצר. חשוב לציין שכל הזמן הם יורדים עליכם ולועגים לכם כדי לגרום לכם להתעצבן ולגלות את האופי האמיתי שלכם ... חוץ מזה, היו עוד כל מיני משימות, כמו לתכנן נמל תעופה חדשני שיקצר בהרבה את ההמתנה, או לכל שני אנשים נתנו נושא ושלוש דקות, ואז אחד מהזוג היה צריך להרצות בעד הנושא ואחד מהשני נגד (גם אם את לא מסכימה עם הנושא, מה שהופך את זה לפעמים למאוד קשה) בתום שלוש הדקות. אחר כך גם היו שאלות מעצבנות כאלה, כמו "מהן התכונות הכי טובות שלכם והכי גרועות" כך שאי אפשר להכליל פרפקציוניזם ועקשנות כמובן ... ועוד כל מיני שאלות כאלה ... אני לא זוכר בדיוק.

thepunk

New member
זה למספר מצומצם מאוד של אנשים

בערך אחד מכל פקולטה בכל אוניברסיטה או משהו כזה ...

לא יודעת..

קשה לי להאמין שאותם מבדקי מצב שנערכים ב´פסגות´ יבוצעו על המועמדים לעתודה... נראה לי מוגזם. ובקשר למה שאמרת על כך שיש לצבא יותר מדי עתודאים - לדעתי האמירה הזו סותרת את הדיעה הרווחת בפורום...

thepunk

New member
תתפלאי

במקצועות מסוימים יש יותר מידי עתודאים ... באחרים אין בכלל. בגלל זה רוצים לבדוק את הטיפוסים שמתאימים לכל מקצוע ולראות למה זה ככה ומה אפשר לעשות.

למעלה