אני לא מבינה איך אנשים

walk on

New member
אני לא מבינה איך אנשים

נוסעים לפולין, ואיך אתם מעודדים נסיעה לפולין לראות את הזוועות האלו אני אישית, לא נסעתי. אני עכשיו סיימתי י"ב והיתה לי את ההזדמנות. אני חושבת שמדינה כמו ישראל, ששואפת לשלום ורוצה ישסלחו לה [בעולם] על דברים שהיא עושה כלפי הערבים[לא ניכנס עם מוצדק או לא], יכולה לעודד נסיעה לפולין ועוד אומרת "לא נישכח ולא נסלח". אני לא מבינה איך עם שרוצה להיות נסלח ע"י העולם, לא סולח לעם אחר. אני לא מבינה איך מדינה ששואפת לשלום מתנהגת ככה. זה לא נכתב במטרה לריב, אלא למטרת דיון.

ss88

New member
אני לא יודע איך להגיב לך....

אף-פעם לא שמעתי כאלה דברים. זה כל-כך חשוב ליסוע לפולין כי אסור לשכוח!!! וגם לא לסלוח כי אם ילדים לא יסעו עוד כמה שנים השואה תיהיה רק נושא בבגרות ואסור לשכוח את זה!!! וגם אי-אפשר להשוות את זה עם הערבים כי אנחנו הורגים להם כמה אחדים שיכולים לפגוע בעתיד בארץ ישראל (מחבלים) בשואה הרגו 6 מיליון כי הם יהודים, סתם בלי שום סיבה, היהודים באירופה לא פגעו באף-אחד. ויש לי שאלה אליך: אין לך משפחה ניצולת שואה, נכון?

ss88

New member
אז איך אתה יכולה לדבר ככה?

אחרי מה שעבר על סבא שלך. ואולי אפילו על המשפחה שלו.

boboshai

New member
אני מקווה שסבא שלך לא ישמע אותך...

מדברת ככה אני חושבת שאת צריכה לשבת איתו לשיחה מאוד ארוכה על הנושא ולהגיד לו בדיוק את מה שכתבת פה... אם הוא ימשיך לדבר איתך אחרי ההלם מזה אני שמחה בשבילך אבל תקשיבי לו טוב... אני מקווה שאז תביני כמה הדעה שלך עד עכשיו היא, תסלחי לי, מפגרת ועיוורת לשכוח את מה שהיה ?! איך אפשר לחשוב על דבר כזה ?! אם נשכח את העבר שלנו או בכלל הוא רק יחזור על עצמו (לא שהשואה זה המקרה היחיד) זה פשוט לעצום לזה עיניים אפילו לפני שנסעתי למשלחת לפולין לא הייתי מאמינה שאנשים חושבים ככה ועכשיו, אחרי שחזרתי, אני פשוט לא יכולה להכניס במילים כמה אני חושבת שמה שכתבת זה התעלמות בילתי נסבלת ועיוורון מוחלט - זה גובל בפיגור ! העובדה שלא נסעת לפולין, בסדר- לא לכולם זה מתאים ולא כל הילדים בשכבה שלי יצאו מסיבות שונות, אבל זה - פשוט קשה לי לתאר שאנשים חושבים כמוך במדינה שלנו, המסע לפולין רק חיזק את מה שאני חושבת על כמה חשובה מדינה ליהודים וצבא ו...הכל ! זה פשוט מפריע לי לחשוב שיש אנשים שמעדיפים לשכוח את העבר שלהם ומפחיד אותי לחשוב שאת אולי יום אחד תגיעי לתפקיד משמעותי כשעוד יהיו לך מחשבות כאלה...לאן נגיע אז... אני ברצינות הייתי שוכלת שיחה עם סבא שלך או עם כל ניצול אחר - לנו במסע הייתה עדה בשם מרים ששינתה לכולנו את הכל, המשפט שחקוק אצל כולנו הוא שאנחנו הנקמה שלה - שהנאצים ניסו להשמיד אותנו ולא הצליחו ואנחנו והילדים שלה וכל ילד יהודי שנולד בעולם הוא הוכחה לכישלון שלהם הם ניסו להרוג אותנו - אם היית שם הם היו הורגים גם אותך - רק בגלל שאת יהודיה את מבינה את זה ?! זה פשוט נראה לי כל כך עצוב ודבילי שמישהו יהודי - ועוד עם סבא ניצול שואה כמו במקרה שלך יחשוב ככה

Y e d i d

New member
הערה קטנה לסדר

אני משוכנע שלא נתת לבך לכינוי שלך. SS היו פלוגות הסער הנאציות וטוב היית עושה לו שינית כינוייך. חשוב על זה. תודה.

בילבי16

New member
מה הקשר?

אסור לנו לשכוח את מה שקרה שם. אם יפסקו משלחות הנוער לשם, הנושא לאט לאט ידעך ויעלם כי ניצולי השואה לא ישארו איתנו עוד הרבה זמן. צריך לעודד את המשלחות הללו ולעודד את התעניינות בנושא. זה משהו שקשה לתפוס מסיפורים וסרטים, רק ברגע שנמצאים במקום ורואים את הכל בצורה יותר מוחשית, קל יותר להבין (למרות שעדיין זה משהו שקשה מאוד לתפיסה). אני דיי מופתעת לשמוע דבר כזה ממישהי שסבא שלה ניצול שואה. ואני לא מבינה איך הגעת להשוואה עם הערבים, זה בכלל משהו אחר. עם שלם ניסו להשמיד,קיבינמט. ילדים נשלחו לתאי גזים, תינוקות נרצחו - איך אפשר לסלוח על דבר כזה נורא?! אני לא אומרת שצריך לצאת למלחמה עם הגרמנים,הפולנים ושאר העמים שלקחו חלק, אבל תמיד צריך לזכור ולהזהר שלא יקרו דברים כאלה שוב.

PaNDa BoY

New member
על סליחות ועוד..

נקודת המוצא שלך שגויה, וכדאי לך לשנותה מהר. מדינת ישראל בשאיפתה לשלום איננה מתכוונת לשלום עם גרמניה הנאצית, אלא לשלום עם מדינות העולם, ששונות באופן מהותי מגרמניה הנאצית. האם את חושבת שאפשר לסלוח למשטר שהרג 6 מיליון יהודים, ועוד מיליונים רבים אחרים? האם את חושבת שאפשר לשכוח את המאורע הכאוב הזה שלימד,מלמד וילמד את העולם כ"כ הרבה ערכים (כדוגמאת:כבוד האדם, האדם ומגבלותיו וכו')? האם את יכולה להשוות את המעשים שעשו הנאצים, את ההרג השיטתי ואת העובדה שפגעו בחפים מפשע- לפעולות שעושה צה"ל בשטחים? האם את לא מבחינה בהבדל המהותי בו מדינת ישראל מתנהגת כלפי הערבים, לבין הצורה שבה התנהגו הנאצים ליהודים? האם את לא רואה איזשהו הבדל בצורת המשטר בין גרמניה הנצאית לישראל? האם את לא מבחינה בזכויות שנפגעו בשטחי הכיבוש הנאציים? מדינה ישראל לא מחפשת שיסלחו לה. היא אמנם שואפת לשלום, אך השאיפה לשלום לא אומרת בהכרח שיש לסלוח לכל אדם,משטר,מדינה שפגעה באופן שיטתי באנשים, רק למימוש תורת הגזע העליון. השלום הוא לאו דווקא התוצאה של הסליחה. ולסיום, אני פעיל העבודה. שלא תחשבי לרגע שדיברתי מנקודת מוצא ימנית. אבל יש גם גבול עד כמה אפשר לדבר שטויות. כל תגובה שלך תתקבל בברכה, אך אם תעיזי להשוות את פעולות הנאצים לפעולות צה"ל בשטחים (כמו שהבנתי בהודעה הראשונה)- אאלץ לא להגיב לך, ולהפסיק את הדיון.

walk on

New member
אוקי

אני קוראת חס וחלילה לחיילי צה"ל נאצים. אני משווה מאותה נקודת המבט של אנשים! אני לא אומרת שהמספרים של ההרג אותם מספרים. אני מדברת מנקודת ראיה לא של כאלו מהארץ ושהתכוונתי למדינה כמו ישראל ששואפת לשלום..לא היה קשר לגרמניה הנאצית. היה קשר שמסתכלים על ישראל בעולם לא בעיניים יפות! וישראל רוצה שבעולם יסלחו לה על דברים שקרו. איך מדינה כזאת יכולה לבקש סליחה, עם היא בעצמה לא סולחת על משהו שקרה לפני עשרות שנים? וכן, אני חושבת שאפשר לסלוח למשטר שהרג 6 מיליון יהודים. למה? א. המשטר עצמו אינו קיים, או יותר נכון קיים, אבל לא עם רוב, ולא שולט. דבר שני אנשים לא עושים את ההבדלה בין גרמניה הנצאית לבין גרמניה של היום. וזה מה שכואב לי כי גרמניה של 60 שנה אחרי, ממש לא כזאת, ואין שום סיבה שיתייחסו אליה לגמרניה של 60 שנה אחורה.

walk on

New member
תיקון קטן

בשורה הראשונה אני לא קוראת חס וחלילה לחיילי צה"ל נאצים.

AnnieBanannie

New member
ברגע..

שנסלח להם על כל מה שהם עשו עניין השואה ידעך ויעלם.. ברגע שתסלחי על כל מה שהם עשו עניין השואה יהיה עוד נושא שצריך לדעת.. כי מתים עוד ועוד ניצולי שואה שמחפשים את הנקמה שלהם, מחפשים להראות לעולם שלמרות שהם רצחו באכזריות 6 מיליון יהודים אנחנו ממשיכים לחיות, ממשיכים להתקיים, ממשיכים לזכור את האסון וממשיכים להזכיר את אותם האנשים שנרצחו, את אותם האנשים שגבורתם הצילה אנשים אחרים את אותם האנשים שרדו!!! בתור אחת שהמשפחה שלה גם נרצחה בשואה וגם נלחמה בגרמנים אני לא יכולה לשכוח ולסלוח.. אני לא אומרת שאני מאשימה את הגרמנים של היום אבל בטח ובטח שאני לא אסלח להם על מה שהם עשו.. מספר היהודים היה צריך להיות כפול ממה שהוא היום ורק לגדול.. ואולי אולי אם כל היהודים שהיו אמורים לחיות היום אלמלא השואה, אולי היינו יותר מאוחדים, אולי האיום הערבי לא היה משפיע עלינו... קמים כ"כ הרבה נאצים חדשים ששונאים אותך בגלל שאת יהודיה ושרוצים שתמותי בגלל זה ואם זה היה בשליטתם הם היו עושים את כל השואה מחדש... וקמים כ"כ הרבה מכחישי שואה שאומרים שכל זה לא קרה..שלא מתו 6 מיליון יהודים ועם זאת את מבקשת שנסלח להם?!?!? את מודעת לכך שרוב הסיכויים עוד כמה שנים עניין השואה יהיה מה בכך.. עוד נושא שלומדים עוד עוול על התלמידים ללמוד ולענות בבגרות..לא יהיה שום עניין רגשי בשואה..

sivosh

New member
מאמי, כנראה את לא קוראת עיתונים כי

אם כן היית מודעת לעובדה המצערת שהמפלגה הנאצית מתחזקת בגרמניה ועובדה שהאנטישמיות עולה שם ומתחזקת שוב, אז איפה ההבדל? ולמה שלא נתייחס?

walk on

New member
ניסחתי את זה בצורה

קצת יותר טובה בפורום אביב גפן שאני כותבת בו. הנה : אני לא מבינה איך נוסעים לפולין, ואיך מעודדים נסיעה לפולין לראות את הזוועות האלו. אני אישית, לא נסעתי. אני עכשיו סיימתי י"ב והיתה לי את ההזדמנות. בהתחלה רציתי וזה חשבתי שזה "חשוב לזכור...." ואז אח שלי אמר לי את דעתו, ואמר לי בשום פנים ואופן לא לנסוע, ולא נסעתי. אני חושבת שמדינה כמו דווקא כמו ישראל, ששואפת לשלום ורוצה שיסלחו לה [בעולם] על דברים שהיא עושה כלפי הערבים[לא ניכנס עם מוצדק או לא], לא יכולה לעודד נסיעה לפולין תחת הכותרת "לא נישכח ולא נסלח". אני לא מבינה איך עם שרוצה להיות נסלח ע"י העולם, לא סולח לעם אחר. זה קרה לפני עשרות שנים, זה באמת היה נוראי ,אבל אני לא מבינה איך אחרי עשרות שנים, יש עוד איזשהו סוג של חרם כלפי גרמניה[למשל דוגמה קטנה, שרים בממשלה לא נוסעים במכוניות גרמניות]. או יותר נורא מיזה, לדוגמא אנשים במשחקי כדורגל, לרוב נגד גרמניה. למה? כי הם נאצים. מזה הגועל נפש הזה? או דבר ראשון שעולה על גרמניה זה נאצים. זה רוצחים. רוב האנשים בגרמניה לא כאלו. אבל ישר פוסלים אותם כי לפני כמה עשרות שנים, העם 'שלהם' עשה מעשה רצח נוראי. הם בכלל לא קשורים לזה, וגם רוב ההורים שלהם לא נולדו אז. אז מה? אז עכשיו כל החיים יהיה עליהם חרם? וכל הזמן נשנא את הגרמנים? אח שלי, אותו אחד שהמליץ לי ואפילו הכריח אותי לא לנסוע, סיפר לי שיום אחד הוא ושני חברים אמריקאים שלו ראו טלוויזיה, וראו את מבצע "חומת מגן" המפורסם שצה"ל עשה בג'נין. והם אמרו שהם שונאים את הישראלים, והישראלים כולם רוצחים ואין להם שום טיפת רחמים, ושהישראלים מגעילים. זה נכון? כל הישראלים בעד כיבוש וכניסה לשטחים? מי כמונו יודעים שלא! אני לא מבינה איך מדינה ששואפת לשלום ולסליחה מתנהגת ככה.

בילבי16

New member
אבל את לא מבינה

שיש הבדל בין גרמניה לבין גרמניה הנאצית. אנחנו בתור מדינה, לא חייבים לחיות בשלום עם כל העמים. אנחנו לא חיים במלחמה עם גרמניה, אבל אנחנו בהחלט עדיין כועסים על גרמניה *הנאצית*. את מבינה את ההבדל בין גרמניה לבין גרמניה *הנאצית*?! אנחנו לא חייבים להשלים עם קיומו של משטר כזה נוראי שגרם לרצח של 6 מיליון יהודים. את צודקת שהגרמנים שחיים כיום בגרמניה לא אשמים בזוועות שנעשו ע"י הדורות הקודמים, אבל לנו בתור עם שספג מהם מכה כל כך קשה, קשה להפריד ולהסתכל עליהם כעל "לא אשמים". ואל תעזי בכלל להשוות את צה"ל לנאצים. אין לך שום בסיס להשוואה. תסתכלי על התייחסות של מדינת ישראל לערבים ועל התייחסות הנאצים ליהודים. אני לא מתכוונת להרחיב בנושא הזה, כי זה ממש טיפשי ההשוואה הזאת ואם את לא מבינה את זה לבד... ושוב, זה ממש ממש חבל שאת נגד המשלחות לפולין. מה את רוצה שישכחו את הנושא?! אני באמת שלא מבינה אותך, ועוד את שסבא שלך ניצול שואה. לא מובן לי בכלל איך הראש שלך עובד, אבל תהני.

T S4

New member
אני ממש לא מבינה אותך..

תגידי לי את יודעת מה הלך שם??? את ישבת פעם והקשבת לאישה בגיל של סבתא שלך יושבת מולך ומספרת לך איך לקחו אותה ואת אחותה התאומה מאמא שלה, ואיך כשהיא רצה לאמא שלה, אמא שלה אמרה לה שהיא לא רוצה אותה-כי היא ידעה שלוקחים אותה לתאי הגזים! את שמעת אותה מספרת איך ד"ר מנגלה ביצע ניסויים שאת לא יכולה אפילו לדמיין בגופן של 2 ילדות צעירות ועוד אלפי אחרים?!?! ואת תוהה למה יש אנשים שלא מוכנים לסלוח??? למה יש אנשים שלא מוכנים לקבל כלום מהגרמנים-אפילו לא את הרכוש שנגנב מהם או את כספי הפיצויים שמגיע להם?!?! את מבינה שמה שקרה לאנשים שהיו שם בחיים לא ימחק מהם? את יכולה לדמיין את החוויה הזאת ולחיות אחריה עם הזכרונות?? תחשבי על כל מה שראית אי פעם בכל סרט על השואה-תחשבי אם את היית שם, וזה היה קורה באמת, מסביבך, ואת היית צריכה לחיות אחרי זה ולזכור איך לקחו את אמא שלך ואיך ירו באבא שלך ורצחו את אחיך!! אני לא נגד הגרמנים, אבל אני יכולה להבין איך אנשים יכולים להיות נגדם. כי בשבילם לא רק המשטר שלהם בגד בהם, ולא רק הנאצים השמידו אותם-גם כל אותם גרמנים שישבו מנגד ועצמו עיניים כאילו כלום לא קרה. אסור לשכוח מה שקרה שם, בשביל כל אותם נרצחים שלא שרדו להגיע למדינת היהודים, וכדי להראות לכל העולם שאנחנו פה ואנחנו לעולם לעולם לא נעלם את לא מבינה? זה לא כעס זה כאב

walk on

New member
אז תתחילי לנסות להבין

סבא שלי ניצול שואה, ואת הסיפורים שלו שמעתי לא פעם אחת. כל סיפור יותר מחריד ומצמרר מהשני. מסבא שלי אני לא מצפה לכלום. אני מצפה מהדור שלנו, ואפילו הדור של ההורים שלי שלא נולדו אז, לסלוח! ולהבין שהמשטר כבר הנצאי לא שולט בגרמניה של היום. וגרמניה של 60 שנה אחרי המלחמה, היא גרמניה שונה לחלוטין. ואין כל קשר, בטח שלא שולט או רוב, בין גרמניה הנאצית לגרמניה של 60 שנה אחרי השלטון הנאצי.

T S4

New member
אבל את לא מבינה

אני לא נוסעת כי אני שונאת את גרמניה. אסור לשכוח!! אסור לשכוח את אותם אנשים! ילדה-זאת המשפחה שלך שם-הם אי שם מתים בלי קבר-איך אפשר לשכוח אותם?? אני חושבת שחשוב לנסוע משתי סיבות: 1. יש אנשים שמתו בגלל היותם יהודים, וזה היה יכול להיות את בדיוק כמו שזה היה הם, לא מגיע להם להשכח. 2. אסור לשכוח את מה שקרה שם, אני מבינה שגרמניה של עכשיו היא שונה מגרמניה של פעם ואני לא מתכוונת שצריך לזכור להם את זה-צריך לזכור את זה. רק לזכור. לא יותר. כדי שדבר כזה לא יקרה יותר בחיים. בשבילי המשלחת לפולין היא לא כדי שאני אתלמד או כדי ללכת לשנוא גרמנים-זה כמעט ולא בשבילי-זה בשבילם, בשביל כל אלה שמתו. לא מגיע להם להשכח. כמו שאמרתי לך כבר, אני לא שונאת או כועסת-אני כואבת עליהם, על המשפחה שלי, על העם שלי. אני בחיים לא אשכח

למעלה