אני לא מבין

אני לא מבין

אני לא מבין איך אדם שפוי יכול לחשוב שהמלחמה הזו לא היתה חייבת להיות, כאילו באמת חשבתם שהם יחטפו לנו חילים ואנחנו נגיד אוקיי עכשיו נעשה עסקה לא הוגנת ונביא לכם איזה אלף אסירים בעד 2 חילים שחטפתם לנו בלי שום תגובה צבאית? לתת להם להפגיז אותנו ביותר מ3000 קטיושות ולא לעשות כלום? מרצ גובלת באנטי ישראליות שמזכירה לי את עלילות הדם ואת האנטישמיות של המאה ה19 וה20. יש מקומות שלא הרסו בתים משום שהם של חפים מפשע נכון? אז למה לפני שנשה פינו 10 אלף אנשים והרסו להם את הבתים? ליהודים זה בסדר ובערבים אסור לפגוע? "הקם להורגך השקם להורגו" - משפט הפוך מכל אידיאולוגיה של מרצ. בושה שנתנו לכם אפילו להיות בבחירות.

ryngs

New member
מסכים אתך

אבל הייתי מחדד את שאלתך ומדייק יותר: המלחמה לא פרצה בגלל שני החטופים בלבד אלא בגלל ירי הרקטות במקביל על ישובים אזרחיים, על הפרות חוזרות ונשנות כולל הרג של כ-15 אזרחים וחיילים ועזרה לחמאס ב-6 השנים האחרונות, ובעיקר משום שחיזבאללה הוכיח עוד לפני המלחמה שהוא משתמש בנשק שלו ולא רק מאיים, ואם לא היינו עוצרים אותו עכשיו הוא היה עם טנקים בעוד שלוש שנים ומחפש הזדמנות לפתוח עלינו במתקפה. מדובר באיסלאם פנאטי שרוצה להרוג אותנו בלי סיבה והקם להורגך השכם להורגו. הבעיה היא שבאמת לא השמדנו אותו מספיק והוא ישתקם תוך שנתיים שלוש. חברי מרץ היקרים אוהבי שלום הם, אך אינם מבינים שלפעמים אין פרטנר בצד השני, אגב אפילו אין לו תביעות רציניות מאתנו!

הא?!

מרצ, למיטב זכרוני, תמכה ביציאה למלחמה הזאת, גם אם הייתה מסויגת מאוד לגבי הדרך שבה הדברים נעשים (והסתבר שבצדק).

נכון...

היא היתנתה את את ההסכמה במחיר, אם היא לא "גבוהה מידי" אז היא "מוצדקת", אם היא "גבוהה מידי" אז אנחנו מסתבככים בבוץ הלבנוני..את ההגיון הזה אני לא מבין, מתי המחיר הוא "סביר", אם היו נהרגים "רק" 50 חיילים זה לא גבוהה מידי?, לדעתי אין כזה דבר, זה תמיד גבוהה ותמיד כואב, אין כל קשר לכך שהמלחמה היא מוצדקת או לא, המחיר לא רלוונטי לכך. גם לי היו הסתייגויות באשר לאיך היא בוצעה, אבל מכאן ולהפגין נגדה, בסוף, זה כבר מרחק רחוק מאד ויריה ברגל.

למעלה