אני לא מבין...

אני לא מבין...

למה המפלגה לא דואגת שיהיה שקל במקום דולר? אם כבר מתעסקים בזה, עדיף להגדיר את הש"ח למטבע הרשמי... ולא כמו שיש היום: השכרת דירה-בדולר שכר מנימום-1000 דולר (ולא 4500 ש"ח) למה הם לא משנים לשקל?

gershon17

New member
כי זו מדינה חופשית

ואם שני צדדים מעוניינים לחתום על חוזה דולרי, המדינה לא צריכה להתערב. כשאני שכרתי דירה, נתתי לבעל הדירה לבחור בין הצמדה לדולר להצמדה למדד. הוא בחר בהצמדה לדולר. שנינו אנשים מבוגרים, ואם שנינו מסכימים להצמיד את שכר הדירה לדולר, לאף אחד אין זכות להפריע לנו. חוץ מזה, יש מספיק אנשים שחותמים על חוזה בשקלים (או בדולרים עם שער דולר קבוע, שזה אותו הדבר).

gershon17

New member
לא נתתי לו לבחור בלי שום הצמדה

כי הוא לא היה מעוניין בזה כמובן. אם זה היה תלוי רק בי, לא הייתי מצמיד את שכר הדירה לכלום... אבל ככה זה במו"מ.

איזו מפלגה אתה שואל?

את אותה מפלגה המדברת כל הזמן על שכר מינימום של....1000 דולר?

מישקולץ

New member
אסביר לך למה בדולרים ולא בשקלים

נניח ויחוקקו חוק שכר מינימום של 4500 ש"ח בשקלים זה יפה מאוד ומכובד אבל הסכום ישאר בשקלים וישחק עם הזמן תוך 10 שנים הוא יהיה כול נמוך שלא יאפשר מחיה. ואילו שכר שצמוד לדולר תמיד עולה וכך שכר המינימום נשאר צמוד לעליית המחירים ויוקר המחייה . לשם דוגמא תחשב כמה היה הדולר יחסית לשקל לפני 10 שנים וכמה היום. אבל אתה צודק המחירים כעקרון צריכים להיות בשקלים כמו מחירי דירות שכר דירה וכו..

מישקולץ

New member
תחשב לאורך הזמן קצב עליית מדד

המחירים לצרכן לעומת עליית הדולר הוא נמוך. מפני ש אנו מדינה שלרוב צורכת מוצרים מיובאים -מוצרי חשמל,מכוניות וכו.. והמחירים בשקלים הם תרגום לפי הדולר כך ששכר מינימום שמוצמד למדד המחירים לצרכן יהיה נמוך משכר מינימום שמוצמד לדולר. ראית בעל דירה שמשכיר דירה לפי מדד המחירים לצרכן? או יבואן שמוכר מוצר לפי מדד המחירים לצרכן? לכן משכורת המינימום צריכה להיות בהתאם שאם לא היא תשחק במשך הזמן

אני בדקתי בעבר את הנושא

בטווח הארוך העלייה דומה (כמעט זהה). בטווח הקצר הדולר הרבה פחות יציב, ודווקא זו הסיבה מדוע ההצמדה צריכה להיות למדד ולא לדולר, שבטווח הקצר יכול גם לרדת באחוזים לא מעטים בכלל. דווקא בשנים האחרונות חל מעבר לכוון הצמדה למדדים אחרים (מקומיים) ולא לדולר, למשל על ידי קבלנים מוכרי דירות. אמנם שכר דירה צמוד עדיין לדולר אבל זאת בעיקר בגלל הנוחות בכך שקיים שער יומיומי לדולר. ולגבי מוצרים - זה תלוי בארץ היבוא. אם אתה נותן כדוגמא מכוניות, אז מדוע לא להצמיד ליין או לאירו? למה דווקא לדולר? במדינת ישראל מדד המחירים לצרכן הוא המדד המייצג ביותר ולא מטבע חוץ.

למעלה