אני לא מבין

neophile

New member
תהליכי מודעות הם חלק בלתי נפרד

"הכוונה שלי היא לרצונות שונים שהביאו למצב מסוים, אך לא בהכרח למצב שאותו אדם חשב מראש שאליו יגיע או שאליו רצונות אלו יובילו אותו." אם חשבת על מצב מסויים שאליו תגיע ובמקומו הגעת למצב אחר שלא חשבת עליו זה לא אומר שהרצון היה לא מודע. אתה זה שהיית לא מודע לרצון האמיתי שלך מה שהוביל אותך לחשוב בצורה שגוייה או שתהליך החשיבה שעבר לך בראש לא הספיק כדי להגיע לרצון האמיתי מה שהביא לרצון לא מגובש. אם לדוגמא בתהליך החשיבה שנועד כדי לגבש רצון אתה מדחיק רגשות שעולים בך הרצון יהיה לא מתואם עם כל כולך. תהליכי מודעות הם חלק בלתי נפרד ממאגיה הם מוכרחים להיות, בגלל שצף המידע שמציף אותנו כל הזמן, עלינו לשפר את המנגנונים הטבעיים שלנו להתמודדות עם העולם החיצוני והפנימי.

Tatu4Taty

New member
אולי לא ניסחתי עצמי כראוי

הכוונה שלי בדברים היתה שונה לגמרי. התייחסתי למאגיה כשינוי עבור המוחלט, ולכן גם רצונות כלליים שיכולים להביא למצב זה או אחר באופן מודע לא יכולים לחשוף את הרצון המוחלט. כלומר, סך כל הרצונות הקיימים שמביאים למצב מסוים וספציפי ביותר שאליו האדם מתייחס. לכן המאגיה נעזרת ברצון ולא מתאימה את עצמו אליו (לרצון היחסי של האדם). השינוי הכללי נעשה בעזרתו (בתיאום של כמה וכמה רצונות) אך בהתאם לרצון המוחלט.

neophile

New member
רצון מוחלט?

אני לא מבין את החלוקה שלך לרצון יחסי ומוחלט הדרך היחידה שלנו לתפוס כל דבר מוחלט זה דרך היחס שלנו מה זה רצונות כללים?!?! ומה הקשר שלהם לעבודה המאגית? לשרוד זה רצון כללי או ספציפי? לא נראה לי מה שאמרת "בתיאום של כמה וכמה רצונות" נשמע לי כמו בלגן שממש לא מוביל לרצון מתואם.

Tatu4Taty

New member
פירוט

הרצון המוחלט אינו אלא שם לסך כל האפשרויות התת-אטומיות המצויות בבסיס העולם. בעוד האדם כבול ע"י חושיו, ברמה הבסיסית (והלא כל כך חומרית יש לציין) ישנן אפשרויות רבות לעשיה מכפי שהוא יכול לתפוס. לכן, כל רצון אשר נתפס ע"י חושי האדם במצב המודעות היום-יומי יהיה מודע רק לחלק מאותם "רצונות".

neophile

New member
ממתי אנחנו תופסים אפשריות לעשיה?

ממתי אנחנו תופסים רצון ע"י החושים?! הדבר הכי קרוב לתפיסה חושית של רצונות היא תחושת בטן\אינטואיציה מעבר לזה רצון שייך לתהליך יותר מורכב מהתפיסה החושית שמקושר גם להשרדות אבל לא רק , כמו שאמרתי לגבי התחושת בטן זה גם מתקשר לאגו ולפיתוחו וגם מעבר לרצונות נשמתיים . חוץ מזה אנחנו לא מדברים על אנשים באופן כללי ומצב המודעות היום יומי שלהם אלה ספציפית על אנשים שעוסקים במאגיה , או שאני טועה?

Tatu4Taty

New member
התפיסה האנושית

בבסיסה היא תפיסה חושית. הם גורמים לגוף להגיב בכל מיני צורות, וע"י חוויות שונות הם גם יוצרים את ההקשרים במוחו של האדם (ומכאן, גם מחשבות ורצונות). מאגיה לא אמורה להתרחש רק בקרב אלו העוסקים בה, למרות שאתה צודק בזה שלאלו שלמדו את הנושא יש סיכוי טוב יותר לראות את "התמונה הגדולה".

neophile

New member
כשפנות-sorcery

מה לגבי חיי הנפש של האדם? מבחינתי תפיסה חושית זה להריח אוכל ולהעשות רעב אין כאן אלמנט של רצון, זה חשק בלבד כלומר want ולא will עבודה שממוקדת בסיפוק החשקים והיצרים היא לא מאגית, זה sorcery לזה הכוונה כשאומרים ביהדות כישוף (נדמה לי שהפירוש הכי טוב למילה יהיה כשפנות) עבודה שממוקדת בשילוב הטבע החייתי עם האני הגבוה היא מאגית למרות שההבדל ביןsorcery למאגיה הוא מאוד דק כמו בדוגמה של הטנטרה וקונדליני יוגה שיכולות לשמש התעלות כמו גם שקיעה.

Tatu4Taty

New member
אין הבדל.

אלו רמות שונות של תפיסה שכולן בבסיס זהות. אתה משתמש בחושים (אמנם באופן שונה) גם כדי "לתפוס" הבנה מאגית, ואותו רצון תמיד יהיה קשור אליך באופן זה או אחר. זה לא דבר שמנותק מהגוף שלך ואפשר לעשות איתו את ההפרדה - זה שייך לרצון וזה שייך למשהו אחר. את הגבולות האלה אנשים יוצרים. יש בבודהיזם מושג שנקרא "קול הדממה" - אותו קול שקורא לך לצאת לאחר חיפוש רוחני. האם הוא רצון או חשק? ואם תהיה רעב, אבל כל הזמן, בדיוק כמו אכלנים כפייתיים? אז זה רצון או חשק? ההבדל שאתה יוצר בין עבודה מאגית "עבור הרצון" לבין עבודה מאגית "עבור החשק" היא לגמרי מלאכותית. בבסיס זו מאגיה, וזה שינוי עבור המוחלט, גם אם ברמות שונות.

neophile

New member
קול הדממה

"יש בבודהיזם מושג שנקרא "קול הדממה" - אותו קול שקורא לך לצאת לאחר חיפוש רוחני. האם הוא רצון או חשק?" זה בדיוק העניין, זה לא הרצון או החשק כמו שאתה מדבר עליהם,אלה משהו מעבר...זה רצון גבוה יותר, של הנשמה להתפתח ולא של הגוף שמוגבל לחושים אך עם זאת יש לו קשר לנשמה . הקשר הזה לנשמה...הוא לא חושי אני יתן לך דוגמה יכול להיות שאתה מאוד רוצה מישהי ועל ידי כוחות התת המודע ומניפולציה ריגשית אתה גורם לה לפתח תלות בך יש כאן פעולה דרך המישור האסטרלי שהוא מעבר לתפיסה החושית(sensing) ושנוגעת לרגשות(feeling) אין כאן שום התחשבות מעבר לסיפוק של הגוף הפיסי, האגו והאישיות של עצמך כלומר זה במקסימום קשר חד-סיטרי עם הנשמה(מהנשמה לגוף) המושגים הבודהיסטים מתייחסים למצב בו הקשר הוא די סיטרי בו אתה שואף למלא את רצון הנשמה שלך בעולם הזה ולא רק ללמוד בדיעבד.

Tatu4Taty

New member
אותו מקור

גם בבודהיזם, כאשר האדם "מבין" שלא דרך חושיו, זה אינו אלא מצב של שימוש בחושים למען אידאל שאתה הגדרת אותו כגדול יותר מהפיסי. אני אכן מסכים שזה המצב, אבל אם מסתכלים על העניין באופן פחות מעורב, אין דרך לומר שזה דבר גדול יותר מאשר הקול שגורם לאדם לרצות ללמוד נגינה או כל דבר אחר. בסופו של דבר, החושים הופכים לכלי שאיתו משתמשים. אולי בצורה פחות מעורבת, אך הם משחקים תפקיד די רציני. לכן, אני מעדיף להגדיר את המאגיה כשינוי עבור המוחלט בעזרת הרצון. גם רצון יחסי, למשל הרצון ללמוד מוזיקה, יכול לקרב את האדם לעבר המוחלט. האדם שמתאים למאגיה אולי קרוב יותר להבנת "הרצון" או "הדרך" הכללית של השאיפה מעלה, אך מבחוץ אין הבדל.

RainBird

New member
המילה Sorcery במאה החמש עשרה סימלה את הדיוונציה. אסטרולוגיה וטארוט היו סורסרי. כל השאר היה מאגיה. עם הזמן המינוח השתנה והפך להיות מילה נרדפת למאגיה. כמובן שלשחר יש מקורות מנותקים של עצמו שהוא מחליט בהם אמיתות מנותקות ולפיכך המילה הזאת עוותה שנית. ארדן.

neophile

New member
כמו העלאה באוב-necromancy

סימלה את הדיוונציה , כמו העלאה באוב , עוננות ושאר המקצועות המכובדים שמוזכרים בתנך . היא מלכתחילה הגיעה מעברית או משפה קרובה , זה הכישוף שמדובר עליו ב"מכשפה לא תחיה"

neophile

New member
מה זה לתפוס אפשרויות לעשייה?

ממתי אנחנו תופסים רצון ע"י החושים?! הדבר הכי קרוב לתפיסה חושית של רצונות היא תחושת בטן\אינטואיציה מעבר לזה רצון שייך לתהליך יותר מורכב מהתפיסה החושית שמקושר גם להשרדות אבל לא רק , כמו שאמרתי לגבי התחושת בטן זה גם מתקשר לאגו ולפיתוחו וגם מעבר לרצונות נשמתיים . חוץ מזה אנחנו לא מדברים על אנשים באופן כללי ומצב המודעות היום יומי שלהם אלה ספציפית על אנשים שעוסקים במאגיה , או שאני טועה?

Tatu4Taty

New member
עוד דבר

האם הגואטיה או עבודה עם שדים "שייכת" למכשף או לשאמאן? באמת שאין הבדל, אלו הבדלי מעמד והקשר. אין כל מניעה שמכשף יעסוק בזימון רוחות.

לן טאו

New member
גם אני רוצה להיות שאמן!!!

גם אני רוצה להיות שאמן איך אני יכול להפוך לשאמן? בבקשה תענו מהר...הנה המייל שלי:p[email protected].

Bettyka

New member
מה זאת אומרת...

לקחת את זה ברצינות? או שאתה לוקח את זה ברצינות, או שלא... יכול להיות שאתה פשוט לא מספיק "בשל" מכל מיני בחינות.

למעלה