אני לא מבין!

אני לא מבין!

יש לי בעייה שאני פשוט לא מבין אותה,אני רוצה שתענו לי בשיא הרצינות כי אני באמת רוצה להבין. איך מישהו יכול עדיין להצביע בבחירות לליכוד?איך?עם כל השחיתיות,וכל החכ"ים האלה שיש להם תקציב לעוגיות ולחליפות ולמסאז´ים (?!) על חשבון משלם המיסים-אבל לילדים ולעובדים ולאנשים הפשוטים-אין תקציב ומעלים מיסים ומגיע מצב שהמשפחה שלי צריכה לשלם כמעט 70 % מיסים!!! אני לא מדבר על המצב הביטחוני,כי עד שלא נגיע להסכם,אין יותר מדי מה לעשות,ואת מה שיש עושים מצויין. אבל באמת,זה פשוט מטריף אותי שהם משקרים לכולם בפנים,ואני לא מדבר על הליכוד רק בהכרח,זה מופנה גם כלפי העבודה,גם כלפי ש"ס,ואני נגנב!אני רואה תשדירי בחירות וכל מה שעושים זה להשמיץ ולהראות אנשים עם כבשים,ולא מראים את הפרצוץ האמיתי ואת המ שהם באמת רוצים לעשות,ואני משתגע שיש כל כך הרבה עניים ומובטלים וכל שנייה נסגרים פה מפעלים ועוד בלאגנים וכו´ וכו´ וכו´....אבל לקצץ אולי משהו מהמשכורות שלהם?מה פתאום,הרי הם כל כך חשובים. אני בעד להצביע למפלגות הקטנות.הגיע הזמן לשינוי(לא,לא המפלגה) אני לא מבין,זה לא מכעיס אותכם?כל השחיתויות והבלאגנים וכל השטויות שהם עושים?ותענו לי בשיא הרצינות. ואל תגידו לי:"לא עוזבים את הבית,הליכוד זה כמו בית". אני רוצה (בבקשה)הסבר קצת יותר מעמיק.

aron12

New member
כולנו לא מבינים

בשדרות, אופקים, ובדימונה, 70 אחוז מצביעים מחל. בדיוק אותם מצביעים שיכולים להרוויח מממשלת שמאל שפויה.

hungry penguin

New member
אף-אחד לא יכול להרוויח ממשלת שמאל

ומצנע לא ממש שפוי. איך בדיוק ממשלת שמאל יכול להועיל למישהו שאין לו כסף לעבור לאמריקה אחרי שהם יהרסו את המדינה?

עמרי ר

New member
אז בוא אנסה להסביר לך

הבחירות האלה הן לא על הנפיחות העיתונאיות. הן לא על הנקניקיות של רוחמה, לא על הג´קוזי של נעמי וגם לא על סיפורים אחרים שהעיתונות מנסה לדחוף לנו בכוח לגרון (בעזרתם האדיבה של הפרקליטות והמשטרה). הבחירות האלה, שנכפו על מדינת ישראל בזמן הכי גרוע שיכול להיות ע"י מפלגת העבודה מחד והימין הקיצוני מאידך, הן על עתידה של מדינת ישראל ועיצוב זהותה לדורות הבאים. האם תהיה זו מדינה שתכנע לטרור, ותלמד את הפלסטינים ומדינות ערב כי משתלם להפעיל נגד ישראל מסע של רצח וטרור? האם זו תהיה מדינה שתעמוד בנחישות על המגיע לה, על הנכסים החיוניים לה ולקיומה הרוחני והפיסי, או מדינה רופסת, כנועה וחסרת כל זהות ואמונה בצדקת הדרך? האם זו תהיה מדינה המלמדת את שיריו של מוחמד דרוויש לבגרות, או מדינה שמחדירה את ערכי הציונות בנוער ומשיבה את אהבת המולדת אל סדר היום? אני יודע שבשמאל ממש מדוכאים מזה שתעמולת השקר של החודשיים האחרונים לא עבדה, אבל כנראה שהעם הזה חכם יותר מכולכם יחד. כנראה שאנשים זוכרים טוב מאוד מי הביא את אוסלו, מי הקים את רשות הטרור של ערפאת, ומי אחראי לכך ש- 1,000 ישראלים נטבחו בפחות מעשר שנים, שנים שאמרו לנו שיהיו שנות שלום ו"מזרח תיכון חדש". נצביע לליכוד כי אנחנו רוצים ממשלה לאומית וציונית, שיעמוד בראשה גוש גדול ויציב. נצביע לליכוד כי אנחנו לא רוצים להיות תלויים במפלגות הקטנות, כולל מפלגת העבודה. נצביע לליכוד כי אנחנו רוצים לראות את שרון, ביבי ומופז בשלטון, ולארבע שנים רצופות לשם שינוי.

55

New member
תראה גם אני לא מבינה

המצב פה נהיה גרוע מיום ליום אני באמת לא מבינה איך אנו עם שפוי ברובו רוצים להמשיך את המצב הזה אבל אני אגיד לך את האמת הבעיה נעוצה גם בעבודה הם היו שותפים במשך כמה חודשים לכשלון הזה ו.....אחרי זה הם התפטרו תראה אני לא יודעת איך מצנע בתור ראש עיריית חיפה אבל דבר אחד בטוח המצב לא יכול להמשך אני לא חושבת שעוד שנתים יהיה פה מישהו שיהיה מרוצה מהמצב שנגיע אליו אני מניחה באמת שב29.1 מצנע יחזור לעיריית חיפה והמצב ימשיך להדרדר

תגובה

קודם כל,לא אמרתי שהליכוד הם היחידים שאחראים למצב הזה.ברור לי שגם העבודה אחראים. דבר שני,אין דרך אחרת מדרך השלום.גם אני לא סומך על הפלשתינאים,אבל אין מה לעשות.זה לא מוביל אותנו לשום מקום.זה נראה רחוק ובלתי אפשרי,אבל אין דרך אחרת. והמצב הכלכלי-אף אחד לא ענה לי שזה לא משגע אותו שאנחנו משלמים מיסים מטורפים,מקצצים לנו בכל דבר אפשרי,אבל הפוליטיקאים בכיף ישבו להם בבריכות שלהם,יסעו עם המכוניות וחליפות הפאר שלהם,יעשו מסאז´ים,יסעו לחו"ל בזמן הפגרה לניו יורק או לאיזה מקום אקזוטי,ילכו פעם בכמה חודשים לאיזה שוק ויגידו:"כן,נטפל בזה",על חשבוננו!אנחנו נדפקים הכי חזק מכל הסיפור והם נהנים!די!כמה אפשר לסבול את כל השחיתויות?!ואל תגידו הכול זה סיפור של העיתונות,הרי ברור לכולם שמה שקורה כאן זה חתיכת עסק מסריח מהשורש,ולא רק אצל הליכוד. אני רוצה להצביע לאנשים שבאים לשנות את המצב מהלב,שלא חשוב להם כל עניין השליטה והכוח,שפשוט נמאס להם מהמצב...

55

New member
תראה שחיתות תמיד היתה ותמיד תהיה

כל המפלגות הקטנות הם סתם אתה צריך לדעת למה אתה מצביע שמאל או ימין

55

New member
תראה שחיתות תמיד היתה ותמיד תהיה

כל המפלגות הקטנות הם סתם אתה צריך לדעת למה אתה מצביע שמאל או ימין

Asaf p

New member
זה לא כל כך פשוט מה שאתה מתאר

כפי שמסתמן רוב העם רואה את המצב הנוכחי כמצב שנוצר בתהליך ארוך של כמה קדנציות שלטון אחורה, ואילו שלטון אהוד ברק היה הקטליזטור לקטסטרופה שהגענו אליה היום. כל המצב זה לאוו דווקא בגלל השנתיים האחרונות של שלטון שרון. יש כאלה שיראו את המצב כדבר שיכל להיות הרבה הרבה יותר גרוע ואילו שרון וממשלתו מנעו מהמצב להיות יותר קשה. ובגלל זה הם מחליטים להצביע לליכוד. אז מה אתה לא מבין ? איך יש אנשים שלא חושבים כמוך? תסביר לי מה ההגיון שבלהצביע למפלגות קטנות? במדינה שבה מאז סוף 95 היו 5 ראשי ממשלה, שהשלטון בה לא יציב ,שמאופיינת בסחטנות פוליטית על ידי מפלגות קטנות וסקטורים ,וששינו בה את שיטת הבחירות פעמיים בגלל אותה סחטנות פוליטית של מפלגות קטנות רק חסר לה שהמפלגות הקטנות יתחזקו. כיום זה נהיה יותר גרוע, בנוסף על הסחטנות התגבשה תופעת "הפסילה":פוסלים ציבור שלם. לא יושבים עם מפלגה אחרת בכל מקרה ללא שום קשר אם אפשר להתפשר אידואולוגית. שינוי פוסלת את החרדים, מצנע פוסל את הליכוד . האופנה היא לפסול מפלגות רק בגלל התדמית שיש לאותה מפלגה ולא בגלל ניגוד אידואולוגי. רק שוכחים שמאחורי כל מפלגה וסיעה בכנסת יש ציבור שלם שתמך בהם ועומד מאחוריהם, לכן למעשה אתה פוסל ציבור ולא מפלגה.

תגובה

ברור לי שיש אנשים שלא חושבים כמוני,וגם טוב שכך בחלק מהמקרים,אין בזה שום דבר פסול. עכשיו תראה,אל תגיד לי שהחוק הזה או מה שזה לא יהיה,לעשות מסאז´ים לחכי"ם לשעבר או משהו כזה,זאת לא הגזמה.ושמקצצים לנו מהכול,אבל לא מוכנים להתפשר על העור שבכיסא שלהם,שמשקרים לנו כל הזמן... ותראה,אני אפסול מפלגה למרות שיש לי את אותה האידיאולוגיה כמו שיש להם,אם הם פשוט עושים מכולנו צחוק ולא מעניין אותם מה יהיה. קשה לי להסביר את עצמי ככה בכתב,אם היית רואה אותך פנים אל מול פנים זה היה עוזר לי...אבל לא משנה רק תענה לי:אתה לא משתגע מהדו פרצופיות,השקרים,השחיתות,כל החוקים המוזרים והתקציבים שנותנים להם מיליוני שקלים לטיסות ועוגיות,מהחוסר איכפתיות?ולמפלגה שלך(כמו לעוד כמה) יש חלק לא קטן בכל זה....

Asaf p

New member
דו-פרצופיות וצביעות זו התכונה

שמאפיינת את כל הפוליטיקאים של ימינו, וצריך להשלים עם זה. מה שאסור להשלים איתו זו תרבות השחיתות שמתחילה לאפוף את מוסדות השלטון, מה שמביא הרבה אנשים בציבור לתחושה שהמיסים הגבוהים באים לממן את הבורקסים והשתייה במסיבת היום הולדת של סימה ממשרד הרישוי ביפו, ולא את תקציבי החינוך והבריאות. הבעיה היא שיש דברים הרבה יותר חשובים על הפרק מאשר השחיתות. ברגע שנטפל בנושא הערבי-יהודי הבוחרים ישימו יותר דגש על הנושא הזה, שלמרות הכל אני לא חושב שהגענו למצב עד כדי כך חמור ונוראי, כמו תמיד התקשורת מנפחת את הכל.

למעלה