אני לא מבין...

nonick2k2

New member
אני לא מבין...

איך זה ששינוי לא תשב בכל ממשלת בלבד ממשלת אחדות? הרי שידוע שמצנע מתנגד נחרצות ודבק בו שלא ישב עם שרון בממשלת אחדות.. אז מה תעשה שינוי? לא תכנס לממשלת? עם 17 ח"כים שלה?

שלו לאורחנו היקר מפורום מרצ

שינוי תאלץ את הליכוד והעבודה לשבת איתה בממשלת אחדות. לגבי שרון - ההנחה היא שהוא מעדיף מאד ממשלת אחדות מכיוון שהוא חושש מממשלת ימין קיצוני עם ליברמן-אלון/מפד"ל/חירות. לגבי מיצנע- דבר ראשון לא הייתי סומך על ההצהרות שלו. הוא מחליף את דעתו בהתאם לרוח הסקרים ודעת הקהל. בנמוסף - אם הוא לא יכנס לממשלת אחדות יעשו לו פוטש החברה מהעבודה שמחכים לו מאחורי הגב עם הסכינים שלופות. אם הוא רוצה להישאר בפוליטיקה (בהנחה שהוא לא ינצח בבחירות) הוא יאלץ להיכנס לממשלת אחדות. אם שינוי תשאר באופוזיציה ומי שלא יבנה את הממשלה יעדיף לקחת את החרדים במקומה - אז שינוי תלמד את מרצ מהי אופוזיציה פעילה ומהם כוחם של 14-17 מנדטים (ואולי יותר).

מי אתם שתקבעו לעבודה מה לעשות?

הנחות היסוד שלך ממש משעשעות, אתה באמת מאמין ששינוי תקבע לשרון או למצנע את סדר היום? גם עם 20 מנדטים, לא סביר שישימו עליכם, ואל תהיה כל כך בטוח שתהיו גדולים יותר מש"ס, כרגע לכם יש 16-17 מנדטים, להם 12-13, אני רוצה להזכיר לך שבסקרים ב-99 גם חודש לפני הבחירות הם עמדו על 11-12. אתה באמת חושב ששרון יזנח את הברית ההיסטורית עם החרדים בשביל טומי? אתה באמת חושב שהליכוד יקנה את הבלוף האליטיסטי והמתנשא? בקשר למה שמצנע יעשה- אם הכוחות הימנים בעבודה שרוצים ממשלת אחדות יילכו נגדו, והעבודה תיכנס לאחדות, כל היונים של העבודה יצטרפו לגוש הסוציאל דמוקרטי שמרצ מקימה, או למפלגות קטנות. ביילין, דיין, ויוסי כץ כבר עשו את זה. גולדשמיט, בן עמי וברעם פרשו מהחיים הפוליטיים. יולי תמיר הייתה קרובה. ומרצ הייתה אופוזיציה מאוד פעילה, גם עם 8 מנדטים אצל נתניהו, ועוד יותר עם 10 מנדטים אצל שרון, אז די לברבר.

ronen1981

New member
העבודה תכנס לאחדות.

1) עמרם מצנע לא שולל אחדות ויכנס לאחדות אם העבודה תיהיה חלשה 2)בנימין (פואד) בן אליעזר בעד אחדות באופן מובהק. 3)שמעון פרס בעד אחדות באופן מובהק. 4) מתן וילנאי בעד אחדות וכן דליה איציק ואפריים סנה בעד אחדות ועוד רבים. כל מה שנוטר זה ששינוי תיהיה חזקה ככל הניתן 15+ ונזכה לראות בממשלה בה כולנו חפצים של ליכוד+שינוי+עבודה.

gershon17

New member
העבודה מאד תרצה להכנס לממשלה

כמו שנכנסה אחרי בחירות 2001. האנשים שם אותם אנשים. רק מצנע חדש, והוא תמיד יכול לחזור לו לחיפה. נכון זה נורא מצחיק לראות מישהו שאומר "מה אתם שווים, אתם הרי תהיו באופוזיציה" ואז מסביר כמה הוא נהנה להיות באופוזיציה וכמה הוא מועיל משם?

למה אתה נהנה לסלף את דבריי?

האם אני אמרית ´אתם לא תהיו שווים כלום כי תהיו באופוזיציה´? ההיפך, אני מאמין שבמדינה מטורפת כמו שלנו, לאופוזיציה כוח גדול וחשוב. הבעיה היחידה היא ששינוי אינה אופוזיציה אמיתית. אז שינוי תתנגד לחוק טל ולמחטפים אחרים של יהדות התורה וש"ס, ו...? שינוי יכולה להשפיע מהקואליציה, אבל מכיוון שלא תשב בקואליציית שמאל או ימין אלא רק בממשלת אחדות, כלומר למעשה מנטרלת את עצמה, היא תהיה תקועה באופוזיציה. ההבדל בין שינוי באופוזיציה למרצ באופוזיציה הוא פשוט- שינוי תשמש כמשתפי"ת של שרון ברוב הנושאים, בזמן שמרצ תמשיך לדאוג לחינוך, לאיכות הסביבה, לצמצום הפערים החברתיים, לזכויות המילואימניקים ולמעמד האישה בישראל.

snea

New member
שרון אמר בתעמולת בחירות

שהוא ישר יקרא למצנע לממשלת אחדות - וכך נהרסו כל התיאוריות של מרצ לגבי שרון. למצנע - אין ברירה אחרת...

אם העבודה תיכנס לממשלה עם שרון...

המפלגה הזו תתפרק מבפנים. מצנע ותומכיו היונים יעברו שמאלה לגוש הסוציאל-דמוקרטי של מרצ, או למפלגות קטנות, או יפרשו מהחיים הפוליטיים.

לא ידידי, אלא המציאות...

מי שכבר עזב את הספינה הטובעת והאבודה עשה בחכמה. גולדשמיט, ברעם ובן עמי פרשו מהפוליטיקה. כץ ואורה נמיר עברו לעם אחד. יעל דיין וביילין עברו אלינו למרצ. וזו רק ההתחלה.

הספינה בינתיים מקבלת 24 מנדטים

1. אורה נמיר שעזבה אותה לא הייתה במקום ריאלי גם אם העבודה הייתה מקבלת 60 מנדטים. היא ספגה יותר מדי קומניזם בסין ועכשיו היא באה ליישם בארץ עם השפם שגורם את הנזקים הכי גדולים למדינה. 2. כץ? יוסי כץ? העו"ד החמוד? אכן הספינה טובעת.... 3. בן עמי? פרש מהפוליטיקה בגלל הסתבכותו במהומות ערביי ישראל. 4. ביילין? הוא מראש היה שמאלני מדי לעבודה. למעשה אפילו יוסי שריד התבטא בפני מקורבים (וזה מממקור ראשון) שיוסי ביילין ימכור את אמא שלו ואת המדינה תמורת הסכם שלום.

NetGangsta

New member
יכולות להיות 3 מפלגות בממשלה וזהו!

זה יכול להיות מעולה לא? עבודה+ליכוד+שינוי=68 מנדטים! (לפי הסקר האחרון של "הארץ") לא צריך יותר מזה!

gershon17

New member
אני מסכים שהמגבלה הזו מיותרת

אבל לא מסכים לרצינות שאתה מייחסת לדבריו של מצנע. רק השבוע מצנע הודיע שהוא לא ממש יפנה את רצועת עזה בתוך שנה, אלא בעצם אולי כמה ישובים הוא ישאיר. אני עדיין לא הבנתי אם הוא נגד ישיבה עם חרדים או נגד ישיבה עם שינוי או לא נגד אף אחד מהם. כי הוא אמר את כל הדברים האלה. בקיצור, להקשיב למצנע ולא להקשיב למצנע זה אותו דבר, כי ממילא הוא אומר הכל.

למעלה