אני לא מבין...

מוזס3000

New member
אני לא מבין...

למה השם של האתר הוא "שיחות עם אלוהים" כשאתם מדברים בינכם לבין עצמכם ואם אתם פונים לאלוהים הוא בטח לא יענה בפורום הזה....(בשיחה צריך לפחות שני אנשים)

P u r e S o u L

New member
האם אתה לא רואה בתגובה של אדם

ש"במקרה" סיפק לך תשובה כדבר האלוהים ? האם לא כולנו אלוהים ?

מוזס3000

New member
אם...

כולנו היינו אלוהים לא היה "אלוהים"... אתה מבין את הפרודוקס????

מלאווח

New member
אין פרדוקס. הפרדוקס הוא רק של

ההכרה, של המחשבה, של השכל... אלוהים נמצא מעל ההגיון ולכן אין פרדוקס. חוקי ההגיון לא "עובדים" כאן, הרי הוא יצר אותם והוא גם מעליהם. חוץ מזה, כל מה שאתה רואה, שומע, חש, מריח - הוא האחד שמתבטא בלבושים שונים. אבל גם בלא קיומם של "הלבושים" האלה הוא קיים. אבל אל תאמין לי... מצא את זה בעצמך... שבת שלום

מוזס3000

New member
כולנו רק חלק מהאלוהים....

אנחנו "הצלם" מהאדם עצמו נילמד חלק מדרך ההנהגה של האל... אבל בנו ממש אין אלוהות. ברגע שנהייה כאלה אנחנו מגבילים את האלוהים (שזה מילת תואר רבים אך היא יחידה)ואלוהים הוא האחד הכולל ולא כמה פרטים לכן אתה לא יכול להגיד "כולנו אלוהים, לא???" "שבת שלום"

מלאווח

New member
חשוב על גל בודד באוקיינוס

הוא חלק מהאוקיינוס, אבל הוא רואה את עצמו נפרד. ברגע שהוא יעלם, שה"אני" לא קיים, הוא יראה שתמיד היה אוקיינוס, ואף פעם לא היה נפרד ממנו...זו היתה אשליה... אתה "חלק אלוה ממעל" - חלק לא כמו פרוסת עוגה. אתה חלק, כמו גל, שמכיל את כל האוקיינוס בפנימיותו...

מוזס3000

New member
תחשוב על זה...

שרק אלוהים הוא השלם היחיד הקיים בכול הדברים... כי אין עוד דבר בעולם שהוא שלם אלא הכול הוא סך החלקים... כל האוקיינוס הוא חלקים חלקים(מורכבים מגלים גלים)והוא בכלל לא דבר שלם- בדיוק כמו בני האדם. אלוהים הוא כל הפנימיות(אם נאמין בזה לרגע)"הוא הכול וכוללו יחד" לכן הוא "אלוהים" . אתה לא אלוהים כי אתה רק החלק מהמרכיב השלם. אתה גם לא אלוהים כי אין לך התכונה להתבונן בכול הכלליות של הקיים.

FireBat

New member
למוזס.

כתבתי פעם הודעה והוספתי לה עכשיו עוד כמה משפטים במטרה לעזור לך בדילמה. הבעיה היא שזה לא מביא אותה משום מה לראש רשימת ההודעות והיא נשארה אי שם בארכיון. לכן אני אודה לך אם תכתוב בחיפוש בפורום "firebat", אז תקבל תגובה של sam להודעה שלי. פשוט תלחץ על העיגול ליד התגובה שלו ותגיע להודעה שלי. תודה.

מוזס3000

New member
סליחה????

קודם כול לא מצאתי את ההודעה המדוברת... דבר שני- את אומר <"הוספתי עוד כמה משפטים במטרה לעזור לך בדילמה"> מי דיבר פה על דילמה... מה זאת ההתנשאות הזאת... אני לא חושב שיש בשאלות הנדונות בפורום הזה תשובות ברורות... אבל לא!!! עטלף האש יודע את התשובה... אני בסך הכול כתבתי דעה(שאני בכלל לא בטוח בה, רק הבעתי אותה) אחת מאלפי דעות. [אם לא הבנתי נכונה את דבריך אני מתנצל מראש] בכול מקרה אני רוצה לקרוא את ההודעה שאתה מדבר עליה כדי לשמוע את דעתך לא בכדי לעזור לי בדלימה.... נ.ב. שחכתי לאחל חג חנוכה שמח לכולם....

P u r e S o u L

New member
למה אתה נפגע ומתקומם ?

סך הכל הוא הביע את דעתו גם. דילמה זאת מילת גנאי והתנשאות ? דילמה זה כשלא ברורה לך התשובה ואתה בדילמה מה היא התשובה האמיתית. הוא בעצמו הגיע למסקנה עם עצמו מה היא התשובה האמיתית לגביו, והוא ניסה לעזור לך גם לגבש דעה כזו, ולא לכפות עליך את דעתו. הכל כאן נכתב ברוח טובה ולא ברוח של התנשאות. אינני יודע מדוע אני מגונן עליו, אני פתוח שיש לו פה משל עצמו.. אבל בכל זאת, שימנעו אי נעימויות.. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

מוזס3000

New member
אין לי בעיה...

רק שלא ימציאו דברים שלא אמרתי. ב. אתה כותב יותר מכולם בפורום הזה, כנרא שאתה לא חושב מספיק לפני שאתה מגיב. ג. אני עדיין מצפה למצוא את ההודעה של firebat....

P u r e S o u L

New member
בדיוק, שאני לא חושב !

ותודה אני מוחמא מזה. אם אני כותב את כל מה שאני כותב מבלי לחשוב ובכל זאת אני נוגע באנשים, זה רק מוכיח לי שזה זורם מתוך האני שלי, שלא צריך לחשוב, אלא זה פשוט זורם. תודה. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

למעלה