אני לא מבין

אני לא מבין

מרצ באמת חושבת שהצבא שלנו נאצי? איך אפשר לקרוא לצבא שעובד ימים כלילות כדי שיהיה ביטחון לאזרחים של מדינת ישראל נאצי? זה מוזר

לא ברור לי מאין שאבת את המידע...

הכלל-לא-מהימן הזה בדבר דעתה של מרצ על צה"ל. בכל מקרה, אני כאן כדי להרגיע אותך ולהבטיח לך שאף אחד במפלגת מרצ לא השווה מעולם את חיילי צה"ל לחיילי האס.אס. ברור לנו שלזוועות המתרחשות בשטחים ומביאות לזוועות לא פחות איומות בתוך מדינתנו אחראית הממשלה - היא זו שמכתיבה את המדיניות, ומלבד מקרים יחידים שבהחלט מטופלים - צה"ל איננו חורג מציווייה של ממשלת שרון. זו הסיבה שאינני מתכוון לשרת בו, אך לא אפתח כאן דיון בנאלי ולעוס על סרבנות. רק אור לכם!

עילאי

New member
את מי במרצ שמעת אומר את זה? ../images/Emo104.gif

צה"ל הוא צבא ההגנה לישראל וכולנו מאמינים שיש לשמור על מדינתנו האהובה. חבל שבמקום זאת צה"ל שומר על ההתנחלויות, אבל הוא מקיים את החלטות הממשלה. עקב הכיבוש, צה"ל מוצא את עצמו פעמים רבות בסיטואציות שבהן הוא מפר את החוק הבינלאומי ואף מבצע פשעי מלחמה. העובדה שיש למרצ ביקורת על מדיניות הממשלה, המבוצעת באמצעות הצבא, לא אומרת שאיננו מעריכים את צה"ל ואיננו פחות פטריוטים מכל ישראלי אחר. אני בעצמי שירתתי בצה"ל וקורא לאחרים לעשות כמוני ולהתגייס לצבא. כמובן שחובה עלינו לסרב לפקודות בלתי חוקיות ולא מוסריות, אך עדיין עלינו להגן על המדינה משום שכולנו אוהבים אותה. לפי דבריך אני יכול להבין שפירשת בצורה לגמרי לא נכונה את דיעותנו. לדעתי דבריך הם תוצאה של הסתה פרועה נגד מרצ מצד תנועות הימין. ולסיכום תשובתי היא -
לא
.

ממש לא

אני ראיתי בהפגנה שלכם את השלט "STOP THE IDF TEROR" ומשם הסקתי את המסקנה שאתם קוראים לצבא שלנו טרוריסט

מס´ דברים

אם ראית שלט "לעצור טרור צה"ל", למה שאלת אם מרצ חושבים שצה"ל צבא נאצי? כל טרוריסט הוא נאצי? השלט הונף במסגרת עצרת שאורגנה ע"י שלום עכשיו, וכללה 60 אלף איש, שהלוואי וכולם היו ממרצ, אבל הם לא. חלקם היו ממרצ ומנוער מרצ, אך רבים היו מתנועות אחרות ומאנשים פרטיים. כל אחד היה יכול להניף את השלט, לאו דווקא מרצ. נניח ששני פעילי מרצ הניפו את השלט, האם מכך אתה מסיק שכל תומכי מרצ טוענים שצה"ל הוא צבא טרור שמתנהג כמו נאצי? הקפיצה לתוך מסקנות (עדי!) הזו...

האם הנני מסקנה ואנשים נוהגים לקפץץ

לתוכי ? אתה לא ברור, ירון יקירי, לא ברור בכלל.

לדעתי

אם השלט הקיצוני הזה היה מפריע לך ולמפלגת מרצ הייתם דואגים להסירו אבל מכיוון שמי שהביא איתו את השלט הזוועתי הזה הוא אחד משלכם לא עשית ככה אין לכם ממה לברוח הדיעות שלכם כבר די מוכרות

תודה רבה באמת!!!

השלט הזה הרגיז אותי ומרגיז אותי! אם הייתי רואה אותו בהפגנה הייתי מנסה לגרום לאנשים להוריד אותו, ולא, אף אחד ממרצ לא החזיק שלט כזה. מרצ היא מפלגה ציונית גאה, שתומכת בשירות צבאי ואחת המפלגות שנלחמה הכי הרבה על זכויות חיילים וחיילי מילואים (אתה מוזמן לבדוק את החוק שעבר לפני שבוע ע"י נעמי חזן ואבו וילן). היו בהפגנה כ 100,000 אנשים, רבים מהם החזיקו שלטים, לא ראיתי כל שלט שהוחזק... אני רק רוצה להגיד לך, שלא ראיתי אף שלט שהיא בניסוח כמו השלט שצולם... התמונה לקוחה מ CNN אשר צילמו את השלט היחידי שהיה באנגלית, ו"הארץ" פשוט לקחו את התמונה מ CNN... וזה עוד דבר שמרגיז אותי! דווקא את השלט המטופש הזה מראים!!!

לדעתי

אם השלט הקיצוני הזה היה מפריע לך ולמפלגת מרצ הייתם דואגים להסירו אבל מכיוון שמי שהביא איתו את השלט הזוועתי הזה הוא אחד משלכם לא עשית ככה אין לכם ממה לברוח הדיעות שלכם כבר די מוכרות

עילאי

New member
אתה כבר החלטת מה אנחנו

ואתה תעשה הכל כדי להוכיח לעצמך שאתה צודק. אז ככה: קודם כל בטח כבר הבנת שאנחנו לא חושבים שצה"ל הוא נאצי. אינני מבין איך הגעת למסקנה הזאת, אבל לפחות ירדת ממנה. בעייתך כרגע היא השלט שצולם בהפגנה. סביב שלט זה בנית את כל תדמיתנו בעיניך. הרשה לי להסביר את הנפת השלט האומלל הזה: כידוע לך, הפגנה זו היתה פתוחה לקהל הרחב ומודעות בעיתונים ושלטים ברחבי הארץ הזמינו את הציבור להשתתף בה. מכאן בוודאי אתה יכול להבין שלא כל משתתפי ההפגנה היו חברי מרצ. שלום עכשיו עושים מאמצים רבים, על מנת למנוע הופעת שלטים מסוג זה בהפגנות מטעמם. בכל הפגנה גדולה (וגם בהפגנה זו) ישנם סדרנים שתפקידם הוא לדאוג להסרת שלטים כאלו. אני מאמין שהשלט הוסר בסופו של דבר, אך מה לעשות? לוקח זמן לראות את השלט ולהסירו. תסכים איתי בוודאי שאי אפשר להסיר כל שלט בשנייה בה הוא מונף. רצה הגורל וברגעים אלו ממש צילמו ב CNN את ההפגנה והתקבל רושם לגמרי לא נכון. לעומת זאת, מסביב היו שלטים רבים מאוד, שאף אחד מהם לא היה בנוסח זה. אם כל השלטים היו כאלה הייתי אומר שאתה צודק, אבל לבסס טענה שלמה על שלט אחד ועוד לא משלנו? באמת... קצת הגזמת.

עילאי

New member
אני מגנה את השלט הזה

ואם הסוגיה היתה מועלה בפני הנהגת המפלגה, גם הם היו מגנים אותו. הנושא לא התפתח לכדי דיון ציבורי ולכן לא זכה להתייחסות כלשהי. אם בכל זאת אתה מעוניין בגינוי, שלח מכתב למזכ"ל המפלגה או לאחד מחברי הכנסת. אני בטוח שתזכה להתייחסות.

למה לשלוח מכתב?

הם לא יכולים להבין לבד שנעשה פה מעשה נבלה? אמרתי לך אם דבר כזה היה באמת מפריע לאנשי מרצ הם היו מפרסמים התנצלות והודעת גינוי אולי זה הפריע לכם אבל לא ברמה של גינוי

yyzz

New member
אתה סתם מנסה לחרחר ריב...

אין שום סיבה שמרצ תעשה על זה דיון, ותגנה אותו אם לאף אחד בימין זה לא באמת הפריע (חוץ מלך). מרצ לא יכולה להתעסק בכל נושא, יש נושאים יותר חשובים משלט אחד קטן, ואין שום סיבה שהיא תשקיע עליו מאמצים וכספים אם הוא לא עלה לדיון הציבורי. אז אולי תפסיק עם ההתנהגות התינוקית ואל תנסה להתווכח בכוונה על כל תגובה שאתה מקבל, ואם כבר אתה לא השתכנעת אז תחדש, כי אתה סתם חוזר על עצמך (וגורם גם לנו לחזור על עצמנו). אנחנו לא בבית משפט ואנחנו לא צריכים לשכנע אותך יותר ממה שכבר ניסינו!

ת´אמת זה לא הפריע

רק לי ראיתי כמה אנשים שפנו למערכת מעריב כדי שיפרסמו את השלט לאות גינוי אני חייב פשוט להגיד משהו מצד אחד אתם טוענים שאתם לא קוראים לצהל צבא טרוריסט אך מצד שני אתם הולכים ליפה ירקוני ומארגנים בשבילה ערב יש פה איזשהו זיגזג

עילאי

New member
שוב חזרנו ליפה "אוייבת האנושות"

כנראה שמיצית את עניין השלט, למרות שיש עוד בלבך ספק בדבר התנגדותנו לגביו. רק אומר שוב שהשלט לא עורר ויכוח ציבורי ומשום כך לא היו תגובות של מרצ בנושא. כנראה שהחלטת לעלות על הגל של השמצת יפה ירקוני. זוהי דוגמא קלאסית של חוסר חופש הביטוי במדינה זו ולינץ´ ציבורי מזעזע בזמרת שאמרה את אשר על ליבה.האמת היא שאני לא מרגיש צורך להצדיק את דבריה, גם משום שהעניין העקרוני כאן הוא חופש הביטוי ולא תוכן הדברים וגם משום שאינני רואה כל פסול בדבריה. מתיחת ביקורת על הצבא היא עם כל הכבוד לא בגידה במדינה ולא אנטישמיות. אני אפילו רואה בזה סוג של פטריוטיזם. יפה ירקוני אוהבת את המדינה ודבריה היו מתוך כאב ודאגה למדינה. זה ההבדל בין פאשיזם לדמוקרטיה. במשטר פאשיסטי ביקורת על מדיניות הממשלה נחשבת לבגידה. אם אתה מאמין באידיאולוגיה זו נותר לי רק להזהיר אותך שמשטרים מסוג זה הם לא בדיוק משטרים נאורים ולא ממש כיף לחיות בהם (אני ציני היום או מה?). בנוסף לכך הם נוטים להרוס את המדינות בהן הם מתקיימים. אני מציע לך לחשוב טוב טוב מדוע אתה חושב שאנחנו בוגדים, אנטישמים ושונאי ישראל ולמסור לנו את מסקנתך הסופית. נא לא להתעלם מהעובדות שהצגנו כאן.

אתה שם לב

מה אתה אומר? מצד אחד הפריע לך השלט ומצד שני לא הפריע לך מה שיפה ירקוני אמרה? זה מוזר!!! השלט הצבא טרוריסט הפריע לך והאמירה הצבא שלנו מתנהג כמו הנאצים לא הפריע לך?

Deathatred

New member
כמובן שאם יפה הייתה אומרת

ש"יוסי ביילין, יוסי שריד ושמעון פרס בוגדים ביהודים כמו שעשו הקאפו בשואה" מרצ לא הייתה מארגנת לה שום ערב הצדעה אלא מארגנת עליה חרם כבד וממש הייתה עושה לה סתימת פיות. והכל בשם חופש הביטוי (לשמאלנים בלבד).

למעלה