אני לא מבין

אני לא מבין

אבל למה להשקיע כל כך הרבה בלמידצ אומנות לחימה כשיש דבר כזה ששמו אקדח\רובה. אפשר במקום להשקיע, ללכת כמה פעמים למטווח ולהוציא רישון לנשק.. כמעט כל אחד יכול לעשות את זה.. וזה נראה יותר אפקטיבי. אני מחכה לתגובות. ולדימיר בוריס ווצקין

_alon_

New member
בשביל החלב

תאמת, קראתי את ההודעה ונסיתי להבין אם אתה לא צוחק עלינו. המסקנות: אם אתה חושב שאומנות לחימה מעשירה את עולמך ביותר מישום לחימתי בלבד אז ענית לעצמך. אם לא אז אני ילך איתך בראש של אומנות לחימה, כישום לחימתי בלבד ואז תרשה לי לענות לך בשאלה: נניח ויש לך אקדח או רובה (מבחינתי אפילו תותח וולקן בעל 6 קנים) ואתה צועד איתו כל הזמן מוכן לקרב. פרט לאימוני ירי סטטים תבצע ירי מבצעי וזה משהו שחייבים לתרגל ולהתאמן כל הזמן כדי לשמור על רמה. אבל למה להשקיע כל כך הרבה בלמידה ואימון כשיש דבר אפקטיבי שנקרא דוברמן. אפשר במקום להשקיע ללכת כמה פעמים לוטרינר ולהוריד אותו פעמים למטה (לא להוריד את הוטרינר הכוונה
) כמעט כל אחד יכול לעשות את זה וזה נראה הרבה יותר אפקטיבי. מחכה לתגובה.

אבל אין ספק שאימון עם נשק הרבה ..

שלום אין ספק שאימון עם אקדח הרבה יותר קל... סלח לי.. (בהשוואה לכל השעות ואימונים שמשקיעים אמני לחימה). זה לא שאני מזלזל באומנות, אבל "תחלס" בשביל קרב - אקדח\רובה הרבה יותר יעיל, גם מבחינת מרחק וגם מבחינת עוצמה. נגיד וחס וחלילה מישהו יתקוף אותך ויאיים עליך באקדח.. מה תעשה? תרים ידיים. ואם הוא רע ומרושע שבא רק לפגוע? .. "הלך עליך". מחכה לתשובה.

רימוני רסס - לא הולך.

הבעיה היחדיה עם רינוני רסס, שטווח הפגיעה שלהם זה 15 מטר (טווח הרג 8 מטר). ככה שאם אתה רואה מישהו רץ אליך, אתה חייב שהרימון יתפוצץ כשהתוקף נמצא במרחק מקסימלי של 15 מטר, אבל לא פחות מ 8 מטר
בקיצור, עדיף רוטווילר

_alon_

New member
אז ככה

א. אם הוא מרושע שבא רק לפגוע "הלך עלי", כנראה, חיים קשים. גם אצן אולימפי אני לא יהיה ובכל זאת פעם ב... אני רץ בפארק. למה? כנראה מאותה סיבה שאני מתאמן. ב. לגדל דוברמן יותר קל מאימוני אקדח ואני עוד לא מדבר על לנקות את האקדח אחרי כל אימון. מה גם שדוברמן יותר מרתיע (גם מרחוק) מאקדח (ואם קוראים לו דובי אולי הוא יעזור בחציית הכביש). אני סתם ציני. אני לומד כדי להתעמל, להעשיר את עצמי, להנות ועוד ועוד, ואם יצא משהו לחימתי מהענין רווח נקי, לא?

יש תשובות שונות לשאלה זאת,

ברמות שונות. ראשית ברמה הפרקטית לגמרי: בשביל להגיע לרמת מיומנות באקדח שמאפשרת לך להוריד תוקף חמוש בסכין שמתקיף בהפתעה בירייה ראשונה צריך להתאמן המון. ואם לא הורדת אותו בירייה ראשונה "הלך עליך". הקליעה באקדח היא אומנות בפני עצמה, המחייבת השקעה לא פחות מאשר כל אומנות לחימה אחרת. אם אתה חושב שאחרי כמה סיבובים במטווח אתה יכול להגן על עצמך מפני תוקף זריז וחזק, אז פשוט אין לך מושג (זה לא ידע אישי שלי, אבל מדברי ידיד קרוב מאד שזה המקצוע שלו). ברמה הפרקטית הכללית, אומנות לחימה עוזרת לך לזהות מצבי סכנה מראש, ולקרוא סיטואציות מה שמאפשר לך לפעול לפני שהמצב מתדרדר. וזה משהו שאומנות הירייה באקדח אינה נותנת, בד"כ. בנוסף, וזה חשוב בעיקר לנשים, אומנויות הלחימה משפרות את איכות התנועה והיציבה, ובכך מפחיתות את "מראה הקורבן" שתוקפים פוטנציאליים מחפשים. ברמה הפרקטית רק במקצת ללמוד אומנות לחימה זה נורא כיף. מי שכיף לו דווקא ללכת למטווח, סבבה. איש-איש וטעמו עימו. ברמה הלא פרקטית בכלל אפשר להשוות את השאלה שלך לשאלה לאדם דתי "למה אתה מתפלל כל בוקר, הרי אם יבוא אליך מישהו עם רובה הלך עליך". בן אדם דתי לא מתפלל בגלל שהוא חושב שאלוהים יעזור לו אם יבוא מישהו לשדוד אותו עם אקדח. הוא מתפלל כי זה נותן לו תחושה של שלמות והתעלות רוחנית. כי זה עושה אותו לאדם טוב יותר בעיני עצמו. זהו היחס של הרבה אומני לחימה (ואי-אלו וואנה-ביז
) לאומנותם.

תגובה

דבר ראשון, תודה על התגובות :) שנית, התכוונתי בשאלתי לגבי המהות הלחימתי\הגנתית של אומנות הליחמה. אין לי ספק שאומנויות הלחימה משפרות אספקטים רבים בחיים. לפי זכרוני יש לאקדח ממוצע טווך של כ10 מטר.. מטווח כזה קשה מאוד להפגוע ביריב.

amir_aikido

New member
לכל דבר יתרונות וחסרונות

נכון, לאקדח ממוצע טווח של כ- 10 מטר, אבל זה האקדח ולא האדם שמחזיק אותו, שהוא החשוב : לבעל האקדח הממוצע, שלא מתאמן באופן שוטף, כמו רוב מחזיקי האקדח בארץ נדרשת יותר משניה כדי לשלוף ולכוון את האקדח, ויש סיכוי רב (יותר מחצי) שהוא לא יפגע בכלל באדם נע או אפילו במטרה שנמצאת במרחק של 7-8 מטרים ממנו. וזה ממצב נוח יחסית - כשאין שום דבר שמפריע לשליפת האקדח (מעיל, תיק ...) לפי החוק בארץ עצם הנחת יד על האקדח (של בעל האקדח) בעת ויכוח עלולה להתפרש כאיום בנשק חם (אני זוכר שקראתי על אדם שהורשע בשל כך), שלא לדבר על שליפתו ... אם רק תשלוף אקדח על מי ש"רק" מרביץ לך אתה צפוי לבעיה חוקית רצינית שלא לדבר על המצב שתירה בו ותהרוג אותו (ראה המקרה לא מזמן בכביש החוף). מאוד קשה לשלוט בנזק עם אקדח (במחיוחד עם אינך מקצוען). אתה יכול להאמין לי, יש לי אקדח, אני מתאמן בערך פעם בחצי שנה, וזו הרמה שמגיעים אליה. תוסיף לזה את העובדה שגם בעלי אקדח לא מסתובבים איתו כל הזמן, ושרוב האוכלוסיה בכלל לא יכול לקבל רשיון לאקדח כל שאני מנסה להבהיר הוא שאקדח איננו פתרון פלא להגנה עצמית. יש לאקדח גם הרבה יתרונות, הוא עשוי להרתיע רבים מעצם קיומו. המיומנות שנדרשת נמוכה יותר מזו שדרושה לאמנויות לחימה .. יתרון חשוב אחד של אמנויות הלחימה עוד מעבר לכך שגופך תמיד איתך. היתרון הכי חשוב של אמנויות הלחימה, בהנחה שאתה לומד אצל מורה טוב: לומדים לא להכנס למצבים שקשה לצאת מהם אם תקרא כאן בפורום תראה שרוב החברה מעדיפים לא להכנס לסיטואציות אלימות. ולא מחפשים לבחון את יכולתם ... אמיר

washburn

New member
משפט ממנהל GE לשעבר

"THOSE WHO LIVE BY THE SWORD ARE GOING TO GET SHOT BY THOSE WHO NEVER USED IT"

למעלה