לכל דבר יתרונות וחסרונות
נכון, לאקדח ממוצע טווח של כ- 10 מטר, אבל זה האקדח ולא האדם שמחזיק אותו, שהוא החשוב : לבעל האקדח הממוצע, שלא מתאמן באופן שוטף, כמו רוב מחזיקי האקדח בארץ נדרשת יותר משניה כדי לשלוף ולכוון את האקדח, ויש סיכוי רב (יותר מחצי) שהוא לא יפגע בכלל באדם נע או אפילו במטרה שנמצאת במרחק של 7-8 מטרים ממנו. וזה ממצב נוח יחסית - כשאין שום דבר שמפריע לשליפת האקדח (מעיל, תיק ...) לפי החוק בארץ עצם הנחת יד על האקדח (של בעל האקדח) בעת ויכוח עלולה להתפרש כאיום בנשק חם (אני זוכר שקראתי על אדם שהורשע בשל כך), שלא לדבר על שליפתו ... אם רק תשלוף אקדח על מי ש"רק" מרביץ לך אתה צפוי לבעיה חוקית רצינית שלא לדבר על המצב שתירה בו ותהרוג אותו (ראה המקרה לא מזמן בכביש החוף). מאוד קשה לשלוט בנזק עם אקדח (במחיוחד עם אינך מקצוען). אתה יכול להאמין לי, יש לי אקדח, אני מתאמן בערך פעם בחצי שנה, וזו הרמה שמגיעים אליה. תוסיף לזה את העובדה שגם בעלי אקדח לא מסתובבים איתו כל הזמן, ושרוב האוכלוסיה בכלל לא יכול לקבל רשיון לאקדח כל שאני מנסה להבהיר הוא שאקדח איננו פתרון פלא להגנה עצמית. יש לאקדח גם הרבה יתרונות, הוא עשוי להרתיע רבים מעצם קיומו. המיומנות שנדרשת נמוכה יותר מזו שדרושה לאמנויות לחימה .. יתרון חשוב אחד של אמנויות הלחימה עוד מעבר לכך שגופך תמיד איתך. היתרון הכי חשוב של אמנויות הלחימה, בהנחה שאתה לומד אצל מורה טוב: לומדים לא להכנס למצבים שקשה לצאת מהם אם תקרא כאן בפורום תראה שרוב החברה מעדיפים לא להכנס לסיטואציות אלימות. ולא מחפשים לבחון את יכולתם ... אמיר