אני לא מבין משהו

FuxPavel

New member
אני לא מבין משהו

אוריאל רייכמן עזב את שינוי כי? הוא מעדיף שחיתות? נושא המלחמה בכפייה הדתית לא חשוב לו? אני שמעתי ששרון הבטיח לו את תיק החינוך, בשינוי הוא אפילו לא היה חבר בועדת החינוך של המועצה שהוא הנשיא שלה! אז אני לא יודע למה החינוך פתאום כל כך מעניין אותו, אז מי יכול להסביר לי מה פתאום נכנס בו ?

אשרת

New member
אולי...

הזדמנות טובה לשדרג את עצמו?

האם פורז או לפיד ובכלל חברי שינוי

שכמובן יוצאים נגד השחיתות , אחד או יותר מהם יתנגדו לישיבה בממשלה עם מפלגה של שחיתות להגדרתכם, כמו 'קדימה'? האם ישיבה בממשלה עם מפלגה מושחתת לטעמכם איננה מכתימה גם את שינוי?

FuxPavel

New member
תשובה

מפלגה היא לא דבר שיכול להיות מושחת, מצד שני האנשים בה יכולים להיות. שינוי הייתה יוצאת מהממשלה אם באמת ראש הממשלה היה בזמנו מועמד לדין וזאת הייתה הכוונה המוצהרת. וכשהבן הועמד לדין שינוי כבר לא הייתה בממשלה, אם באמת בקדימה יהיו אנשים מושחתים לדעתי ההסכם הקואליציוני פשוט לא יעבור במועצה...

בוא נתערב שכן ?

שינוי תשב עם כל גורם שיחבר אותה לשליטה על ויסות כספים( מושחת ככלל שיהיה). והתירוץ תמיד יהיה .."מה אם לא אנחנו אז החרדים/דתיים יגנבו את הקופה הציבורית." המטרה מקדשת את האמצעים...

ערב רב

New member
כי הוא קורא סקרים

וראה ששינוי נעה בין 5 ל-7 מנדטים והסיכוי שהוא בכלל יוכל להיות שר מטעמה נמוך, וגם אז זה יהיה במשרד זוטר. הוא כמובן איש חינוך מייסד מכללות ומרצה במקצועו ולכן הוא בחר בדרך המיטבית להיות שר החינוך הבא של מדינת ישראל.

אני חושב שנעשה כאן עוול לרייכמן

על פי הנאמר בפורום הזה עצמו, רייכמן בחודשים האחרונים לא ממש ראה עין בעין עם הנהגת המפלגה וביקר את התנהלותה לא אחת. לרייכמן גם יש אג'נדה מאוד ברורה שפורסמה בעיתון שינוי עצמו. האג'נדה הזאת של רייכמן תואמת בנושא המדובר את מצעה של מפלגת קדימה, ואילו לא התקבלה (לפחות עדיין) במפלגת שינוי, על פי הודאתו של יו"ר ועדת חוקה וחקיקה של מועצת שינוי בכבודו ובעצמו על גבי הפורום הזה. בהודעת ההצטרפות של רייכמן למפלגת קדימה נאמר מפורשות כי "רייכמן יעסוק גם בנושא שינוי שיטת המשטר." במצב עניינים זה, הצטרפותו לקדימה היא טבעית. לרייכמן לא היה עוד מה לחפש בשינוי תחת הנהגתם של לפיד ופורז. הוא בחר בדרך הנראית יעילה ביותר על מנת לקדם את האג'נדה שלו וכך צריך לעשות איש ציבור. רק דבר אחד מעיב על הצטרפותו לקדימה (ולמעשה על הצטרפות כל אדם ישר ונקי כפיים לקדימה) - השחיתות. אבל בתחום זה אולי רייכמן גם יודע הרבה דברים על שינוי, שאנחנו לא יודעים.

FuxPavel

New member
ומה הקשר של כל זה לחינוך?

ומה הוא בכלל עשה בשינוי אם כך?

לגבי השאלה הראשונה התשובה

היא תחום עיסוקו הקבוע של רייכמן. למה הוא לא היה בועדת חינוך בשינוי? אין לי מושג. ולגבי השאלה השניה - רייכמן ותיק בשינוי. בעבר הוא ראה (יחד עם פורז) את שינוי כמפלגה המתאימה ביותר לעמדותיהם. רייכמן גם יזם את שילובו של לפיד, כאשר נושא דת ומדינה נראה בעיניו כראשון בסדר העדיפויות (בתקופת ש"ס הקרובה לצלחת). כפי שהעמדות וסדר העדיפויות של שרון השתנה,כך גם סדר העדיפויות של רייכמן אולי השתנה. אבל דבר נוסף ולא פחות חשוב - רייכמן התאכזב משינוי וכנראה הבין שהיא כבר אינה הכלי המתאים לקידום תכניותיו. צריך לזכור שרייכמן תמיד היה פעיל בנושא של החוקה ושיטת המשטר. מה שינוי עושה בתחום זה? המפה הפוליטית הישראלית משתנה. כפי שאתה שואל על רייכמן: "ומה הוא בכלל עשה בשינוי אם כך?", אולי תשאל גם על שרון: ומה הוא בכלל עשה בליכוד אם כך? ועל אולמרט, ועל ציפי לבני. ותשאל על פרס ועל רמון: ומה הם בכלל עשו בעבודה אם כך? בנקודת הזמן הנוכחית - קדימה מתאימה לרייכמן יותר משינוי. ואם שינוי חושבת שרייכמן היה חשוב לה, היא צריכה לבדוק מה גרם לעזיבתו. ולא לפטור עצמה בטיעוני כיסאולוגיה למיניהם.

ערב רב

New member
לא קראת את המאמר של רייכמן?

הוא מדבר שם על "ההסתערות הגדולה על החינוך" ושינוי המשטר, כלומר ברור ששרון מייצג אותו הרבה יותר משינוי כיום.

עידן רו

New member
תשובה לשאלה

אוריאל רייכמן עזב את שינוי כי הוא לא יכול לסבול את ההתנהלות של המפלגה. הוא לא יכול היה לסבול את העובדה שהמפלגה נסגרה כמעט לחלוטין למצטרפים חדשים. הוא לא יכול היה לסבול את העובדה שבבית הדין יושבים חברי מועצה אשר מחליטים לפי אינטרסים אישיים בלי כל קשר לצדק בסיסי, במקום אנשים בלתי תלויים. ובעיקר, הוא לא יכול היה לסבול את העובדה שגופי המפלגה נתפשים בידי ההנהגה כנטל עודף שהיה עדיף להפטר ממנו, ואם אין ברירה, להתעלם ממנו, ולנשל אותו מכל סמכויותיו.

למיטב ידיעתי הינך חבר שינוי

כך, אתה דואג לייחצן את המפלגה שלך? אולי הגיע הזמן שאתה וחבריך תצטרפו לפרופסור מ'קדימה'?

snift

New member
יש לייחצן את המפלגה ויש את האמת..

בנוסף, הכותב לא אמר את דעתו האישית אלא את הבנתו בדעתו של פרום' רייכמן.

ZEEVS1970

New member
רק דבר אחד לא ברור לי לגביו

את זה שכנראה הוא עבר למפלגת שרון רק בגלל תפקיד שר החינוך אני יכול להבין ואין דומה תפקיד בועדת החינוך לתפקיד של שר חינוך שיכול להביא למהפיכה אמיתית בחינוך בארץ. לגיטימי שאדם מסכים לעבור מפלגה ברגע שמישהו מציע לו תפקיד בכיר שמבחינתו מהווה גם איזה שהיא הגשמת חזון. אך מה יעשה רייכמן אם שרון ירצה להקים ממשלה דווקא עם ש"ס?! אני קראתי שרייכמן הוא אחד המתנגדים הנחרצים לישיבה עם ש"ס בממשלה וכבר התבטא בנושא לא אחת. האם הוא קיבל הבטחה משרון שאחרי הבחירות קדימה לא תלך עם ש"ס או שגם על העקרון המקודש הזה הוא ויתר תמורת תיק החינוך. אולי אני אופטימי מדי אבל אני רוצה לקוות שנוכחתו של רייכמן בקדימה דווקא תדרבן את שרון להקים אחרי הבחירות ממשלה עם שינוי ולא עם החרדים ואני מצפה שרייכמן יפעל נחרצות בעניין זה. לפחות את זה הוא חייב למצפונו האישי ולמפלגה שנטש!

למעלה