אני לא מאמין

רוולי 21

New member
שלוימי 1 כנס

אולי תספר לנו בבקשה מה קרה אולי בכל זאת נוכל לעזור לך ... אסור לשמור בבטן הכול .. אולי אחד מחברי הפורום יכוללקחת אותך לבקר כשהוא הולך לבקר וזה יעשה לך טוב???

למה אתה לא יכול לחזור בתשובה?

הדברים שלך מאוד מעורפלים, אתה כותב "אם תכיר אותי תבין" בלי להסביר את המצב שלך. איך אתה מצפה שיתנו לך פתרונות להרגעת המצפון? באופן עקרוני, אם אתה מאמין וגם מתגעגע לעולם החרדי, שום דבר לא ימנע ממך לחזור בתשובה. גם החברה החרדית תקבל אותך וגם יהוה אלוהינו מאחל לך שתמצא את עצמך

שלוימי 1

New member
הבהרה

לא אמרתי שאני מתגעגע לדת (אפילו לא בחלומות הכי שחורים שלי) אמרתי שאני מתגעגע להווי הישיבתי ובדיוק עכשיו בראש השנה אני נזכר באוירה בישיבה ובא לי לבכות אני אפילו לא יודע למה אבל ככה אני מרגיש ואני צריך דחוף טיפול פסיכולוגי (וזה לא מחייב פסיכיאטר אלא אפשרי דרך עצות שלכם) שיוציא את ממני ושאשכח מזה לעולם!!! (ואל תשאלו יותר מה הסיפור שלי כי אני לא יחשוף אותו מע``ג הפורום!)

urmey

New member
הוואי ישיבתי...

למה הכוונה מבחינתך? לביחד? להתעלות הרוחנית שנוצרת כשככ' הרבה קולות מתאחדים בתפילה ומכניסים את הקהל לסוג של אקסטזה? חשוב למה בדיוק אתה מתגעגע? אל תחשוב אפילו לרגע שתצליח להוציא את הזכרונות ממך לעולמים. הם חלק ממך וזה בסדר. הייתי רוצה לקוות שתדע להזכר יחד עם הטוב גם ברע. הרי בטוח היו גם דברים רעים... לא? עוד משהו שתפס לי את העין הוא שאמרת שהאחריות על היציאה שלך בשאלה ועל "מי שאתה כיום" היא על אותו פלוני שגרם למצבך. אתה אחראי על עצמך! לטוב ולרע. אתה עושה את הבחירות שלך וצריך לקחת עליהם אחריות. לא יכולה לדעת מה בדיוק קרה כי אתה בוחר שלא לספר וזה בסדר. אבל תתחיל מזה שאתה צריך לקחת אחריות על החיים שלך והבחירות שלך... החגים הם תקופה קשה לבודדים וליוצאים בשאלה עוד יותר כי המשפחה היא מחוץ לתחום.. אז חכה קצת. מחר זה נגמר (לפחות חלק). המערבולת הרגשית שבה אתה נמצא עכשיו תעבור לך... תיכף.

זה בהחלט מובן!

וסוד קטן... אף פעם לא תצליח להשתחרר מזה... כי כך זה,נולדנו במקום שונה, ואין אפס, יש בו גם דברים טובים/מפעימים/חזקים/מרגשים .... ובקשר לחבר ההוא, יתכן שהוא הרס לך, אך,תאמין לי שהכי קל להטיל הכל על הזולת... בהצלחה!

אז תתגעגע מה יש?

געגועים זה לא ציאניד. כי ציאניד הורג וגעגועים לא. געגועים זה גם לא תאונת דרכים ולא חוט ניילון ולא סכין יפנית ולא עשרים וחמש כדורי אלגוליזין.

אתה אולי מכיר את הסיפור

על אותו אחד שבא וסיפר לחבר על הצרות והבעיות שלו. אמר לו חברו: "תתעודד! יכול להיות יותר גרוע". אז הוא התעודד והתאושש. והמצב באמת נהיה יותר גרוע. * אז גם אני אומר לך: תתעודד! יכול להיות יותר גרוע

שתה כוס דם חזיר...

יהודי שהתנצר בא לכומר והתלונן בפניו על נקיפות מצפון, ייעץ לו הכומר שתה כוס דם חזיר והרי מאכלות אסורות מטמטמין את הנפש וכך יסורו ממך נקיפות המצפון... (בחיי שהחרדים מספרים את זה ברצינות.. הרי הכומר בטוח יודע שהדת האמיתית היא היהדות, מה לא? כמו הנזיר ההודי למי שמכיר את הסיפור המחבתי)

יש לך מצפון? מצפון תיפתח הרעה.

דוקא מעת שחזרו בתשוקה בתקופת האוטודפה שהקים יאשיה, שגררו את החורבן ואת רצח גדליה (אבו קרעה) כפי מענה הנשים הארורות ``מן אז חדלנו לקטר..חסרנו כל ובחרב וברעב תמנו`` ודי לך להרגיע בזה את מצפונך שאין הגורל היהודי תלוי במצות, אלא בעבירות 10 השבטים המתבוללים.

joshg

New member
פלמוני

אני לא נמצא כאן ממש הרבה, אבל אולי תכתוב גם דברים מלב ללב ולא רק זיבולי ביצים וגיבובי פסוקים? כמו שאתה יודע יש פה לא מעט אנשים שיודעים לצטט, זה לא בהכרח מעיד על חכמת יתר !

ני חללתי אפילו את יום כיפור תאמת אנ

אני דיי מצטער אבל השנה יש עוד הזדמנות

almog4

New member
תגובה אחרת, בעזרתה של לאה גולדברג

יש שיר אחד, שכתבה לאה גולדברג (שהיתה בעצמה יוצאת בשאלה) בשם "אהבה ראשונה". אני מביא כאן ציטוט חלקי של השיר. אתה מוזמן לקחת מהשיר את מה שאתה בוחר. (האהבה הראשונה - באופן מטאפורי - יכולה להיות גם הדת, האמונה)
אהבה ראשונה/ לאה גולדברג. כה חביבה וכה נלעגת ומרחוק- כל כך קטנה את שוב נשקפת לי מנגד, אהבתי הראשונה. עיי מפולת, דם ואפר, שנים, שנים רובצות כתהום בין חלומות של בית הספר ובגרותי כבדת היום. האם עיני כלואות בצוהר התמוגגו בצפיה? האם לך, יפה התאר, הוספתי נוי בהזיה ? והאני היא המבוהלת מעוז של להט וצינה עת כי יורדים פתותי- השלג על נשיקתך האחרונה? איכה בגרנו בינתים ! הגם אתה מאז תשא צריבת השלג על שפתיים, דמעת-הכפור הנמסה?
שנה טובה לך - ובהצלחה בעולם החילוני והחופשי.
דני

זהוא שאני על הגדר

רגל פה ורגל שם , לצערי אני איפשהוא באמצע אני נתקעתי , האמת אני כבר לא אוהב תאמצע דיי בודד לי פה .

למעלה