אני לא כ ו ע ס ת....

t o t a l

New member
יש עיוות

לא אמרתי שאין. ולמרות העיוות אני לא מרגיש כספומט ולא מעקלים לי מהמשכורת. איך תסביר את זה? עיוות או לא לעיוות יש לך חובה [מוסרית] לפרנס את ילדיך !!! חוק כזה או אחר יש לך חובה [מוסרית] לתפקד כהורה.

mandanah

New member
אני צריך להסביר אותך?

כל אחד ורגשותיו הוא. יכול להיות שחלוקת התפקידים הקלאסית מתאימה לך. יכול להיות שאתה מיליונר. לא יודע. זה לא חשוב איך אתה מרגיש. חשוב שהחוק יהיה שיוויוני כי זה נותן שיוויון הזדמנויות גם לי שלר מרגיש כמוך

avihuav

New member
בוא ותסביר לי אתה H MANDANA

החוק הוא אוטומטית מפלה לטובת האישה עד גיל שש. למעט זאת יכול כל גבר לדרוש את הזכות למשמורת משותפת . רק שבוא נשאל את מה שאתה אומר בהפוך , אין משמורת משותפת כי אין הסכמה לכך. איך רשות בית המישפט תפסוק לרווחת הילדים. למי היא תחליט (הרשות) להיות בעל המשמורת במידה והגיל הוא מעבר לשש. ורק אגב מגיל 12 או לפני הילד יכול להחליט לעבור משמורת.

mandanah

New member
אז אני אסביר לך

צדקת בנוגע למשמורת משותפת, כשיש הסכמה על כך בית המשפט מאשר. הבעיה שכשאין הסכמה, ותשאל כל עורך דין, אתה יכול לדרוש משמורת משותפת עד גיל זיקנה מופלגת, הסיכוי שתקבל הוא אפסי. השיטה האמריקאית (ברוב המדינות )עובדת כך: ברירת המחדל היא משמורת משותפת, המטילה אחראיות שווה על האב ובאם. המזונות מוטלים על האב והאם בפרופורציה להכנסותיהם. במידה ואחד הצדדים מחבל במשמורת המשתפת(הסתת הילדים למשל) או אינו עומד בהתחייבויותיו (לא מגיע לקחת את הילדים למשל) המשמורת מועברת במלואה לצד השני והצד שהפר את המשמורת "זוכה" במזונות מוגדלים. זו שיטה שמעודדת חלוקת אחראיות ונטל, מעודדת את שני ההורים לשמור על קשר עם הילדים ומקטינה את "מלחמות הגירושין". תחשבו על זה לרגע

החתולית

New member
רק דבר אחד לא ברור

לי בכל הההצהרות שלך לאורך השירשור הזה: איך יכול בית מפשט לפסוק משמורת משותפת, לשני הורים שאין ביניהם כל הסכמה ? משמורת משותפת מבוססת לפני הכל, על יכולת להסכים ולתקשר באופן רגוע ויעיל בכל הקשור לילדים. אם שני אנשים לא יכולים לעשות זאת, איך אפשר לדרוש מבית משפט לפסוק שעליהם לקבל החלטות משותפות בכל הקשור לילדיהם ? למשמורת משותפת יש יותר משמעויות מאשר העניין הכספי שמטריד אותך כל כך. יכול להיות שבתי המשפט בישראל הבינו זאת ? (זה יכול לקרות אפילו בארצנו הלא כל כך תקינה). אולי אם תפסיק לחשוב רק על הפן הכלכלי, תצליח להבין שאי אפשר לכפות שיתוף פעולה - הוא צריך לבוא ברצונם החופשי של אנשים.

m a y a 69

New member
../images/Emo45.gif

בחיי שאני לא מבינה גברים שהביאו ילדים לעולם , וההשתתפות שלהם בהוצאות גידול הילדים היא מבחינתם עיקול מהמשכורת...

עצם ההעברה הזו..

לחשבון של הגרושה..זה מה שמצמרר אותם..את אותם גברים.. זה כאילו שכשהיו נשואים ו"גן עדן"..שרר במחוזותהם.. ונשאר להם כלכך הרבה כסף בכיס..אחרי הוצאות הכלכלה המשפחתיות..

בוחרת לתת לך ../images/Emo25.gif ו ../images/Emo24.gif

על כל מילה.

° זואי °

New member
לי לא מעקלים כמה אלפי שקלים בחודש

אני מוציאה אותם מרצוני (ולפעמים לא מרצוני) על הילדים שלי. חבל שלפעמים צריך להבהיר לכמה אבות שהוצאה כספית על הילדים שלהם זאת חובה ולא זכות. חבל שצריך להבהיר לכמה אבות שכשצריך להשאר בבית בגלל הילדים זה אומר שאין יכולת לצאת לעבודה להרוויח את הכסף שהם צריכים ולכן מי שלא נשאר איתם בבית הוא זה שצריך לפרנס אותם. מזל שלילדים שלי יש אבא שמבין את זה ולא צריך מלחמות כדי ללמד אותו. מזלי שיש לי עבודה שמבינה את העובדה שאני אמא והזמנים שלי גמישים ואני יכולה לפרנס את הילדים שלי בכבוד. סתם תוהה, בלי הכללות, כמה אבות היו מוכנים לשבת בבית במשרה מלאה עם הילדים שלהם? לעבוד משרות חלקיות עם משכורות מגוכחות כי חייבים להיות בבית עם הילדים?

mandanah

New member
אז בואי תגידי לי למה ארגוני הנשים

מתנגדים לשיוויון זכויות בחוק? למשמורת משותפת (עם כל החובות לשני ההורים)? לתשלומי מזונות גם לנשים? לחוק שבכל לא ידבר בלשון זכר או נקבה?

כשיהיה שויון ברבנות...

תקבלו שויון זכויות..בארגוני נשים.. ורק להזכירך..זאת הדת שמחיבת את האב בלפרנס את ילדיו..

בדיבורים... כולם, סליחה רובם

במעשים - בודדים... ודווקא הם לא זקוקים למשמורת משותפת או טובות מהמדינה... הם פשוט קמים ועושים.

Raychoo

New member
חדשות

היום ב"ידיעות אחרונות" פורסמה ידיעה שלדעתי היא תקדימית (לא בטוחה). שופט פסק כנס של 1200 שקל על כל פעם שהורה לא מגיע לביקור על פי הסדרי הראייה. הכסף מהכנסות נכנס לתוכנית חיסכון על שם הילד. עד עכשיו על ההורה הלא משמורתן הייתה אחת: תשלום מזונות. אם יחייבו גם לעמוד בהסדרי ראייה, זה יהיה שינוי רציני. לידיעתך: מה שתיארת נכון גם כשהתפקידים הם הפוכים. יש לי חבר טוב שהוא משמורתן ואישתו לשעבר משלמת מזונות. אבל לא מעכלים לה שום דבר כי היא משלמת הכל ובזמן. כמו שצריך.

mandanah

New member
הבהרה קצרה

אף פעם לא עיקלו לי כלום כי אני משלם בזמן וגם אשלם בעתיד. יחד עם זאת מצב שבו רק אני מחוייב במזונות למרות שחצי הזמן הילדים אצלי הוא גזלה בחסות החוק

mandanah

New member
עברנו לפסים אישיים?

תתיחסי בבקשה לרעיונות ולא לאדם המבטא אותם. אני פשוט וותיק כאן, כיום אני גרוש

למעלה