אני לא יודע

העיוור

New member
אני לא יודע

המון זמן אני מנסה להגיע לתשובה שיש בה ידיעה מלאה. אני מחפש תשובה לשתי שאלות, שבמידה מסוימת חופפות אחת לשנייה. תהליך החיפוש הוא בעיניי תהליך מתיש, ומעייף, שלא מביא להתקדמות של ממש, אלא בעצם לדריכה במקום.
השאלה הראשונה - למה אני חי. מה הופך את החיים למשמעותיים עבורי. מה מארגן אותם. מה גורם לי לקום בבוקר. מה מניע אותי.
השאלה השנייה - איך אני חי. כיצד נכון לחיות.
אני מרגיש ששתי השאלות נעשות חופפות משום שבעיניי יש לי את הכוח להפוך את החיים שלי למשמעותיים. אבל אין תשובה שנשארת קבועה לשאלות האלו. לפעמים קשרים אנושיים נראים לי כמו מה שהופך את החיים למשמעותיים. לפעמים ריכוז במה שאני עושה. לפעמים התנהלות נכונה. לפעמים אף לא אחד מהם. ואולי התשובה "אני לא יודע" היא בעצם תשובה חשובה מאוד.

Mist2

New member
כל התשובות והשאלות שלך הן תשובות ושאלות שכליות

השכל שואל את עצמו ועונה לעצמו.
אבל לשכל אין באמת תשובות, יש לו ניחושים השארות, השוואות עם תשובות אחרות ששמעת פעם מאחרים ועוד...
&nbsp
ואולי זה מה שממשיך להניע אותך? אולי אם הייתה מקבל את התשובה האמתית...

neophile

New member
אלו לא שאלות שהמחשבה יכולה לענות עליהם

לפי גורדג'ייף האדם הוא כמו בית , רק שאנחנו נמצאים כל הזמן במרתף בלי לגלות את החדרים האחרים .
לא מדבר איתך כאן על הארה ודברים ברומו של עולם , אלה באופן שבו אנחנו מתפקדים - שתלוי במספר המרכזים שפעילים(באופן הרמוני)
&nbsp
מתוך החדר האחד הזה אתה יכול להעלות המון השערות לגבי איך זה כשנפתח בפניך עוד "חדר" ויותר אבל זה הכל השערות בלבד ...
&nbsp
הרבה פעמים קורה בהתחלה שגם אם נפתח חדר נוסף , אנחנו בורחים למרתף המוכר ... ולכן דרושה עזרה והדרכה כי יש מנגנונים פסיכולוגים שנכנסים לפעולה שיכולים לצמצם את המודעות באופן ניכר ולהפוך אותנו לעיוורים לגמרי למה שקורה לנו (הזדהות ).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
יש מגוון של תרגולים

שיכולים לפתוח חדרים נוספים , תרגולים רגשיים , תרגילים של תחושות (כמו תחושת הנשימה) תרגילים מוטוריים ( צ'י גונג ) וגם תרגילים מחשבתיים .
&nbsp
הבעיה היא שאנחנו לא רגילים *להיות* בחדרים האלה כי בפועל מצבי תודעה גבוהים יותר באים מלהיות בכמה חדרים בו זמנית...ואחנו רגילים להיות רק בחדר אחד .
&nbsp
זה בלתי אפשרי לנסות להביע באמצעים של חדר אחד ( נניח המחשבתי) את החוויה של להיות בעוד חדר בו זמנית או לפחות בתור התחלה לעבור מחדר אחד לשני בתדירות הולכת וגוברת עד שזה "בו זמנית" ובתדר הרמוני .
&nbsp
דרוש הרבה מאוד ניסוי וטעייה , יש הרבה שבילים ללא מוצא שצריך ללכת בהם כדי לדעת להמנע מהם וזה מצריך גם הדרכה שיכולה להושיט לנו יד ולמשוך אותנו מהבורות שאנחנו נופלים אליהם , כמו גם לחזק אותנו כשאנחנו מצליחים ולא יודעים כשאנחנו מצליחים בגלל שמדובר במצבים חדשים ולא מוכרים .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
אולי טיפול ב-EMDR יכול לעזור?

תנועות עיניים מצד לצד לאיזון שתי אונות המוח
מאזן בין כל "החדרים" או המרכזים של גורדייף- שכל, רגש, גוף, תחושה
אמנם זה מיועד למצבי טראומה כשהאדם נכנס לשוק מחשיפה למציאות קשה וזרה (הדרגתית או מיידית)
אבל לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי כדאי להשתמש בזה להתעוררות...
סתם רעיון שאני משחקת איתו...
הארה נמצאת להבנתי גם בתנועות העיניים. עם/בלי קשר לעין שלישית ובלוטת האיצטרובל

עשיתי עכשיו קצת גוגל וראיתי שהרעיון לא חדש. אי אפשר להיות מקורית בעולם הזה?? :)
המורה ג'ין קליין מדווח שאנשים שעברו EMDR חוו גם גלימפסים לתודעה ורגעים של שחרור מקונפסט עצמי
אני יכולה להעיד על עצמי כמי שחוותה גלימפסים במהלך הטיפול אם כי עברתי אותם גם לפני ...
בכל מקרה חומר למחשבה עבורנו. המודעות משתפת פעולה בכיף :)

neophile

New member
גלימפסים הם אובר-רייטד

מבחינתי אפשר להמשיל גלימפסים לזרם חשמלי חלש במתח גבוה(תדר גבוה) , זה מאוד נחמד אבל לפני שזה יכול להיות שימושי באופן מעשי כלשהוא , אנחנו צריכים לעבוד על ספק הכוח הפנימי שלנו שעובד בזרם חזק ומתח נמוך יחסית ועל ההתמרה של זרם חזק וגס לזרם חלש ועדין .

לקפוץ ישר לעין השלישית בלי שיש לנו "ספק כוח מיוצב" זה מתכון לשריפת מעגלים ....

s i s u

New member
אתה בהחלט צודק. חובה קודם לטפל באנרגית הכאב שדורשת תשומת לב

אבל גלימפסים חוויתי גם כשהאנרגיה עדיין הייתה תפוסה בכמה נוירונים שנתקעו על כאב ישן שלא הושלם
קייטי וטולה התעוררו עד הסוף גם כשהיו עמוק בתוך החרא של המיינד ואולי בזכותו.
עוצמת הכאב אולי גירתה אצלם במוח משהו עצבי שגרם לשינוי בתפיסה והלם חיובי במעבר מחלום למציאות.
מה שכן, הצצות לתודעה אם אתה לא מטפח אותם- שווות כקליפת השום. גג משהו לספר לחבר'ה.
אם אתה כן מטפח אותם הם בפירוש יכולים להיות לעזר רב, אני כותבת על הניסיון שלי.
&nbsp
מה שכתבת על זרמים ותדרים מאוד מעניין. זה משהו שמוכח מדעית? יש לך רפרנסים כלשהם?

neophile

New member
אנרגיות של כאב זה טוב , למה "לטפל בהן" ?

יכולות להיות מאוד מעוררות ... כמובן תלוי למה את מתכוונת בכאב , אני פירשתי את דברייך כסבל באופן כללי וסבל הוא חלק חשוב מהדרך .
סבל יכול להביא לשחרור מאגו ובסופו של דבר ליצירה של אגו חדש , טוב יותר !

לגבי מה שכתבתי על זרמים ותדרים , זאת יותר אנלוגיה מעולם החשמל למשהו שחוויתי בתרגול .

לגבי טולה וקייטי - את באמת חושבת שהם השתחררו מהאגו ? כי לדעתי יש להם אגו אבל מסוג אחר , טוב יותר , שלם יותר .

s i s u

New member
הו, תלוי מה זה אגו בשבילך

לגבי אגו זה אמונה בעצמך, במחשבות שלך, במישהו בפנים שמכוון את חייך ומחליט ובוחר ועושה
כן, מבחינה זו השתכנעתי דרך קריאת ספריהם של טולה וקייטי שהם נטולי אגו. לא שהפך לטוב יותר
הם שווי נפש לגבי מחשבות שליליות כחיוביות
&nbsp
&nbsp
לגבי כאב, כן, בהחלט לטפל בו אבל באופן רך ומקבל ואוהב ומשלים.
סבל זה מה שאתה מרגיש כשאתה מתעלם מדחיק מכחיש ובורח מהכאב
הסבל הוא מה שגרם לי להתעורר, אחרי שקיבלתי והשלמתי עם הכאב הטראומתי
&nbsp

neophile

New member
מה האגו מזייף ?

את אומרת שאגו זאת רק האמונה בעצמי , במחשבות שלי ובאיזה שהיא מכווין בוחר ועושה דמיוני ?
&nbsp
האם האמונה הזאת חייבת להשאר פנטסטית ? האם ההתעלות מעל אמונת השוטים - זה לא להיות באמת ?
באמת להיות המכווין והבוחר והעושה ?
&nbsp
ברור שאגו זה זיוף ... אבל את מה האגו מזייף ? האם זה לא מצביע על משהו אמיתי בפוטנציה ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
לאגו יש אפשרות להצביע על כך שהוא דמיוני ואלו החדשות הטובות

מעבר לזה אין שום דבר טוב באגו, ותאמין לי שבדקתי :)
מקווה שעניתי כי לא ממש הבנתי את תשובתך

neophile

New member
מה הוא השקר?

כתבת
"לגבי אגו זה אמונה בעצמך, במחשבות שלך, במישהו בפנים שמכוון את חייך ומחליט ובוחר ועושה"
&nbsp
כתבת בהתחלה "אמונה" זאת אומרת שיכול להיות שזה שקר שמישהו בפנים מכוון את חיי ומחליט ובוחר ועושה אבל זאת גם יכולה להיות מציאות .
&nbsp
השקר זה שאנחנו מנכסים לעצמנו את היכולות האלה אבל האם זה אומר שאין מצב להשיג את היכולות האלה ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
ואוו, ניאו, קצת הסתבכתי איתך. המילים שלנו קצת מתנגשות :)

neophile

New member
נזרום איתך ...

לאגו יש אפשרות להצביע על כך שהוא דמיוני ?

אז כן יש משהו אמיתי באגו ? או ששני שקרים הם אמת ? או שישנה עוד אפשרות ?

s i s u

New member
האגו יכול להצביע על עצמו כדמיוני ואין עם זה כל בעיה

זה רק אומר שמחשבה אחת מתרגמת את המחשבות האחרות כשקריות
המחשבה הזו היא מודעות בפעולה אבל גם היא שקרית בעצם היותה מחשבה/עבר
בהווה אין מחשבות שמפרשות מחשבות אחרות, ואם יש אין אף אחד שמקשיב להן :)
האם הובנתי יותר? אם לא, בוא נלך עם זה עד הסוף, עד ששנינו נובן.
מעניין הדיון הזה.

&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
אגב, לא רוצה להבהיל אותך אבל כל הדיונים כאן הם שקרים :)

הם מנסים לתפוס את הרגע הזה ואי אפשר כי הוא חמקמק למרות איכותו הקבועה
הדיון אינו הרגע הזה שלא ניתן לכתוב עליו כלום. ברגע שכתבת- זה כבר עבר.
&nbsp
אתמול עשיתי מדיטציה ועלה בי המשפט: לא משנה איזו צורה תלבשי, הכל זו את.
כמובן שרצוי לשנות את זה מגוף שני לראשון.
כלומר ראיתי אתמול כמו שאני רואה עכשיו את עצמי בפעולה (למרות שמדובר על עבר מת)
אך לא הזדהיתי עם המחשבות האלה או האמנתי להן חוץ מהיותן כלי במשחק שהוא הדיון עליהן
&nbsp
זה קצת טריקי בהתחלה אבל כשמתחילים לתפוס מרחק מהמחשבות
ומתקרבים יותר למודעות (שהמחשבות הן חלק ממנה) - מתחילים להבין את הבדיחה :)

s i s u

New member
המשפט המדויק: לא משנה איזו צורה אלבש זה תמיד רק אני!

זה לא פאקינג משחרר

Mist2

New member
אין שום דבר טוב באגו?!

באגו שלך או שלי כפי שהוא היום, אין באמת שום דבר טוב.
כלומר כיוון שאין לך מלבדו שום דבר טוב יותר, הרי שללא האגו הזה לא היית מסתדרת בחיים גם לא לרגע.

אבל אם ברצונו של אדם להתעורר, הרי שעליו ליצור אגו התומך בעבודתו על עצמו,
כיוון שהאגו הרגיל והמוכר לא רק שלא תומך ועוזר, אלא שהוא מזיק והורס.
אבל ללא אותו אגו תומך, ההתעוררות בלתי אפשרית, ואם אפשרית הרי שהיא לא שווה מאומה...

s i s u

New member
נכון מה שכתבת רק שאני לא משתמשת במילה אגו טוב אלא מודעות

Mist2

New member
חבל מאוד

מודעות היא מודעות ואגו הוא אגו, אין שום טעם לכנות כך אגו...
ניתן לומר, שיצירת אגו מסוג זה מצריכה מאיתנו מודעות ברמה מסוימת...

למעלה