אני לא יודע מה איתכם

the band member

New member
אני לא יודע מה איתכם

אבל לי פשוט נמאס מכל ההשמצות שהולכות פה, זה ממש דבילי, הפורום כבר מאבד טעם. מה הקטע של להשמיץ את כל אילו שעבדו וטרחו ותרמו כ"כ הרבה לקהילת הרוק המתקדם בארץ כמו אריק, אורי ועוד, זה פשוט חסר טעם לדעתי, זה מיותר לגמרי. אריק, עם כל הכבוד לחופש הביטוי, לפעמים (כמו במקרה של זגורי*) הודעות מהסוג הזה פשוט צריכות להימחק, ואני מקווה שיש שיסכימו איתי.

ההבדל הדק, יחי???

שמע, לו היה ניתן לקבוע באופן חד משמעי מתי אדם עובר את הגבול - לא היינו זקוקים למנהלי פורומים. רוב העבודה שיש לי כאן היא לנסות ולקבוע היכן עובר הגבול בין ביקורת ובין השמצה ריקנית. וכשאני נתקל בהשמצות כאלה (לא מעט, לצערי) אני נוהג קודם כל לנסות ולהסביר לאדם היכן הוא טועה. לצערי הרב מאוד מאוד, אנשים רבים - במיוחד המשמיצים הסדרתיים - נוטים לעבור למגננה באופן כמעט פתולוגי, וכתוצאה ישירה מכך - לאחר שהם סיימו להשמיץ את היריקות שלהם לעבר הקורבן התמים (או הלא תמים, זה באמת לא חשוב) כבר אי אפשר לדבר איתם ובטח שלא לבקר אותם. ג´ורג´ קוסטנזה היה קורא להם Delicate Genius, ואני קורא להם אנשים חולים. אין ספק שהפורום הזה לא ישמש כמיטת מנוחה עבורם והם לא יחלימו על חשבון שלוות הנפש של קוראיו. אני נותן לכולם את ההזדמנות להבין היכן הם טעו, תוך כדי הדגשה עקבית של העובדה שהבעיה אינה טמונה בתוכן אלא באופן הבעתו שגובל במקרים האלה ברדוד ופוגע וכשנכנסים ל"מצב" הזה אז גם נוטים לטשטש עובדות ולאבד את הריכוז ואת כושר הדיוק, ואז מתחילים לסלף דברים ולשקר ולנפח ולהציג דעות שעברו חצי מיליון פילטרים וכל מה שנותר אחריהם זה אנחה יבשה ומרה. אז כפי שכתבתי כאן למי שכתבתי - יש גבול שאחריו פשוט נמחקים. את הגבול הזה אני קובע באופן אינטואיטיבי עבור כל מקרה בנפרד. אני מעודד כל ביקורת כלפי אנשים כאלה - כמובן שתהיה כתובה בשפה הוגנת וברורה ולא משמיצה כמותם - למען הסיכוי שאולי יתעוררו ויבינו את טעותם.

zambush

New member
ההבדל הדק בין ביקורת להשמצה ../images/Emo73.gif

לדעתי, גם אתה וגם עוזי מתנהגים כמו תינוקות מגודלים, רבים על דברים טיפשיים - זוהי ביקורת ולא השמצה. כל העסק יכול היה לא להתקיים אם האחד לא היה מתחיל להשמיץ את השני (אין לי מושג מ התחיל, גם לא אכפת לי, זה לא משנה וכו´
), ואם השני לא היה יורד לרמתו של הראשון ומגיב באותה רמה. אז תפסיקו עם השטויות, זה לא עושה טוב לפורום.

אני לא חף מפשע

בין כל ההשמצות ההדדיות שלנו, יש גם ביקורת נטו שמופנית כלפי עצמנו. העובדה שאנחנו קופצים ישר להשמצות היא שהזוגיות שלנו לא נולדה אתמול, ויש לנו עבר עשיר בביקורות שהחלו כמתונות והגיעו לנקודת רתיחה (מן הסתם אני חושב שהוא מגיע לשם מהר יותר ממני, ומן הסתם הוא חושב שאני מגיע לשם מהר יותר ממנו) וגם אחרי תקופת צינון ארוכה הזכרון לא נמחק ויש לנו נטייה להמשיך מאותה נקודה שבה עצרנו בריב הקודם. אז זה הניתוח שלי לגבי האסתטיקה של הריבים שלנו. לגבי הטיעונים עצמם, אני כמובן עומד מאחוריהם בגב זקוף.

ozitex

New member
תגובה ראשונה לתגובות

שמי עוזי ואני לא טרול,דבר ראשון. את דעותי תמיד אני כותב תחת שמי או תחת כינוי המייל שלי OZITEX ואין לי מה להסתיר,כולל התייחסותי המיתולוגית לאורי ושגיונותיו. לידיעת הקוראים,את הודעתי האחרונה כאן בפורום זה כתבתי, נדמה לי ביום הראשון להיווסדו של פורום זה.זוהי הפעם השנייה והמבין יבין. נעשה כאן רצח אופי חולני ולמה? כי מצבור של הנחות יסוד שגויות בדבר טרול זה או אחר שעוסק בהשמצות+הרעלת מוחות מתקדמת גרמו לאנשים כאן לאבד את הפרופורציות ולעבור למתקפה קטלנית עלי שחרגה מעבר לגבולות הטעם הטוב,עליהם מתיימר חייט לקחת פטרונות,באיזו רשות,לא ברור לי עדיין. מעניין מה גרם לחייט למהר כאחוז תזזית לפורום נענע ולתקוף אותי אישית,סתם כך,אאוט אוף דה בלו..חומר למחשבה. מה שביני לבין אורי זה ענייני הפרטי ומן הסתם-גם עניינו. כל שאר הספקולציות-שטויות במיץ עגבניות. זה הכל.

אז בוא תבין

אתה כתבת פה שאני תקפתי אותך, ואני מצטט, "סתם כך, אאוט אוף דה בלו..." יפה. עכשיו בוא תראה בדיוק על מה תקפתי אותך, ואני מתמצת את העץ שצמח לו באותו פורום בנענע : זה התחיל, מבחינתי, בהודעה הזו http://forums.nana.co.il/showmsg.asp?id=1778207 שבה נטפלת לשתי נקודות שוליות לחלוטין שברכה ציינה בתגובתה לאורי ברייטמן, והאשמת אותה ב"פטרונות שהיא לוקחת לעצמה" ואף הוספת "אני מניח,על פי היוהרה המופגנת והביטחון העצמי הגדול של הכותבת, שהיא חושבת את עצמה לפיגורת פרוג,אבל, איפה היא היתה כל הזמן? או שמא היא התחפשה לטרולית?". אז קודם כל תקפת אותה, ואני לא מבין מאיזו סיבה. לא יודע מה היא עשתה לך רע, אך כל חתיכת טקסט שלה שקראתי נכתבה באופן מקצועי, ללא שום יומרה להיות סמכות בנושא, ללא עיוות של המציאות וללא פטרונות או כל שטות אחרת שתמציא. היא אישה ישרה ונפלאה שעושה שירות חשוב לציבור שסובל משלטון דפוק, ותקפת אותה על כלום. זה הדבר הראשון שעשית לא בסדר מבחינתי. אחרי זה ניסית להסביר את עצמך בהודעה הזו http://forums.nana.co.il/showmsg.asp?id=1778275 והנימוק שנתת הוא "יש את מה שכתוב ויש את מה שקרוי "בין השיטין"." ואף הוספת את היכולת שלך לזהות כוונות ומסרים שבין השורות. אז אני לא הסכמתי עם מילה אחת שלך בנושא הזה, אני חושב שמה שאתה מייחס ל"זיהוי בין השורות" הוא המצאה משום מקום שאיך לא - משרתת את האינטרס שלך לתקוף את ברייטמן. וכמובן תקפת אותו אישית ו"חשפת את פרצופך האמיתי" במשפט המחץ "לך תמכור מלפפונים בשוק." מה קרה, טקסטיל כבר לא מוכר כל כך??? וכאן הגבתי לך, ונימקתי בדיוק מה אני חושב על מה שאתה כותב. אחרי כל אלה, אם אתה באמת מפרש את המתקפה שלי כמשהו שנכתב "סתם כך, אאוט אוף דה בלו" אז אני חושב שאתה טיפש. ואם תמשיך לשלוח לי הודעות מאיימות באייסיקיו, אפנה לרשויות החוק ותטופל בהתאם. החוק כאן מחורבן לרוב, אך יש פה משטרה בכל זאת. אני לא איימתי עליך, לא נגעתי בך, לא גנבתי ממך כלום. עוד איום אחד כזה עלי ואתה מוזמן לצפות למשטרה בביתך. ראה הוזהרת.

ozitex

New member
ובכן

אני כתבתי את דעתי בלבד. גם על מה שברייטמן כתב וגם על מה שברכה כתבה. את ברכה לא תקפתי לא על רקע אישי ולא על רקע מקצועי ואת האתר שלה איני מכיר כלל,אף אין לי ביקורת כלשהי על פועלה. אני התייחסתי פשוטו כמשמעו לדבריה הלא מקצועיים,כפי שהשתקפו בכתבתה על נושא הפרוג. זוהי זכותי הלגיטימית ואין לך שום זכות לערער עליה. גם מה שאני מייחס ל"קריאה בין השיטין" היא פרשנותי הבלעדית וזכותי לפרשן ולך אין כל זכות לקבוע מהי פרשנותי או לקבוע האם פרשנות זו היא מעבר לגבולות הטעם הטוב. אתה יכול שלא להסכים,אין לי בעייה עם זה. א ב ל,אתה החלטת להגן על מה שנראה לך כפגיעה במקדשים מקודשים ויצאת למסע צלב. מעבר לכל זה,שים לב לאוצר המילים הנהדרת ושלל הביטויים בהם אתה משתמש על מנת לנגח את שנואי נפשך: תחת חטיאר זקן "הטכסטיל לא מוכר כל כך" "אתה טיפש" ועוד כהנה וכהנה כינויים אישיים שאין הנייר סובלם.בזה אתה אלוף.אין לך טיפת חינוך אלמנטרי וכבוד לזולת החושב שונה ממך. אגב,אני לא קורבנך היחיד.בכינויים מעליבים ומגעילים זכאלו אתה מכנה גם אנשים אחרים כשהזעם עולה לך מעכוזך לעבר ראשך. לעניות דעתי אין לך,על רקע פנייה חסרת סובלנות כזו שום זכות להיות מנהל של כל אתר ציבורי או כל גוף ציבורי,שכן,אתה פשוט חסר תרבות. לעניין האיומים והמשטרות,אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. ההודעה ששלחתי אליך מטרתה אחת: להבהיר לך שאת הפגיעה האישית בי,מצידך על לא עוול בכפי כלפיך,אני רואה כפי שאני רואה ואני אדע איך לטפל בזה בדרכי,תפרש את זה כראות עיניך. אתה הצלחת לרכוש לעצמך אוייב מהסוג הגרוע, ואני לא מתבייש לצטט מהודעתי אליך באיי סי קיו. הנה,רוץ למשטרה...ואל תשכח להתנקות מהסמים הקלים שעליך לפני כן...
תרשום.תתייק ונתראה היכן שנתראה.

את ההטפה שמור לילדיך

אתה כתבת את דעתך, אני כתבתי את דעתי, אתה איימת עליי באייסיקיו. אתה פושע, ואני לא רוצה להתעסק עם פושעים. מה שכן, למרות שאתה פושע אני אבקר אותך כשארגיש שאתה כותב לא לעניין. זכותך לחשוב שאורי ברייטמן טועה, זכותך לבקר אותו, ובדיוק באותו אופן זכותי לחשוב שאתה טועה ולבקר אותך. אתה לא חסין מפני ביקורת כשאתה כותב בפורום. אני משתמש בכינויים מעליבים כשאני מרגיש שאני מדבר עם אנשים שראויים לכך. יש הרבה אנשים בעולם שראויים לכך, ואתה בעיני אחד מהם. אין כל קשר לחינוך. זו בחירה שלי. כבוד לזולת תקף אצלי רק כשהזולת מכבד אותי. במקרה שלך אתה כותב דברי הבל ומציג חתך מעוות של האמת, שכל כולו מתרכז בפולחן האנטי-ברייטמני שלך. אני לא הולך להקדיש את חיי להתנגחות בך כפי שאתה מקדיש את זמנך להתנגחות בברייטמן. יש לי דברים יותר חשובים לעשות. איומי הצעצוע שלך כאן לא מזיזים לי. אין לי ספק שאתה לוקח סרטי פשע ברצינות רבה מדי. רק אבהיר את אזהרתי - אתה קרוב מאוד לתלונה במשטרה. קח בחשבון, ותעשה עם זה מה שאתה רוצה. אנו חיים במדינה חופשית וזכות הבחירה לשבת בכלא - בידך.

ozitex

New member
אתה פאתטי

בדרן אמיתי. אני במקומך הייתי שוקל לפנות לקריירה מקצועית בעניין. אתה צודק בעניין אחד-אני בהחלט ראוי לביקורת,כמו כל אחד.אין לי ואני לא רוצה חסינות כזו. אתה רוצה לבקר אותי? בבקשה.כתוב ביקורת מנומקת ורצינית.אתה חושב שאם אתה כותב עלי שאני פושע אז זה עושה אותי כזה? או אם אתה כותב עלי שאני טיפש זה גם מגשים את משאלת לבך? זו פשוט בדיחה גרועה. מאידך,אם אתה לא רוצה להתעסק עם פושעים,למה אתה מתייחס לדברי? אני אולי,על פיך,פושע חלקי?...
כבוד. אין לך מושג מהי מילה זו. אתה טוען שאתה נותן כבוד למי שנותן לך. אז,אולי במטותא ממך,תציג לקהל הקוראים את התייחסויות החוסר כבוד להן זכית ממני? אולי או אז,יוכלו הקוראים התמהים לדעת ס ו ף - ס ו ף על מה יצא זעמך? פולחן האנטי ברייטמן שלי. אדוני.אתה קצת קצר זיכרון (לא עניין של גיל מסתברא).אורי פגע בי באופן חד,קשה וניסה להכשיל את מיו רקורדס בכל דרך אפשרית.גם אחרי שהיה בינינו מפגש סלחני,אחרי שהוא יצא מהדלת,הוא שלף את הסכין הארוכה שלו ודחף לי לגב. נכון הוא, שככל שנקף הזמן הוא נוכח לדעת שהפעילות שלנו היא יותר מדי חשובה מכדי לנסות להפיל אותה. ובטח לא פחות חשובה מפועלו הדוקומנטרי וזה בלשון המעטה. אז,אל תהין ותעז להביע את דעתך על דברים שאין מושג בהם.אתה רק ניזון משמועות,דעות חד צדדיות ודעות קדומות שגויות. תאמין לי שאני מקדיש את חיי לדברים קצת יותר חשובים מפועלו של ברייטמן,אבל,יש לי ויכוחים איתו ולך אין זכות להכניס את האף שלך באמצע. ותעשה לעצמך טובה,תרד מעניין המשטרה. זה פשוט מביך,מבחינתך.

ינקי דודל דנדי

"אולי או אז,יוכלו הקוראים התמהים לדעת ס ו ף - ס ו ף על מה יצא זעמך?" כשאתקל בתהייה נוספת ממישהו אחר בנושא הזה, כשעוד מישהו אחד ישאל אותי מדוע אני תוקף אותך, אמשיך ואנמק יותר. בינתיים אתה היחיד ששאלת, ולדעתי נימקתי די. "אורי פגע בי באופן חד,קשה וניסה להכשיל את מיו רקורדס בכל דרך אפשרית.גם אחרי שהיה בינינו מפגש סלחני,אחרי שהוא יצא מהדלת,הוא שלף את הסכין הארוכה שלו ודחף לי לגב." נכון, בזמנו היתה לאורי ביקורת חריפה על דרכי פעולותיה של מיו בפורום, ועל הפרסומות הרבות והמינון המוגזם שלהן. תמכתי בו לאורך כל הדרך והסכמתי עם כל מילה שלו. לעומת זאת, אזכיר לך עד כמה הוא (ואני) שיבח כל הוצאה שלכם. אני עדיין משבח ומפריד לחלוטין בין הרמה המקצועית והרמה האישית. כפי שכבר כתבתי בעבר - אני חושב שהלייבל הזה נפלא ושאתם עושים עבודת קודש. העובדה שבעיני אתה כותב שטויות בזמנך הפנוי לא משנה זאת. "אתה רק ניזון משמועות,דעות חד צדדיות ודעות קדומות שגויות." אתה טועה ומדבר שטויות שוב. אני ניזון ממה שנכתב בפורום, ואני מגיב אך ורק על מה שנאמר בפורום. התגובה שלי היתה אך ורק על המילים שכתבת בפורום, אם בעבר ואם בהווה. "תאמין לי שאני מקדיש את חיי לדברים קצת יותר חשובים מפועלו של ברייטמן,אבל,יש לי ויכוחים איתו ולך אין זכות להכניס את האף שלך באמצע." אני לא מכניס את האף שלי באמצע. עץ בפורום לעולם יהיה נושא ציבורי. אם בכוונתך לכתוב רק לאורי ברייטמן מבלי שאף אחד "ידחוף את האף שלו באמצע", שלח לו מייל. הנה הכתובת : [email protected]

ozitex

New member
א-בראבו

אתה סוף סוף מיישר קו. יש תקווה. סוף סוף אתה כותב הודעה של יותר ממשפט אחד בלי להשחיל מילים גסות,פגיעות אישיות וכדומה. ע כ ש י ו אתה מנמק את עצמך באופן רציני ורלוונטי. אוקיי,אני מבין את דעתך.לא מקבל אותה לגמריי,אבל אני לפחות גם על זה לא כותב את המילה "שטויות".

מן הסתם,

אני לא מחפש לי אויבים. אני שונא מריבות ולעולם לא תקפתי אדם סתם כך. מן הסתם, היתה סיבה לכך שבפורום בנענע התחלתי מיד במתקפה אישית, והסיבה היא, כפי שטענתי בברוטליות, שזו לא הפעם הראשונה שהרגשתי שאתה טועה כך. אתה יודע בדיוק כמוני כמה מטענים וכעסים הפורומים האלו יכולים לייצר משום דבר. כשזה רותח, זה רותח, אין מה לעשות.

ozitex

New member
שירת המקהלה

"לפעמים דמוקרטיה היא מילה מזוייפת"

מישהו הבטיח לך דמוקרטיה?

באינטרט אין חוקה דמוקרטית, בפעם האחרונה שבדקתי. אם אריק רוצה, הוא יכול פשוט למחוק את כל ההודעות שלך מהפורום, וזה דבר שאני עדיין לא מבין למה הוא נמנע ממנו.

the band member

New member
בקשר לשרשור שפתחתי

זה די מצחיק שפתחתי שירשור נגד השמצות, והשירשור כנגד ההשמצות התפתח לשירשור השמצות. נו טוב...

אני לא מסכים

העסק לא אבוד. מה שכן קורה כאן זה החיים האמיתיים. ודברים מסוג זה תמיד יהיו חלק מהחיים האמיתיים. אין ממש מה לעשות. מחיקה זה לא פתרון קל - זה פשוט לא פתרון. הבעיות האלה מאוד מורכבות. אפשר לפתור אותן בדרכים מורכבות - או לא לפתור אותן בכלל. אני מעדיף לנסות ולהסתכן בכוויות נוספות מאשר להזניח ולהמשיך כאילו הכל כרגיל, מתוך אמונה שכשמדחיקים דברים כאלה, הם חוזרים מאוחר יותר בסדר גודל שכבר לא נוכל להתמודד עמו. השאיפה הכללית היא שיהיה כאן רגוע, כיף ושמח, אין ספק. ואני מקווה שיהיה לנו הרבה יותר מזה ופחות ממה שהיה כאן בעץ.

למעלה