אני לא יודעת מה לעשות...

אני לא יודעת מה לעשות...

הבן שלי א"ס 12.5 לומד בשילוב בכיתה רגילה. לדעתי השילוב מאוד לא מוצלח, ואין הרבה מה לעשות.
הוא בשילוב ולא בכיתה מיוחדת, רק בגלל שלא מצאתי מסגרת דתית מתאימה.
אבל לדעתי בית-הספר מפרק אותו לגבי, ממש הורס אותו, עד כדי כך שהלכנו לפסיכיאטרית ואובחן בנוסף לאוטיזם ב-OCD, שלא היה קיים קודם.
אז קיימות 2 אפשרויות:
א. להעביר אותו לכיתת תקשורת בבית-ספר שרוב תלמידיו חילוניים. ולחכות עם הטיפול התרופתי, כי לדעתי כל הלחץ והחרדות הן בגלל היחס אליו בבית-הספר, ויעברו אם יהיה במסגרת מתאימה ומכילה.
ב. לתת לו טיפול תרופתי (כרגע ננסה רסיטל, ואולי אחר כך גם ריטלין) ולקוות שהוא יוכל להסתדר בשילוב עם הסייע בבית-הספר עם הטיפול התרופתי, למרות שיישארו עדיין קשיים.
אני נורא, נורא, מתלבטת. (בעלי אמר שהוא מעדיף אפשרות א, הבן שלי יקבל כל דבר שאגיד לו שטוב לו)
מה דעתכם?

שלומות0

New member
גם במחוז שלנו אין כיתות

תקשורתיות דתיות, הילדים בשילוב וזה לא מתאים לכל אחד,
רק העלאת המודעות לבעיה, ופניה למנהל החמ"ד במשרד החינוך ע"י קבוצת הורים
תביא לשינוי במצב,
מוזמנת לכתוב לי במסר באיזה מחוז מדובר,
אומנם לי זה לא משנה כי ילדי לא זקוקים יותר לזה, אבל אולי אוכל לעזור ביעוץ,
הבת על הספקטרום בבית ספר לחינוך מיוחד ששם מגיעים תלמידים מכל הזרמים
גם הצוות מבכל הזרמים,
והבן {סיפור ארוך שכולל גם את הבעיה שהעלית} קיבל אישור לחינוך הביתי.
וחייבת לציין שהפיקוח בא לקראתנו בנושא

זהו זה הפתרון שמצאתנו.

schlomitsmile

Member
מנהל
חינוך ביתי לא שולל חברים
יש מגוון דרכים לפגוש ולהכיר חברים בחינוך ביתי.
אם זו הסיבה היחידה בגללה חשבת שזה לא מתאים לו/לכם,
אשמח לפרט.

לעניות דעתי, בריאותו הנפשית היא הדבר החשוב ביותר,
כך שלי נראה שעדיף שיהיה במסגרת מאפשרת, מכילה,
(כאמור- אם בכלל במסגרת) מאשר בבי"ס דתי.
פיקוח נפש דוחה שבת,
ובריאות נפשית היא בעיניי עניין של פיקוח נפש.

הי

אני יכולה להגיד לך מה אני הייתי עושה, מנסה את כל האופציות לפני תרופה. לדעתי מסגרת שאינה מתאמה לילד בהחלט יכולה להזיק לכן עדיף מסגרת חילונית מותאמת לדתית שאינה מותאמת.

TikvaBonneh

New member
אין מניעה שחילוניים ודתיים ילמדו יחד

בני בבית ספר של חינוך מיוחד, ויש שם תלמידים חילוניים ודתיים שלומדים יחד.
אני בכלל לא מבינה בשביל מה צריך להפריד.
הייתי בהרצאה של רב שאמר שההפרדה הזו הינה טעות היסטורית ויוצרת קרע בעם. יש חילוניים ששונאים דתיים יותר ממה שהם שונאים ערבים.
תעבדי איתו על קבלת השונה. הוא בוודאי יודע שיש בעולם חילונים. למדי אותו שאיש באמונתו יחיה.

שלומות0

New member
הלוואי שזה היה כזה פשוט

כפי שאת מתארת כאן,
וזה לא עניין של שינאה, אם אין בררה זה מה שעושים
יש גם מקרים הפוכים ואין בררה זה מה שיש

TikvaBonneh

New member
אבל כתבת שגם בבית הספר של הבת שלך

זה קורה. אז הנה, היא לומדת עם חילוניים וזה אולי לא פשוט, אבל זה פחות קשה מללמוד במסגרת שלא מתאימה לה.

שלומות0

New member
נכון

אבל יש הבדל בין כיתה בתוך בית ספר רגיל ששם יש ילד יחיד ממשפחה דתית
לבן בית ספר לחינוך מיוחד ששם יש מספר ילדים מבתים דתיים
לפעמים זה מגיע לכדי עשרים אחוז

TikvaBonneh

New member
אתמול דיברתי עם אשת רב

שנוסעת עם בעלה לארצות הברית יחד עם הילדות למקום שאין בית ספר יהודי, והילדות שלהם ילמדו יחד עם ילדים מכל הדתות. היא אמרה לי שהעיקר זה החינוך שהן מקבלות בבית, ובחגים היהודיים הן כמובן לא ילכו לבית הספר וילכו לבית הכנסת ויחגגו את החגים בבית עם המשפחה.

את יודעת שמדובר בילד אוטיסט...

ואין אפור, רק שחור לבן אצלו. כלל זה כלל מוחלט - אין גמישות.
אז או שזה בסדר לנסוע בשבת, או שאסור, וזהו. ואם לי אסור, אז איך לו מותר? - אז גם לי מותר. (זה ממש לא פשוט, ורוב הסיכויים, לדעתי, שאם ילמד עם חילוניים הוא יהיה חילוני כשיגדל).
בנוסף, מה יהיה אם הילדים יביאו אוכל לא כשר? מה אם ירצה להתארח אצלם ואינם שומרים כשרות? מה אם יזמינו אותו לטיול בשבת לים? ועוד המון מצבים כאלה.

אבל מנגד, האם בגלל הדת, אני לא יאפשר לו מסגרת שמתאימה לו? האם בגלל הדת אני יהרוס אותו נפשית ורגשית וייתן לו כדורים כדי לאזן אותו?

שום בחירה היא לא פשוטה, באף צד.

TikvaBonneh

New member
אבל הוא יודע שיש חילוניים

אתם לא גרים בישוב דתי. בסופו של דבר הוא יצטרך להחשף אליהם.
הבת שלי הייתה בגן חילוני שהייתה בו ילדה דתייה. כל ימי ההולדת היו בשבת, אז היא לא הלכה לימי הולדת.
הבן שלי התארח בפסח אצל חבר שלא שומר כשר לפסח, אז הוא הביא איתו בתיק אוכל וכלים חד פעמיים. יש פיתרונות. יהודים הצליחו לשמור על היהדות בגולה אלפיים שנה. זה לא פשוט, אבל גם המצב כרגע לא פשוט.
ויכול מאוד להיות שהבן שלך יהיה הנחשון, שקפץ ראשון למים, ובעקבותיו יגיעו עוד ילדים שומרי מצוות, שהיום סובלים בשילוב ואין להם לאן ללכת. את צריכה לפקוח עיניים ואוזניים ולמצוא אותם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם יהיה לו טוב יותר, יתכן שיהיה גמיש יותר חוסר גמישות נובעת לפעמים מתחושת לחץ, מאויימוּת, הצפה.
אין ערובה לשום דבר כמובן, אבל יתכן שאם יהיה בסביבה מאפשרת ומכילה, יהיה מסוגל לדי גמישות כדי להבין שאנשים שונים בוחרים לקבל על עצמם חוקים שונים, והמשפחה שלו בחרה לקבל על עצמה את חוקי ההלכה.

אני מבינה ומכבדת את הקושי.
עם זאת- גם אם נצא מהנחה שאם ילמד שם יהיה חילוני בבגרותו-
אבל אולי במצב נפשי טוב,
האם עדיף שיהיה דתי במצב נפשי גרוע?

שלומות0

New member
את צריכה לפנות לאחראית במתי"א

שתתחיל להדריך את הצוות, אצלנו במחוז יש מדריכות טובות

למעלה