אני לא יודעת מה לעשות :(

olya448

New member
אני לא יודעת מה לעשות :(

היי אני בת 17 ואני וחבר שלי ביחד כבר 3 וחצי חודשים ביחד , הוא גר בבאר שבע ואני במרכז זה מאוד ניכר שהמרחק עושה לנו לא טוב אבל אנחנו ממש מאוהבים ומתגברים על הכול!! זה החבר הראשון שלי כעיקרון ואני לא בקיעה בנושא מערכות היחסים , אבל אני רואה דפוסים שהם לא בסדר.. הוא מגביל אותי בזמני ובשעות מתי עד איזה שעה מותר לי לצאת (הוא מרשה לי לצאת טייל עד 2 בלילה גג כי הוא פוחד שיקרה לי משו וטוען שמסוכן להסתובב בשעות כאלו ) הוא ממש פרנואיד לגבי זה שנאי יעזוב אותו הוא כל הזמן שונא נוכחות של בנים אחרי לידי וטוען שאני צריכה לסנן את כל הבנים כמו שהוא מסנן את כל הבנות בפייסבוק רק למעני כי הוא רוצה לשמור על המערכת יחסים בינינו , שלא נפוך אותי למלאך כן .. אני סופר קנאית גם, אבל אני ממתנת את עצמי ומרגיעה את עצמי ואני לא מגבילה אותו בשום צורה ואני מרשה לו לצאת לטייל עם חברים כמו שאני מטיילת עם חברות אבל הוא טוען שהוא לא הולך לטייל כדי לשמור על המערכת יחסים שלנו . לפי מה שהבנתי הפרנואידיה הזאת היא בגלל האקסית שלו שהוא האמין לה והיא פשוט בגדה בו אינספור פעמים והוא אמר לי שהוא הפסיק להאמין לנשים בגללה , ואמרתי לו אז אתה לא תאמין לי יותר בחיים ? והוא אמר שהוא צריך עוד קצת מן ושהוא באמת אוהב אותי ומוכן לתת הכול בשבילי ולוותר על הכול בשבילי ושהוא לא יכול בלעדיי ואני כרגיל סולחת ומוותרת , אני לא יודעת מה לעשות בסיטואציה הזאת , אני מאוד אוהבת אותו , מאוד ולהיפרד מימנו זאת לא אופציה מבחינתי !

Megie

New member
קנאי!

הוא פשוט קנאי ורכושני..אין שם באמת דאגה..את לא הבת שלט..זה נטו מרכושנות לגבייך..וגם אני סבלתי בזוגיות כזאת מגיל 16 עד 20..זה לא משתפר..זה יכול רק להחמיר..אל תקבלי אף הוראה אחרת הוא יתרגל..תציבי גבולות כבר עכשיו..את בן אדם חופשי ואם הוא לא סומך עליך שלא יהיה איתך..את לא האקסים ואין לו זכות להשליך עליך טעויות שלה..אין סיבה שתשלמי בהווה על מה שהוא עבר בעבר..זאת דעתי מנסיון

olya448

New member
איך אני עושה את זה..?

אני לא מוכנה להפרד מימנו , אני ממש אוהבת אותו ממש אבל , ואני רוצה לפתור את העניין ! הוא בקש מימני עוד קצת זמן בריב האחרון שלנו כדי לסמוך עליי והסכמתי לתת לו , אבל הדגשתי את זה שאני לא מוכנה שהוא יגביל אותי..

olya448

New member
זה לא פותר לי תבעיה ,

אני כבר הדגשתי שאני לא מוכנה להיפרד ממנו אני אוהבת אותו מאוד מאוד

oneofus

New member
הוא אשר אמרתי - בחבר הרביעי - תביני

אבל זה עוד כמה שנים.
אם זה היה החבר של הבת שלי, הייתי מסביר לו איך צריך להתייחס לבנות.
אבל אני חושב שהיא הייתה מסבירה לו יותר טוב!

muse18

New member
ל- לא מוכנה להיפרד :)

משהו על מערכות יחסים- ביחסים את לא אמורה לוותר על עצמך, על החופש שלך (לכל אדם יש את הזכות), על העקרונות שלך. אני לא אומרת שבמערכות יחסים אין עניין של ויתור אך אין זה העניין פה, יש פה עניין של חדירה גסה לחיים שלך, הוא מבקש ממך במפורש לא לדבר עם בנים, לחזור הבייתה בשעות ספציפיות (אונס יכול לקרות גם לפני 2 בלילה, אז זה לא נאמר מנטו מדאגה) את בעצמך אמרת "הוא ממש פרנואיד לגבי זה שנאי יעזוב אותו"
אני אגלה לך סוד? אני קנאית וחבר שלי סופר קנאי, אבל יש גבול ואותו לא עוברים, להגיד עם מי לדבר ועם מי לא.

אם את מנסה איכשהו להבין אותו בגלל הסיפור המרגש שלו על האקסית שלו, אז לא- את לא צריכה לסבול מה"פרנויה" שלו בגלל איזה משהו שמישהי אחרת עשתה, זה שהאקסית שלו בגדה בו- את לא צריכה להענש\לסבול מזה. עם כל הכבוד, את מישהי אחרת, לא האקסית, ואין לו שום סיבה לא לתת בך אמון אלא אם כן את עשית משהו שגרם לכך (אבל זה לא העניין כי אמרת שזאת האקסית ששברה לו את האמון).

עכשיו בואי נגיד שאת אומרת לעצמך שאת מנתקת את הקשר עם כל הבנים שאת מכירה, ידידים שאת מכירה שנים וכ"ו... כמה זמן זה ישרוד? הרי כשתגיעי לצבא יהיו מסביבך בנים, עוד פעם תחסמי את עצמך? ובמידה כשתיהיי סטודנטית? ובעבודה? לא יהיו לך עמיתים לעבודה גברים שתעבדי איתם אולי? תחשבי גם לטווח הארוך

את צעירה ותמימה, תיהני, אין לך מה להפסיד, אבל חבל שמעכשיו תתחילי לוותר על עצמך בשביל מישהו אחר, לא חבל? גם ככה בנישואים זה קורה באופן אוטומטי.. חבל שתתחילי את זה בגיל כל כך מוקדם..

מה?

זכותך לעשות מה שתרצי ולטייל בכל זמן שתרצי, את אדם חופשי ולא ישלוט בך. אם הוא כל-כך מקנא, בעיתו. שלא יגיד לך מה לעשות.

למעלה