אני לא זורם

tinkerboy

New member
אני לא זורם

לא יודע אם יוצא לכם הרבה, אבל לי יוצא המון לא לזרום. לפחות ככה אני מרגיש. אני מוצא את עצמי כל הזמן במצבים שאין לי מה להגיד לאנשים שנמצאים מולי וזה פשוט לא נעים. נגיד אני עומד עם שלושה אנשים, בעיקר מקשיב, ואז אחד מהם הולך ומשאיר את שנינו לבד. אין לי מה להגיד לבן אדם. יש את האנשים שיש לכם נושא (עיוני) משותף ואתם יכולים לדבר עליו בלי סוף וזה נורא מעניין. יש את אלה שלא. עם כולם צריך להסתדר. ניסיתי כל מיני סמול טוק אבל זה יוצא ממש משעמם לפעמים וזה מרגיש יותר גרוע (למה להיות בשיחה ששני הצדדים לא מעוניינים בה?) תכלס תחושת בטן שלי היא שיש הרבה יותר אנשים שלא יודעים להציל שיחה גוססת מאשר אנשים שכן יודעים. אז אולי אני לא צריך להרגיש רע עם עצמי ולבוא בציפיות מעצמי. אבל עדיין, אני רוצה שיהיה לי כיף בחיים ועם אנשים. מה שאני חושב שבאמת אני צריך במצבים כאלה זה ככה יכולת לספר סיפור. להחזיק קהל. להריץ דאחקות. זה גם יכול להיות כיף יותר בשבילי וגם בשביל הסביבה. אז מה הבעיה עם דאחקות? הבעיה שהדאחקות הן מטבען פוגעניות טיפה ואני - אני לא רוצה להעליב אף אחד. נגיד יכול להיות אפילו דאחקה על זקנה שראיתי עוברת את הכביש ואיך שהיא ראתה אדום היא התחילה ללכת מהר ולקלל ביידיש. סתם אני ממציא עכשיו. אבל גם אם זה קרה (וגם אם לא) אני לא אגיד את זה כי אני לא רוצה לצאת חסר כבוד לזקנים. אתם חושבים שאני מגזים בקטע הזה? או נגיד על מישהו שמספר שכשהוא נשרף מהשמש סבתא שלו מורחת לו קוטג' על הגב. זה דורש איזה דאחקה, אבל לא נעים לי כי אני מפחד להעליב אותו ואת המסורת המשפחתית שלו. אז מה אתם אומרים? גם על הקטע של הדאחקות וגם על הקטע של הסמול טוק עם אנשים בסיטואציות שזה מחייב שיחה? נגיד מישהו מהמשרד ליד או משהו בסגנון.

לדעתי, לרוב סמול טוק זאת הדרך הטובה לתקשר

כשלא ממש מכירים את האדם שמולנו- מדברים על מזג האוויר, מספרים אנקדוטה מעניינת או סיפור שקרה לנו ממש היום, מספרים כמה עייפים כי... ומשם מגיעה השיחה עצמה ומוצאים נושאים משותפים. אני חושבת שהכל עניין של ניסיון ורכישת מיומנות שיחה, בתור מישהי שבעבר הייתה מאוד ביישנית, ניסיתי ולמדתי ועכשיו אין נסיעה באוטובוס שלא נוצר מצב שאני אדבר ואתחבר עם מישהו/י-צעירים כמבוגרים.

efriend

New member
סמולטוק...

אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר. הבעיה שלי עם סמולטוק תמיד היתה שזה נשמע אידיוטי - זו כביכול לא שיחה זורמת וטבעית אלא שיחה מאולצת. זמן רב זה הפריע לי מאוד עד שהבנתי את הדבר הבא: גם הצד השני יודע שזה סמולטוק וזה מאולץ, אבל גם הוא מעדיף שיהיה סמולטוק על פני שתהיה שתיקה. וזה אגב לא לגמרי טיפשי, כי סמולטוק יכול להתפתח לשיחה יותר טבעית יותר מאוחר, ומשתיקה זה יותר קשה להתפתח. אני אגיד את זה אחרת: לי תמיד הפריע שאני מדבר סמולטוק מאולץ ומנסה למכור את זה כשיחה "אמיתית", וזה גורם לי להרגיש רע כי הצד השני בוודאי מבחין בתרמית, או לפחות מעריך את זה כשיחה "באיכות נמוכה". עד שהבנתי שהצד השני יודע שזה סמולטוק טיפשי, ורוצה את זה ככה, ומשתף עם זה פעולה. לכן אין בעיה, כי זה לא סמולטוק שמתחזה לשיחה אמיתית אלא סתולטוק בתפקיד סמולטוק. מצטער שחזרתי על עצמי ככ הרבה פעמים, אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.

shana86

New member
מסכימה

בהתחלה זה פטפוטים טיפשיים אבל זה נהיה שיחה אמיתית לאט לאט. ואם זה נתקע בשלב הפיטפוטים, אולי האדם שאתה מדבר איתו באמת לא מעניין...

Caesarus

New member
ספונטניות

לדעתי במצבים כאלה אסור לחפש נושא שיחה בכח כי זה פשוט הורס יותר מאשר עוזר, לדעתי במצבים כאלה גם שתיקה של כמה שניות היא בסדר ולפעמים אפילו טבעית, ואחרי כמה שניות כבר יעלה לך נושא שיחה בראש שאפשר יהיה להמשיך איתו.

ItsyPitsy

New member
או ש..

ברגע שתירגע מבפנים ותשדר את זה עם חיוך ומבט בעיניים אתם כבר תימצאו נושא לשיחה תיראה רגוע עם מבט חיובי ואז הסמול טוק יראה לבנאדם שאתה מעוניין לדבר איתו ואם הוא לא אנטיפת זה אמור לעבוד

למעלה