אני לא היחיד

שרימפי

New member
אני חושב שחלק מהאנשים קצת הגזימו פה בהתקפות

אפשר להעביר את המסר ולהסביר לבנאדם עד שהוא יבין את מה שבאנו להסביר לו מבלי לרדת עליו או להפוך את זה למשהו אישי. מסכים לחלוטין עם הרבה דברים שנאמרו כאן כנגד השימוש במילה קוקסינלית, אבל אני חושב שחלק מהאנשים בדיון הזה ובדיון הקודם קצת נסחפו בתגובות שלהם והגיעו למקומות מיותרים.

ItsikH

Member
A simple example Until recently, Homo has been considered an offence - you may recall Amsalem´s case - so many people used the term Gay instead, some still do. To me it seems like hiding, I´d rather use the common term with the proper conotations. So, the proper equivalent would be "GG is looking for a Homo" etc. I would like to hear her say it in these words.

goanin

New member
אבל אני לא מדבר על טרנסקסואליות

ולא על טרנסקסואלים כמוך! קוקסינליות הן נשים שנולדו בגוף של גבר, אבל אין להן שאיפה לחיות כנשים "רגילות", כלומר הן לא רוצות לעבור ניתוח להוריד את איבר המין. אם מישהי תעשה ניתוח להוריד את איבר המין הזכרי שלה, אז היא לא טרנסית ולא כלום - היא אשה! אם מישהי בשאיפה לעשות זאת אז שוב: היא לא קוקסינלית, היא טרנסית בהגדרה, אבל אני אקרא לה אשה. הקוקסינליות שאני מכיר (לך לאטרף, יש שם מ-ל-א עם שמות כמו "סברינה קוקס", ולכל אחת יש "קוקס" כשם שני), לא שואפות לעשות ניתוח מלא. ואתה חייב לכבד את זה שהן בוחרות להקרא קוקסינליות. די לקרוא לי בור, ודי לקרוא לי טרנספוב.

ItsikH

Member
שים לב שכל הדיון הוא במשמעות ולא במינוח גם מפני שהאקדמיה ללשון העברית טרם דנה במונחים האלו וגם מפני שלאף אחד לא ממש אכפת מהאקדמיה. וזה נכון גם לשאר השרשור הזה וכל אלו שקדמו לו בנושא הזה. אתה יכול להגדיר "אוחצ'ה"? אני מכיר הגדרות שונות ואפילו סותרות למונח הזה. אם אני קורא לחבר שלי אוחץ' (ואני לא) יש להניח שזה לא כינוי גנאי בהקשר הזה. וגם אם אני משתמש בו בהקשר שלילי, כדאי שנבין קודם מהו ההקשר הזה לפני שמסיקים מסקנות נמהרות. לגבי הדיון במשמעות - אני דווקא קורא כאן דברים מאוד מעניינים וחשובים. אני לא רואה בעיה אם בסוף הדיון נשתמש כולנו במונח קוקסינל (או לא), מה שחשוב הוא שנבין יותר טוב על מה - או יותר נכון על מי - מדובר.

goanin

New member
אתה ממש מגעיל

אל תדבר אלי ככה. אני לא יכול כבר לדבר אתך. מאיפה ההתנשאות הזו? אני מודיע לך שאני לא מפיץ שטויות. ואתה תדבר אלי יפה. אני לא רוצה להתדיין אתך על זה יותר, טוב?

Seasonal

New member
למה ללכת כ"כ רחוק?

אני מעדיף את המילה הומו על פני גיי. יותר נוח לי כשקוראים לי הומו. אבל אם הייתי אומר לך שהשימוש במילה "הומו" פוגע בי, היית מתעקש להמשיך להשתמש בה ולא במילה שפוגעת פחות (אך ורק מתוך התחשבות בי ספציפית)? אני לא מבין את הוויכוח, יש אנשים שהמילה קוקסינל פוגעת בהם, זו עובדה. יש אנשים שקוראים לעצמם קוקסינלים - גם זו עובדה. אז מה? זה אומר שחייבים לבחור צד וכל הזמן להשתמש רק במילה אחת? כשאתה מול אדם שמעדיף שיקראו לו קוקסינל תקרא לו קוקסינל. כשאתה מול אדם שמעדיף את הביטוי טרנסג'נדר תשתמש בביטוי טרנסג'נדר - זה הכל. בקשר למה שאמרת על הומו וגיי - הומו לא נראית לי מילה בעייתית בכלל, זו ההתחלה של הומוסקסואל (ואני מניח שהמילה הזו לא נחשבת לפוגעת) והמשמעות הכללית שלה גם תואמת את המשמעות שהיא מייצגת... קוקסינל עובדתית כן פוגעת בהרבה אנשים (חוץ מהאנשים של goanin ואולי עוד כמה) - סתם נראה כמו הליכה עם הראש בקיר.

ItsikH

Member
מגעיל? על מה ולמה? התגובה היתה עניינית מאוד ורלוונטית מאוד. היא רק לא מוצאת חן בעיניך. זה לא הופך אותה למגעילה (והערת אגב - אם אתה רוצה להגיע להבנה תתחיל בהפרדת האדם מההתנהגות - "התגובה מגעילה" ולא "המגיב מגעיל". הטחת עלבונות לא עושה טוב לאף אחד).

ItsikH

Member
Homo is considered so offensive Amsalem won a lot of money when called that name. Today it is not considered as offensive - mainly because we made that difference. If you find it offensive if I call you Homo, Koksinel, Negro, or whatever oher name which some people may find offensive, even though I was not being offensive - just let me know and I will respect your wish, even though it is my belief that it is better to change the conotation of the word rather than to bann it. I still do not understand why do you speak for others though, others who can and should express themselves - the only exception I can think of are mentally handicapped people.

goanin

New member
על ההתנשאות וההתקפות הבלתי פוסקות!

"אל תפיץ שטויות". "חבל שיש אנשים כמוך בקהילה". וכו'.. תודה על העצות

goanin

New member
זה כן

זה מתוך פרגון ולא מתוך העלבה. זה בסדר גמור. זה נפלא, מהמם ונהדר.

לא הבנתי איך בורות מצדיקה שימוש בכינוי גנאי

גם אם כוונתך (וכוונת הכתבה, נניח) חיובית, לא הבנתי איך זה מוצדק. אני לא יודעת, אולי יש טרנסיות שמעדיפות את הכינוי "קוקסינלית", אבל אני לא מכירה כאלו. אתה היית שמח אם היית קוראת לך "אוכל בתחת"? קוקסינלית ואוכל בתחת נולדו אצל אותם אנשים - הפובים. אז גם אם בעיני זה מהמם (וזה לא, אם לא היה ברור), אני לא חושבת שזה מוצדק. כנ"ל אם מישהו יקרא לי "פרענקית" או "אשכנזיפטית" (אני ממוצא מעורב) כי הוא יחשוב שזה מהמם- אני אחשוב שמגיע לו שמישהו ישבור לו את הפרצוף. בעיני זה יראה עליו יותר יפה...

goanin

New member
מבין לחלוטין את מה שאת אומרת

אבל זה עניין של הבדלים תרבותיים בנינו. כי זה שאת לא מכירה טרנסיות שקוראות לעצמן קוקסינליות... זה יעני "איפה את חיה"? מאיפה שאני בא - כולן קוראות לעצמן ככה. אז זה הבדל תרבותי. אבל לא צריך להתקיף אותי כמו שעשו בשרשור קודם בנושא, רק כי אני לא מהתרבות שלכן. אני פרחה אולי או פקצה (כמו שכינו אותי שם), אבל אני לא בור. "אצלנו" - קוקסינליות זה דבר נפוץ מאד. זה לא העלבה.

לא קראתי לך בור

כיוונתי בדברי לכתבה באתר קשת אליה קישרת. אני מתנצלת אם נפגעת מזה, זו לא היתה הכוונה. איפה אני חיה? בקהילה הלסבית התל אביבית. הטרנסיות שאני מכירה (שרובן לסביות) לא קוראות לעצמן קוקסינליות. נראה שזה באמת הבדל איזורי או פנים קהילתי.

Seasonal

New member
אם לי לא היה מפריע

שבמקום שיקראו לי הומו יקראו לי נכה מינית, זה אומר שמעכשיו לגיטימי לקרוא לכל ההומו "נכה מינית" רק בגלל שיש איזה הומו או שניים שכן מוכנים לזה? אני בטוח שאתה בחיים לא תסכים שיקראו לך נכה מינית, גם אם אני מסכים לזה - אין שום הבדל. ואני לא מבין את ההתעקשות - יש אנשים שזה לא פוגע בהם ויש אנשים שכן, למה להמשיך לקרוא למישהו בשם מסויים כשאתה יודע שזה פוגע בו? וגם אם אתה לא מתחבר לפגיעה שלו, למה לא פשוט ליישר קו ולהשתמש בשם טרנסג'נדר? (כלכך קשה להתחשב באנשים שזה כן פוגע בהם? או שאולי עשינו כ"כ הרבה רעש שעכשיו כבר לא נעים להגיד שטעינו ולרדת מהעץ) בקשר לאנשים שאתה מכיר, ובכלל לאנשים שמוכנים שיקראו לעצמם בשמות כאלו ואחרים - אני לא מכיר את האנשים סביבך לכן זה לא ספציפית להם אבל לא חסרים אנשים עם הערכה עצמית נמוכה, שמכנים את עצמם בכל מיני ביטויים שלכאורה מורידים מכבודם. אל תתפלא אם גם למרות שהם משתמשים בשמות האלו (מסיבה מסויימת שאולי אתה לא מבין אותה) הם עדיין נפגעים כשאנשים אחרים משתמשים בהם ולא נעים להם להודות בזלזול שהם מפגינים כלפי עצמם ואחרים כלפיהם.

ItsikH

Member
politically correct annoys me if someone feels offended then may that someone speak for himself/herself. If someone takes the liberty of representing absent people I find it offensive (that was a paradox of course)

oren tz

New member
טוב חלאס מיצינו, כמה אפשר לטחון את הנושא הזה?

למעלה