אני לא גזען, אבל . . .

אני לא גזען, אבל . . .

(יש לי אפילו כמה חברים מהם) אני לא ממש מסמפט את החסידים כי הם חיים בעולם משלהם (לא שזה מפריע לי, אבל) הם מסתכלים על הספרדים כעל סוג ב`, הם יכולים להיות גסים לפעמים ופתאום אין דת ואין נעליים, פשוט אין אלוהים וזה ממש לא מתאים, הם לא מסתכלים על הספרדים כעל ``אחי היהודי`` שזקוק לעזרה אלא הם יכולים להתעלם מהם לחלוטין (אך כשהם צריכים כסף, צדקה, תרומה הם יודעים למי לפנות), יש להם את הדבר/המילה שאני הכי שונא בעולם וזה ל``אנ``ש בלבד`` יעני לאנשי שלומינו בלבד, כאילו אם אני ספרדי אז אני האוייב שלו, או נחות ממנו או לא ברמה שלו. הלוווווו... כולנו יהודים! רק בגלל כל הסיווגים והסלקציות למיניהם רק בגלל זה המשיח עדיין לא מגיע. (ושלא נתחיל לדבר על הסמינרים שלהם שאם את בחורה טובה מאוד אבל יש לך שם ספרדי את יכולה לשכוח מהדבר הזה של להתקבל לסמינר חסידי) עכשיו תגידו לי אתם... אם אבותינו אברהם, יצחק, יעקב, דוד המלך, שלמה המלך, משה רבנו, יהושע וכו` וכו` היו חיים והיו רואים את זה האם הלב שלהם לא היה מתהפך בתוכם? האם לזה הם ציפו? האם בשביל זה הם הנהיגו אותנו ונלחמו בשבילנו? תתעוררו... תפסיקו להיות גזענים, אני שונא גזענים! אהבו כל <<<<

המשך. . .

אהבו כל יהודי כי הוא יהודי ולא בגלל הצבע שלו. ולסיום... שוב, אני לא חלילה בא להכליל את כולם אלא יש הרבה כאלה בתוכם.

אני מקווה שאתה לא מעיד על עצמך

שאתה בגדר של הנביאים בימינו. זכור מה שאנו אומרים בתפילת נעילה: "אבינו מלכנו זכור רחמיך וכבוש כעסך וכלה דבר וחרב ורעב... וכל קטטנה וכל מיני פורענויות וכל גזירה רעה ושנאת חינם מעלינו ומעל כל בני בריתך". אם אנחנו לא נעשה משהו מצידנו אז איך אנו מעיזים לבקש ולחלות פניו??

צודק.נקודה!

יש לי חברותא חסיד וכמה פעמים הוא התבטא על ספרדים כך..ועוד הרבה חסידים שמעתי אותם מתבטאים על ספרדים בכל מיני ביטויים.אבל זה הנערים..היותר מבוגרים הם יותר בסדר.אולי כי הם צריכים צדקה..לא יודע..באמת האנש הזה זה דבר די דוחה.אבל שוב המציאות הזו קיימת המון זמן כבר..וזהו.צריך להשלים עם זה.כי לקטרג על המצב הזה כל פעם מחדש זה לא יעזור הרבה..לצערינו.

השאלה

אם במצב כזה הוא יכול להגיע?הרי אין אחדות ויש הרבה שנאת חנם..שבגללה בית המקדש השני נחרב....

מWIי

New member
אני רועד מפחד להגיב..

כולם יתקפו אותי... הרי לעצמי אני יודע מה חשבו עליהם כל האחרונים וכמה הם התביישו בהם.. אני למשל נכד מהרש``ל והוא כתב על הספרדים... לא כדאי לצוטט.. וכן יש המון שכתבו `קטני השכל ו` טוב לא צריך לפרט תן להם לחשוב איך שהם רוצים העיקר שבאנ``ש הם לא נמצאים.. אני אישית מאוד מתבייש שיש כזה עם והם קוראים לעצמם יהודים.. אני אפילו לא מעיז מדמה אותם לערב-רב כי משה מסר להם את התורה..

מיידלע19

New member
אני לא חושבת שהוא התכוון ברצינות

זה לא יכול להיות..... אני דנה לכף זכות.. אולי הוא רוצה קצת צומי או אקשן בפורום..... בכל אופן.... דברת דברי הבל ורעות רוח!!! לילה טוב לכולם.

אני דווקא מאמינה שכן

באמת פלא שהם קוראים לעצמם יהודים. אולי הם היו צריכים לקרוא לעצמם צאצאי הרמב"ם, אולי צאצאי ר' יוסף קארו, אולי צאצאי הרי"ף. יהודים זה כמעט אנ"ש, וזה ממש לא מתאים להם.

למעלה