אני לא בטוחה שזה המקום לשאול,

Ophel McNeil

New member
אני לא בטוחה שזה המקום לשאול,

אבל מישהו קורא כאן כישור הזמן? ואם כן, מתי בדיוק לאן יהיה העוצר של נינאב?

קראתי סידרה נחמדה

ספר 16 או 17 מה שבטוח לא לפני אבל אני לא בטוח לגמרי הם מתחתנים אבל אני לא בטוח שהם עדיין בקשר עוצרות אולי רק בספר ה21 22 יהיה הקשר הזה מלא או רק בסוף בסוף

Magma99

New member
סדרה נחמדה?!?!

לא! ארוכה ומשעממת תאורים נמרחים ודמויות ראשיות מעצבנות במיוחד

הממממממממממ

את לא אהבת זכותך אחרים אהבו וזכותם סדרה נחמדה ולא זה לא תאורים נמרחים אחרת היית אומרת את זה גם על רומח הדרקון הרבה ספרים רק הרשומות ממה שקראתי יצאו באמת טוב כל השאר נמרח ונמאס לקרוא שוב ושוב את כל הרמזים על המשך הספר

Magma99

New member
התאורים ברומח הדרקון

לא נמרחים - הם יפים לא מתארים כל בגד שמישהו/י לובש/ת עד הפרט האחרון וחוץ מזה בכישור הזמן יש יותר רמזים על העתיד מאשר ברומח הדרקון

ברור שכן

התאורים ברומח הדרקון ממש נמרחים לפחות במה שקראתי מאוד אולי לא בגדים אבל בכישור הזמן איתה סיבה מאוד טובה לבגדים וחשובה להבדיל בין לבין שלא כמו "גמדים" "קנדרים" "בני אדם" "אלפים" בכישור הזמן יש הרבה סוגי "בני אדם" ובכל סידרה שלא תקראי הסוגים נבדלים במנהגים ובבגדים בגלל זה זה כל כך חשוב בעולם רומח הדרקון כל בני האדם שווים ולא שונים חוץ מכפריים ועשירים מה שלא ממש מוזכר מנהיגים ופשוטי עם זהו שווים בעעעע זה לא נכון בכלל בלי מעמדות ובכישור הזמן אין רמיזות בכלל אתה מדמיין מה שיקרה אבל זה לא תמיד יהיה ככה בכלל ורומח הדרקון זה צפוי מאוד אפשר להגיד כמה עמודים לפני חלמיש ידעתי שהוא ימות כבר מאז שהם יצאו בספר הראשון של הרשומות זה היה ברור שהוא לא ישרוד!

בלין

New member
ואגב (אם כבר מדברים על ספרים אחרים)

מה אתם חושבים על טולקין?

ספרים טובים. טובים מדי בשבילי.

ולמה טובים מדי אתם שואלים? כי השפה שם "TO HIGH". והם כמובן גם משעממים למדי. ולסקובי- אם אתה לא אוהב רומחה הדרקון, אז מה אתה עושה פה?

Ophel McNeil

New member
טו היי? בולשיט. ../images/Emo108.gif

לא קראתי מעולם טולקין באנגלית, אבל התרגום בעברית לפחות לא גבוה מדי, אלא סתם נמרח ומשעמם. ומכר שלי (בשום פנים ואופן אם אקדח מכוון לראש אני לא מגדירה אותו כידיד), תיאר פעם קטע ברומח הדרקון - "ואז הם הדליקו גפרור. ואז הם כיבו אותו." אבל בעוד שאני חושבת שהתיאורים ברומח הדרקון מוסיפים ומייפים, בכישור הזמן אני פשוט מדלגת על עמודים שלמים.

בלין

New member
תראו

בשר הטבעות 150העמודים הראשונים של הספר הראשון לא הכי מעניינים שיש. אחריהם זה ספר מעולה (גם הם מצוינים אבל אחריהם זה יותר מצוין). אתם מוצאים את שרה"ט משעמם? בכיף! אני מוצא את הרומח כספר ילדותי, עם כתיבה מזעזעת (דוגמאת "הם הדליקו גפרור, ואז הם כיבו אותו") ומיוצר רק לD&D אבל בסדר. תסכימו איתי שאף אחד לא ברא מתולוגיה עשירה כמו טולקין, שלא לדבר על זה שאלמלא טולקין, הרומח בכלל לא היה נכתב.

strahd

New member
מספיק עם הטולקין הזה!!

כל פעם בכל פורום שאני נכנס, אני שומע טולקין םה וטולקין שם. טולקין כבר לא פה איתנו, הוא כתב חמישה-שישה סיפורים ומת. הוא בכלל היה פרופסור באוניברסיטה שכתב ספרים להנאתו ולילדיו. ונמאס לי שכל פעם שיש ספר פנטזיה אז אומרים, הכול בגלל טולקין. אז אני יכול להגיד שהכול בגלל המיתולוגיה הבבלית, או היוונית ואני יכול להאשים את טולקין בפלגיאט על אגדות האלים המצריים. בחייכם, יש את טולקין, שמקומו מונח על מדף הספרים שלי (במקום מאוד נמוך מעל הרבה ספרים אחרים שאני בטעות לא אגיע אליו) ויש גם את כישור הזמן (שכרגע במקרה נמצא למעלה כי אני חוזר על הספר האחרון שוב לפני צאת הספר החדש בעוד כשלושה חודשים) וכל סדרה היא בעצמה. זה שאתה אומר שבגלל טולקין מכתב רומח הדרקון, יש סיכוי שאתה צודק. אז? מה זה עוזר פה, זה מראה שטולקין יותר טוב? לא. זה מראה שטולקין היה חומר גלם שממנו יצרו דברים טובים יותר. הרי תמיד עושים טיוטה, לא? בקשר לכישור הזמן. לנינאיב אין בינתיים עוצר. היא מתחתנת עם לאן בספר "כתר החרבות" (מצטער אני קורא באנגלית אז אין לי כל כך הרבה מושג מה השמות של החלקים האחרים, אבל אחרי מותה/העלמותה/התמזגותה של מוריין, הקשר של לאן הועבר ישירות למירל.

בלין

New member
בתור התחלה

טולקין כתב יותר מ20 ספרים. מה לעשות הרבה סיפורים מתבססים על טולקין אבל זה לא מתבססים, זה כמעט מחקים. אפשר לעשות פנטזיה טובה גם בלי להשתמש במוטיבים טולקינאים (נרניה). בקשר למיתולוגיות בבליות, לא זכור לי שהמיתולוגיה הבבלית המציאה את הELVES של ספרי הפנטזיה (אלה שטולקין המציא) ולא את הDWORVES של ספרי הפנטזיה (אותם אני לא בטוח שטולקין המציא).אם אתה אומר שטולקין היה חומר הגלם אתה בעצם אומר: "הרומח, כישור הזמן ועוד כמה ספרי פנטזיה בעצם מבוססים על טולקין". חוץ מזה העיבוד צריך להיות טוב יותר מחומר הגלם.

strahd

New member
בתור המשך

טולקין לא המציא את האלפים. האלפים היו ידועים כבר ממזמן בתרבויות עתיקות בתור שדי לילה המסתתרים ביערות, בעיקר במיתולוגיה הקלטית והנורדית, שעליהן טולקין התבסס בכבדות. ועם אתה מתכוון לגמדים האיות הנכון הוא Dwarves או Dwarfs כפי שכתב טולקין. הגמדים הם גם מהמיתולוגיה הנורדית. הבחירה של מיתולוגיה בבלית היה סתם לשם הצחוק של הענין, אם אתה רוצה שאני אתמקד איתך על הנושא הספציפי, ראה הוזהרת. ולסיכומו של דבר, שני דברים: 1. דבר ראשון, אם אתה רוצה לדבר על טולקין, יש פורום מיוחד לכך. 2. דבר שני, כשראיתי את הסרט שר הטבעות עם חברי, אמרתי להם ששמעתי שהבן של טולקין לא אהב את העיבוד הקולנועי, אז חבר שלי אמר, "בטח, הסרט לא משעמם." Nuff said.

Palass

New member
הא? אז החבר יודע כל? ../images/Emo13.gif

לא ראיתי שכבר ענית... עמך הסליחה.. זה לא רק במיתולוגיה הנורדית, ד"א. קראתי לא מזמן כמה ספרים על הויקינגים.. שם היתה תמונה מודרנית של אלפים. עם אוזנים מחודדות. קראתי ספרים אחרים שהאלפים שם היו סתם-שוכני יערות שהיו כמו בני אדם יפים מאוד שפיתו את הבני אדם האמיתיים ללכת לארצם בלי לחזור. אבל לא היה להם אוזנים מחודדות. אז? הם באמת היו כבר קודם עם אוזנים מחודדות? באמת, מה רע שנדבר פה גם על טולקין? כמו שאפשר על כישור הזמן....

בלין

New member
בתור המשך להמשך

את אותם עלפים אציליים, יפים, נאורים, וכל שאר התכונות הטובות המציא ט-ו-ל-ק-ין! את השדוני היערות הקטנים בשם ELEVES הוא לא המציא. גם את הDWARVES הקשוחים, חרשי המתכת, שוכני האולמות התת קרקעיים הוא המציא. את DWARVES השמחים, אלה של שלגיה הוא לא המציא. אה וזה שחבר שלך לא מסוגל לקרוא ספרים מעל הרמה של פינוקי לא אומר שהוא חכם. (סתם בצחוק אל תקח ברצינות)

EverMan

New member
לצערי גבר אתה טועה.

האלפים (חיצונית) המציא טולקין , את התיאור המדויק שלהם הוא ממציא כשם שכל כותב ממציא בעצמו. את התרבות היער שלהם הוא השאיל מהתרבויות השונות , את האצילות הוא פשוט המציא. תקרא את הספרי D&D , האלפים שם לא אצילים וכו´ וברומח הדרקון הם גם שונים ובכל ספר פנטזיה האלפים שונים. את הגמדים הוא לא המציא מחדש. להזכירך גם הגמדים משלגיה עבדו במכרות ועבדו מתכות. בתור שוכני מערות הוא גם לא המציא אותם , כי בני אדם מאז קיומם תמיד רואים במערות יצורים כאלה או אחרים , וההשלכה של הגמדים שעובדים במכרות שם , היא רק הגיונית.

Palass

New member
ברור לא טולקן המצא את הגמדים ואלפים

הם הופיעו במלא מיתולוגיות שונות! אומנם לא כמו שהלפאים והגמדים, האורקים והטרולים מופיעים כיום - שהכל זה מורשה של טולקין (המראה, ההתנהגות, התכונות היכולות והכל..) אבל הם הופיעו. אאל"ט במיתולוגיות שונות, היו סוגים של גמדים: היה את הגמדים הכורים[גמדים של ימינו] היה את גמדי היערות היו את הגמדים שעזרו בעבודות הבית.. ועוד מלא סוגי גמדים שהשתנו ממיתולוגיה למיתולוגיה.

Palass

New member
היא מתחתנת עם לאן בכס האמרלין

או אמירלין הצעירה..לא בטוחה. באמת, סטראד. אנחנו דנים וזכותנו להכניס את טולקין בתור סופר שמועדף עלינו יותר מג´ורדן (- שלדעתי הוא עלוב ואפילו לא טרחתי להכניס אותו לספריה שלי) שוב, טולקין הוא סופר מעולה! (ואגב, הוא פרסם את הספרים שלו ולא שמעתי שהוא כתב אותם לילדיו - וגם אם כן... אז מה? לואיס קרול לא כתב את ´אליס בארץ הפלאות´ עבור אליס לידל ואחיותיה? זה הופך את הספר לפחות טוב? ההפך - זהו אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי.)

למעלה