אני לא אוהב

אני לא אוהב

שאנשים אומרים שהחיים יפים-אולי אתם הגעתם למסקנה שהחיים יפים כי החלטתם שהחיים שלכם יפים, אבל לא כולם מרגישים כך ולא שאני בהכרח לא מרגיש כך(כי סך הכל חושב שהחיים שלי בסדר גמור) אבל מה עם הילדים הרעבים באפריקה?גם להם החיים יפים?ומה לגבי הילדים המסכנים שהיו בשואה?וכל המלחמות?ואנשים שהודיעו להם שימיהם ספורים כך באמצע החיים ואולי אפילו לפני? הם לא מרגישים שהחיים כ"כ יפים... זה כמו שמישהו שירש מליונים יגיד מה הבעיה לעשות כסף? אז אוקיי, נולדת למשפחה טובה בחברה טובה וכנראה בגלל זה הצלחת איך שהוא לפתור את הבעיות הקטנות(יחסית)שלך שנראות לך גדולות, אבל זה לא אומר שבמצב אחר גם היית חושב שהחיים יפים... ויש את היותר מעצבנים שעוד אומרים שאושר זה עניין של בחירה-אז תגידו לכל המוזכרים לעיל שאושר זו בחירה... ולא שאני ממורמר או משהו פשוט אני שונא קלישאות ואני שונא שאנשים מתנשאים על אחרים... תגידו החיים שלי יפים אם בא לכם... ובינתיים אומר שברוך ה' החיים שלי יפים, מחר מתחיל שנה ב' במשפטים

חח חיים יפים

זה מיתוס, תאמין לי. החיים מחייכים לאנשים מסוימים, לבר רפאליות וג'וליה רוברטס ופריס הילטון, לא אלינו.

אני חושב

שכשעובדים על הדברים האלה(כמו ח"ח למשל)החיים יכולים עם הזמן להתחיל לחייך... אני באמת חושב שהחיים סך הכל מחייכים אליי, אבל אני לא במקום של להגיד לאנשים:אם תעשו ותעבדו על עצמכם בהכרח תרגישו כך, יש אנשים שעברו סיפור חיים יותר קשה משלי וגם הרבה יותר ולאחרונה אני פשוט חושב שבאיזשהי נקודה פשוט תפסתי את עצמי בידיים למרות שסיפור החיים שלי לא הכי קל, אבל אם סיפור החיים שלי היה יותר קשה ממש לא בטוח שהייתי מצליח...

קודם כל

בהצלחה השנה! לדעתי קושי זה דבר סובייקטיבי, גם בתנאי חיים טובים יותר לאדם יכול להיות קשה יותר מלאדם אחר (זה פחות נפוץ אבל). טיילתי בלאוס שם האנשים חיים בעוני די גדול, חיים רק על מה שהם מגדלים/דגים ובכל זאת הם בין האנשים הכי שמחים שיצא לי לפגוש בחיי! שוב, זה לא אומר שאושר זו בחירה. ישנם כל מיני דברים שלא מאפשרים להיות שמח- כאב פיזי כרוני למשל הוא דבר שעושה אדם דכאוני או עצבני באופן כמעט אוטומטי. הפרעות נפשיות שונות גם חלק מהן מקורו בבעיה תורשתית שאינה משאירה לבן האדם שסובל מהן אפשרות בחירה לגבי מצב רוחו (למרות שהרבה מהפרעות אלו היום ניתן לייצב עם כדורים באופן קבוע). אני אומר ואמרתי הרבה פעמים שמה שעובד בשביל בן אדם אחד לא בהכרח יעבוד בשביל אחר! אבל אני גם אומר שיש הרבה אפשריות פעולה וטיפול ככה שאני חושב שרוב האנשים יכולים להגיע למצב שהחיים שלהם לפחות בסדר עם לא יפים :)

למעלה