אני כשלון!!!

f rat1

New member
אני כשלון!!! ../images/Emo7.gif

אנא מכם, עיזרו לחיילת מסכנה... הכנתי (יותר נכון, ניסיתי להכין) פשטידת בצל עם אחד מתחליפי הביצה מההצעות של אנונימוס, ויצא לי איכסה! הכל יצא "מושי" ונוזלי, למרות שהפשטידה היתה המון המון המון זמן בתנור! אני מיואשת, מה עושים??????????????????? אני השתמשתי בתחליף שכולל קמח, קורנפלור, שמן ומים (החומרים הכי נגישים...) למישהו יש הצעה אחרת, שגם עובדת כמו שצריך? המשפחה שלי כבר ממש מתחילה לצחוק עלי...

האפי לי

New member
פישתן

אלו זרעים שמכילים חומר רירי ולמעשה גם לחצילים יש מין ריר כזה אבל האמת ששום דבר לא מדביק אוכל מלוח כמו ביצה (בעוגה למשל הסתדרתי מצויין עם רסק תפוחים וזה גם הוסיף טעם) ובכלל הכי האמת שאוכל טבעוני ש"מתיימר" להיות כמו אוכל לא טבעוני יוצא איכס אחד גדול

hilase2

New member
אפשר להציע קיש בצל במקום?

מאז שהכנתי אותו פעם ראשונה, פשוט אנסו אותי להכין אותו שוב כבר אלפי פעמים. ולמרות שבעקרון אף פעם לא ניסיתי אותו בלי ביצים, נראה לי שזה יעבוד. לקלתית הבצק : שמים בבלנדר (אפשר גם ללוש ביד, אבל הבלנדר מעולה לבצק פריך כי אסור ללוש אותו יותר מדי) 1 ורבע כוסות קמח + חצי כפית מלח + 100 ג´ מרגרינה (קרה!! וחתוכה לקוביות), תוך כדי חישה בבלנדר מוסיפים מעט רבע כוס מים קרים. ככה עד שנהיה כדור בצק (אם דביק, להוסיף מעט קמח). מרדדים לעלה עגול ומהדקים בתבנית פאי משומנת (לשמור חלק מהבצק לקישוט). דוקרים במזלג (כדי שלא יתפח) ומכניסים לתנור 190 מעלות ל12 דק´ (עד שמעט זהוב). למלית : מטגנים חצי קילו בצל ב50 ג´ מרגרינה ומעט שמן זית, עד שרך וזהוב. מטבלים במלח-פלפל. ממלאים את הקלתית. עכשיו אמורים לטרוף ביצה עם מעט שמנת מתוקה, ולשפוך מעל. אני די בטוחה שרק שמנת צמחית גם תספיק. מקשטים ברצועות שתי וערב מהבצק שנותר, ואופים ב180 מעלות חצי שעה (עד שהמלית נראית יציבה). חוצמזה, שאת הקלתית הזו אפשר לעשות עם כל מלית (נאמר מחית בטטות, יוצאת בה מדהים). בהצלחה!

hilase2

New member
תתפלא ../images/Emo13.gif

בעקבות ההצעה, הכנתי השבוע קיש בצל וקיש בטטה - ויצא ממש טעים. רק צריך להוסיף מעט קמח לשמנת וזה מקשה את העסק (אמנם בבטטה לא לחלוטין - אבל הבצק מלמטה תומך). אישית - אני פשוט חולה על פאיים וקישים. אין כמו פאי תמרים, נאמר.. או קיש בצל. ככה ששמחתי לגלות שלא אצטרך לוותר עליהם.

למעלה