אני כרגע עוסקת בגן ב-...

gili111

New member
אני כרגע עוסקת בגן ב-...

מחזור המים בטבע. אמצעי תקשורת- כמבוא להכרת האינטרנט אם יש למישהי פעילות\שיר\ סיפור שקשור לנושאים אלו אשמח לקבל

יעלים

New member
אשמח לעזור

אבל קודם כל אני צריכה לדעת בני כמה הילדים בגן!! יש לי פעילויות לילדים בני חמש - שש

יעלים

New member
ניסויים במים

המים כממיסים (אנו בודקים תמיסות שונות על ידי עריכת ניסוי ותצפית) תמיסה:תערובת של שני חומרים, אחד מים והשני כל חומר אחר. ממס: החלק הנוזלי של התמיסה מומס: החלק המעורבב בתוך הנוזל הניסוי - לניסוי זה צריך:קמח, שמן, תרכיז פטל, מים, סוכר, כוסות, כפיות. מהלך העבודה: 1. ממלאים מים בכוסות (חצי כוס) 2. מוסיפים לכל כוס אחד מן החומרים, בכמות של שתי כפיות ומערבבים. 3. בודקים איזה חומר נמס במים ואיזה לא.

יעלים

New member
עוד ניסוי

נפח המים לפני ההקפאה ולאחריו. נפח:המקום שתופסים המים בכלי. הניסוי- לניסוי זה צריך: כוסות פלסטיק כמספר ילדי הגן, מים, מרקר מהלך הניסוי: ממלאים את הכוסות במים (כחצי כוס מים) מסמנים בעזרת המרקר את גובה פני המים ומכניסים להקפאה. למחרת מוצאים ורואים שגובה פני המים עלה כלומר נפח המים גדל. זוהי תופעה המיוחדת רק למים והיא חלה רק בזמן קפאון.

יעלים

New member
פתגמים בנושא המים

1. באו מים עד נפש (תהילים סט,2) 2. יצק מים על ידי אליהו (מלכים -בג,11) 3. מים גנובים ימתקו (משלי ט,17) 4. מים שאין להם סוף (תוספתא יבמות יב,5) 5. מלא פיו מים 6. מרגיש כדג במים 7. שלח לחמך על פני המים (קוהלת יא,1)

יעלים

New member
בזבוז מים מתחיל בבית

שיחה במפגש: בארצנו הקטנטונת אין הרבה מים, יש רק את הכנרת ולא יורד הרבה גשם! אנחנו בבית צרכים לחסוך במים אבל ארבה פעמים אנחנו מזבזים!!! מי יודע איך אנחנו מבזבזים מים??? מספר עובדות: 1. מים רבים בבית זורמים לריק: המים הקרים בברז זורמים סתם עד שיגיעו המים החמים. 2. השקיית גינות באופן לא מבוקר (גם את הכבישים והשבילים ולכן מים רבים מתבזבזים) 3. הורדת מים באסלה מבזבזת הרבה מים 4. שתיפת מכונית בצינור לאחר שאת מתארת את המצב בבית ניתן לשאול כיצד אפשר לחסוך מים? לתת לילדים לצייר את הרעיונות שלהם לחיסכון

gili111

New member
תודה יעלים, איזו השקעה../images/Emo24.gif

העתקתי ל- word תודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדהההההההההה ענקית

יעלים

New member
בבקשה

פעילות סביב היצורים החיים במים מציגים בפני הילדים יצורים שונים החיים במים: דולפין, לויתן, דגים שונים, תמנון וכדומה. אחר כך ניתן לערוך סדנת יצירה לפי הדוגמאות המופיעות באתר הבא:www.enchantedlearning.com/crafts/fish

טלגל

New member
נושאים קשים- נתת לנו אתגר

בקשר למחזור המים, אני יודעת שיש ספר דק וקטן שמספר את סיפורה של טיפה מהענן לברז המים שלנו, אני צריכה לבדוק אצלנו בספרייה. אני זוכרת שבקבוצות קטנות אמרו לנו להראות את האדים של קומקום מים עולות למעלה, נלכדות בכלי זכוכית שאת שמה מעל והופכות לנוזל, זה בא לדמות את מסלול אידוי מי הגשמים, או מי הים והפיכתם לענני גשם, אבל אני באמת לא מומחית, זה פשוט רעיון שבו ניזכרתי. יש בספרי האנצ´ של טיים לייף לילדים את מחזור המים בטבע עוד אפשרות לשבת עם מעט ילדים ולהראות להם. בקשר לנושא השני, לא עולה לי רעיון לראש אולי למישהו אחר?

gili111

New member
טלגל- היום עשיתי בגן את הניסוי שהצע

שהצעת, תודה. זה היה ממש מדהים. דיברנו גם על כח המשיכה של המים- שטיפות גשם מטפטפות כלפי מטה. לגבי הסיפור של הטיפה מהענן שאמרת. האם מצאת את הספר? סיפור ארוך?

טלגל

New member
אני שמחה, כשאעביר את הנושא-

אדע למי לפנות....

למעלה