אני כרגע במכונית.

BravoMan

Active member
ניחוש נחמד, אבל לא...

היה מדובר בגרסה ישנה של Office ללא שום ריבון ועם תפריטים רגילים לחלוטין.

ולפני שתמשיכי לנחש, אותו "חבר" היה בשנות ה-20 לחייו, לא מדור שהיית מצפה שיהיה מאותגר טכנולוגית.

אגב, בהתחשב בכך שמסכי בית הם בד"כ כלל מינימליסטיים למדי, אלא אם המשתמש בוחר לפוצץ אותם בוויג'טים, מה כבר יש באחרים שלא יתאים למסך הקטן?

בכל מקרה, כמו שכתבתי, MIUI (ואני בטוח שהוא לא היחיד) מעוצב בדומה ל-iOS (מבחינת האלמנטים הזמינים, לא המראה עצמו) ולכן אין שום סיבה שלא יעבוד טוב על מסך קטן.

noa_f

New member
בדיוק הקטע של פיצוץ הוידג׳טים...

לא ראית אף פעם את הממשק של סוני לאקספריה הקטנים?
ובכל זאת אתה חושב שאתה יודע יותר ממני עליו.

צחוקים איתך

BravoMan

Active member
לא הבנתי:

אלו וו'יגטים לשים קובע המשתמש, ולא אף אחד אחר.
איך זה קשור להתאמה של "מסך הבית" למסך קטן?

אני מודה - לא ראיתי את הממשק הספציפי של Sony למסכים הקטנים, אבל זו בדיוק הסיבה ששאלתי אותך: מה מיוחד בו?

אם היינו מדברים על התאמה של יישום ספציפי, כמו לוח שנה שצריך להציג הרבה מידע, הייתי מבין, אבל "מסך בית" זה המקום האחרון שדורש התאמה מיוחדת למסך 3.5 אינטש.

voguemaster

New member
זה פיצ'ר שקיים הרבה לפני 2.3

את יכולה וצריכה לבוא בטענות רק לסוני כי בגלקסי 1 שלי, כשהוא עוד הריץ 2.2 בלי רוט היה אפשר לעשות את זה (רום של סלקום, דאז).

אגוזים1

New member
אין ספק

שהאפשרות להחליף את המקלדת הרשמית במקלדת אחרת זו יכולת שמאפשרת גמישות ובחירה נהדרות ולדעתי מאוד חבל שאין את האפשרות הזו באייפד/אייפון.

יחד עם זאת... לא הייתי קוראת בגלל זה לאייפון ״נכה״ ולאייפד ״גרוע״ (כפי שברוומן אוהב לכתוב).

BravoMan

Active member
לו החלפת המקלדת היית המגבלה היחידה של

iOS, לא הייתי קורא למכשירים הללו "נכים".

אבל אני בטח לא צריך לספר לך, בתור משתמשת וותיקה, שזו רק אחת ממגבלות רבות, כולן ביורוקרטיות לחלוטין ונכפות בכוח דרך תוכנה (החומרה בהחלט מסוגלת להרבה יותר), וחלקן נראות שרירותיות לחלוטין בעוד שאחרות במפורש נועדו להטיב עם Apple על חשבון המשתמש.

מה תגידי למשל, על המגבלה שחלה על דפדפנים חלופיים שמחוייבים להשתמש במנוע המובנה במערכת כדי להציג את האתרים, ולכן אינם יכולים לעשות עבודה טובה יותר מ-Safari המובנה?

אגוזים1

New member
אתה לא צריך להתאמץ

לשכנע אותי שיש דברים מעצבנים בגישה של אפל ואין צורך לעשות רשימה מפורטת. אתה הרי מכיר כבר את דעותי בנושא (ואני את שלך
) ואתה יודע שיש הרבה דברים שאני יודעת שמתאפשרים באנדרואיד ושהייתי מאוד שמחה אם היו מאפשרים אותם גם ב- iOS (ושאין לי מושג למה לא מאפשרים אותם
) וכן זה מעצבן. וכן זה חבל.

אבל דווקא בגלל שאני ״משתמשת וותיקה״ ומכירה היטב את היכולות של המכשיר שבו אני משתמשת (ולא מזמן בפורום השכן גם היה דיון על כמה השימוש שלי הוא ״נדיר״) דווקא בגלל זה, תמיד מצחיקה אותי הקביעה הנחרצת שלך שאייפון ואייפד הם מכשירים ״נכים״... נו, שוין.

ronengeles

New member
אני לא קורא לאייפון נכה

אני קורא לו מוגבל.
יש דברים שמעצבנים אותי באנדרואיד, זה בטוח, מצד שני, מה שמעצבן אותי, אני יכול להחליף.
למשל, קיס של סמסונג והאייטיונס של אפל, שתיהן תוכנות גרועות מאוד לטעמי. ההבדל שבסמסומג אני בכלל לא צריך להשתמש בקיס. באייטיונס, למרות שחל שיפור בעניין, עדיין יש דברים שמחייבים אותי להשתמש בו, וזה מאוד מגביל.
בנוסף יש דפדנים עם תכונות שונות שבזכותם לכל דפדפן יש את היתרונות שלו, מקלדות שונות, חייגנים שונים ועוד.
אם נלך לדוגמת החייגנים של noaf (שמשום מה מתעקשת שהחייגן שהתקנתי היה חייב רוט), היא חושבת שזה נוח ללכת לשורת חיפוש, ושם לחפש את האיש קשר. לגיטימי. אני לעומת זאת מעדיף שכשאני פותח את החייגן, ישר תקפוץ לי מקלדת נומרית, עם חיוג T9 בשביל חפש אנשי קשר ובתצוגה אני את ה 4 -5 שיחות אחרונות שהיו לי. אני בחור דיי מוזר, שאוהב שהכל מרוכז לו במקום אחד מול הפרצוף, ולא צריך להתחיל לחשוב מראש אם אני מחפש איש קשר, רוצה לחייג מספר, או לגשת לשיחות האחרונות.
באנדרואיד יכולתי לעשות את זה טוב מאוד ללא שום רוט. באייפון הנושא הזה מאוד מוגבל מכיוון שהגישה לכל מיני נתונים חסרה.
בגלל שאני משתמש "מתקדם" אני גם מסוגל להחליף רומים, ולקבל יכולות שהיצרן בכלל לא חשב עליהם.

בגלל כל הדברים האלה, ודברים נוספים, אני חושב שהאייפון הוא מכשיר מוגבל. נכון, הוא מתאים להמון אנשים, אבל אני חושב שאפשר להסכים שיחסית לאנדרואיד הוא הרבה יותר מוגבל ביכולות שלו.
מבחינתי לשלם אקסטרה בשביל מכשיר שבסוף ייתן לי פחות, זה לא בה בחשבון.

זאת דעתי.

ולי היה מכשיר סמסונג S1 שהייתי חולם

איך אני מעיף אותו מעבר למזח וצופה עליו טס לעבר הגלים בהילוך איטי.....
כל הזמן היה נתקע, קורס, הווייז לא היה עובד, ניווט וסטרימינג של מוזיקה למערכת של האוטו באותו זמן... בחלום....
ועכשיו, יש לי אייפון 3GS ישן, עם מערכת ההפעלה העדכנית ללא שום פריצה. הכל עובד פיקס ומהר, כל האפליקציות טסות חלק כולל ניווט + מוזיקה+ שיחה בו זמנית, בלי בעיות... נכון, אז כשעושים אם האצבע מלמעלה למטה, אי אפשר לשלוט על הוויפיי והשן הכחולה וצריך להיכנס לתפריט ותת תפריט כדי לעשות את זה. נכון שחיוג זה לא העברה של האצבע על איש הקשר ואין 8 סוגים של מקלדות... אבל, היי, המקלדת הרבה יותר מדויקת ויש פחות לחיצות לא רצוניות ופספוסים....
אני לא צריך לרדוף אחרי ה"רוט" שבחמש דקות הקרובות יעבוד הכי טוב ולא צריך לחכות שנתיים עד שסמסונג יאפשרו לעדכן למערכת ההפעלה החדשה שהמכשיר בן החצי שנה שלי כבר לא נתמך על ידה...
יש לי מכשיר בן כמעט ארבע שנים, שפועל חלק ללא קריסות, ממשיך להיות נתמך ע"י החברה שיצרה אותו כולל עדכונים למערכת ההפעלה, מצליח להוציא שיחות תמיד כשאני רוצה (כן, לסמסונג היו בעיות גם עם זה...), מצליח לנגן מוזיקה, לנווט ולבצע שיחה בו זמנית, וכל זה עם חומרה שמכשיר אנדרואיד לא היה מחזיק איתה חמש דקות עגולות בלי לקרוס סופית....
אני חושב שהאייפון נותן טלפון חכם שעובד, עובד תמיד, נתמך תמיד, מתעדכן בקלות, מתקלקל פחות ועושה כל מה שטלפון חכם אמור לעשות....

ronengeles

New member
אתה לא צריך לשכנע אותי שהרומים

של סמסונג גרועים. אני חושב שזה ככה מהגלקסי הראשון ועד השלישי שאני מחזיק עכשיו. העניין הוא שיש עוד כמה מכשירים חוץ מהמכשיר שהחזקת ויש עוד כמה יצרניות חוץ מסמסונג. קצת קשה להוכיח שמערכת שלמה גרועה רק בגלל שדגם אחד ספציפי הוא גרוע. ואגב, אני מסכים איתך. הגלקסי s עם הרום המקורי של סמסונג הוא מכשיר גרוע מאוד, אבל כמו שאמרתי, יש עוד כמה מכשירי אנדרואיד...
אגב, בגרסה 6 כנראה יש שיפור, אבל בגרסה 5 ה 3GS נהפך לאיטי למדי.

noa_f

New member
לפחות הוא קיבל אותה. אני זוכרת שרבים התלוננו

עם גרסה 4 של אנדרואיד על איטיות, על זלילת סוללה וכו'.

ולגבי המבחר: בסופו של דבר, כל המבינים ממליצים לך על נקסוס. למה? כי הוא מקבל עדכונים. אז מה הטעם במבחר?

ronengeles

New member
מי זה "כל המבינים"?

מי ש"מבין", לא בהכרח יציע לקנות נקסוס.
לא כל האנשים חייבים את הגרסה הכי מעודכנת. חלקם אפילו לא יודעים מה זה ICS או JB, ולמען האמת אפילו לא איכפת להם.
את חושבת שלאבא שלי או אמא שלי משנה מה הגרסה? המכשיר עובד, וזהו, זה כל מה שמעניין אותם.
מי שמבין, ימליץ על מכשיר שיתאים לדרישות של הקונה.
אם מישהו צריך סוללה נשלפת, או מעל 16GB, אני לא אמליץ לו על נקסוס.
אם רוצים מכשיר קטן, או זול (ואי אפשר לקנות בארה"ב), גם אני לא אמליץ על נקסוס.
אם מישהו יכול להחליף רומים בעצמו, או שאני יכול להחליף לו, אז זה ממש לא משנה איזה מכשיר, כי תמיד הוא יהיה מעודכן.

לכל אחד יש דרישות שונות, ולא כל מכשיר עונה עליהן במלואן. אם יש מכשיר שכן עונה, אז למה לא לקנות אותו?
זה בדיוק הטעם במבחר.

גם לא הבנתי מה זה רבים התלוננו על בעיות בגרסה 4. בכל המכשרים בעולם התלוננו על בעיות? התלוננו בכמה מכשירים ספציפיים?
רבים גם בהתלוננו על איטיות בגרסה 2.2, אבל זה למשל היה בגלקסי S. ב DESIRE שלי לא היתה שום בעיית איטיות בשום גרסה רישמית.
אני יכול להגיד לך שגם בגרסת 4.1.2 ב S3, יש בעיית איטיות. לפחות לי יש מה לעשות עם זה. לחבר שלי שהיה לו 3GS, אחרי שעדכן ל IOS5, גם הוא סבל מאטיות, ולו לא היה מה לעשות חוץ מלקוות שבגרסה 6 יהיה שיפור. אבל גרסה 6 תצא רק בעוד שנה.... אז הוא אמר שלום לאייפון וקנה אנדרואיד.

AYELET1

New member
השאלה מה החבר מסוגל לעשות עם שעונו

חוץ מהעברת קבצים
לעומת אייפון...
כן וגם לנוקיה הישנים היה חייגן חכם. וגם אפשר היה לשחק בהם סנייק.
ומעבר לזה ?

noa_f

New member
וגם יש לי דיסק און קי, מה זה חכם בהעברת

קבצים...
(יש גם את הגרסאות של סאנדיסק עם מערכת ההפעלה הקטנה שלהם, אבל מה? עובד רק על "חלונות" ומריץ סט מאוד מוגבל של אפליקציות)

AYELET1

New member
זה בדיוק מה שעלה בדעתי כשראיתי כזה

תמיד בסרטים הם מדברים לצווארון או לשעון...

למעלה