אני כסטודנט לעתיד

DZHIBERISH

New member
אני כסטודנט לעתיד

מעוניין לשאול אתכם שאלה.האם זה לא נראה לכם מוזר שהסטודנטים בישראל,השכבה בחברה שאמורה להביא לשינויים,נדפקו ופשוט ויתרו ? איפה המחסומים בדרכים?העימותים עם השוטרים? איפה העיקרון?איפה הגלגלים השרופים? אני חשוב שזה מראה של החברה הישראלית כולה.אני חושב שזה פשוט מבזה איך שהסטודנטים ויתרו אפילו שהבנתי שראש אגודת הסטודנטים דפק אתכם..נכון? בכל מקרה אני מעוניין לשאול אתכם למה אתם חושבים שבמדינות אחרות הסטודנטים הרבה יותר נחרצים בקשר לעמדותיהם ואילו פה בישראל הם רק יכולים ללכת עם פלקטים ולצעוק משפטי קיצ'יים?מה אתם חושבים שזה אומר עלינו כחברה?

יש המלצות של וועדת שוחט ויש הסכם עם הממשלה

אחרי שהממשלה תקבל את המלצות וועדת שוחט ולא תכבד את ההסכם, אז תוכל לשפוט את הסטודנטים על זה שהם לא יוצאים לרחובות. כרגע צריך לראות איך הממשלה תפעל.

DZHIBERISH

New member
אבל דבר אחד בטוח.

לא יורידו את שכר הלימוד ורוב הסיכויים שיעלו אותו.אני צודק או לא?

נראה לי שוועדת שוחט בכוונה דורשת עליה של 70%

כדי שאחרי כל השביתות העתידיות ומו"מ יגיעו לפשרה על עליה של 50% "בלבד"

קוואנט

New member
הישראלים באופן כללי הם מאוד קונפורמיים

עד כמה שנראה לנו שהעם הישראלי מלא תעוזה וחוצפה, הרי שבפועל אנחנו מאוד קונפורמיים. אין חריגות, אנשים מאוד ממושמעים שלא ירוצו ויפילו גדרות וחומות. אלו לא רק הסטודנטים. זו כל החברה הישראלית. הסטודנטים הם בסך הכל עוד חלק מהחברה ולא מגזר מיוחד.

DZHIBERISH

New member
אבל אם הסטודנטים לא מסוגלים

להביא לשינוי אף אחד לא מסוגל...זאת הבעיה.

מישהו אמר לי שמבחינה הסיטורית הייתה רק

מהפכת סטודנטים אחת שהפכה את השלטון: איראן. אולי מהפכות סטודנטים זה לא כזה רעיון טוב.

גם הצרפתים הצליחו בשנת 1968 להפיל את דה- גול

אבל לא לפרק זמן ארוך מדי... אגב, בראש הסטודנטים אז עמד יהודי חביב שכנראה גם שמר מסורת, הלא הוא דני האדום (דני כהן- בנדיט). דאנטה

DZHIBERISH

New member
בטח קונפורמיים

הצבא אשם בכל....הופך את הישראלים לרובוטים צייתניים.

כן, בטח, הצבא...

אחרי ארבעה חודשי טירונות חי"ר מחמירה מבחינת משמעת הכיתה שלי עשתה הגרלה מי ירה במ"כ בגב אם בזמן אמת הוא יתעקש לפקד עלינו. אחרי זה המשמעת שלנו רק ירדה. בצבא ארה"ב עושים מה שהמפקדים אומרים, בצה"ל עושים לרוב מה שמשאיר אותך בחיים.

למעלה