אני כמעט חדש...

אני כמעט חדש...

לפני כמה שבועות כתבתי פה הודעה בדבר לימודים. את אותה הודעה כתבתי בפורום חרדים ומחקו לי אותה. מה שכתבתי אז היה בנוגע לבחור מהישיבה שלנו שהיום "כויפר"- ולומד. כפי הנראה הספור שלו נפל אצלי בזמן, כי אני הרבה זמן כבר מתלבט ושואל שאלות שלא זוכות לתשובות, אלא שולחים אותי מרב לרב כדי שיסירו את ספקותי ואני אתחזק.אפילו רצו לשלוח אותי לחו"ל- כדי לחזק ולהתחזק. אבל אני כבר חי בשקר יותר משנה- קורא כל מה שיש בו אותיות אבל בישיבה אסור. אין לי תשובות וגם לא מנוחה,אני גר בדרום במקום שאין לי עם מי לדבר- אבל יש לי גישה לאינטרנט די חופשי, מה שעדיין אין לי- זה אומץ, אבל החיים בשקר מדירים שינה מעיני, הרבה זמן שאני קורא פה בפורום וגם קראתי מה שכתבתם די בהתחלה ואני רואה שיש הרבה שעוברים מה שאני. אני בטוח שגם בישיבה שבה אני לומד יש עוד כמוני אבל אף אחד לא מעיז לשאול את השני, אני יודע שאני רוצה ללמוד, ואולי ללכת לצה"ל,אני לא בטוח שאני לגמרי רוצה להיות חילוני אבל בטח לא תקוע בישיבה כמו היום. וכבר מתחילים ללחוץ בענייני שידוכים אבל אני מצליח להתחמק בינתיים. אז מה עושים???

היי

הידיעה שמה שעובר עליך, עבר ועובר על רבים, יכולה לשפר ת'הרגשה. אז מה עושים ? זה רק אתה תחליט. בהצלחה !!!

יש לי פנקס קטן בצבע כתום,

בו כתבתי, לפני למעלה מעשר שנים, לעצמי, דברים דומים מאד למה שכתבת בהודעתך. היום הספקות האלו הרחק מאחורי. יום יבוא וגם אצלך הספקות: מה לעשות, וכיצד לכלכל את צעדיך, יהיו זכרון רחוק. מאופטימיות מחושבת רק תרוויח

rachel21

New member
שלום לך!

מניסיון הלחץ של בשידוכים יזרז את התהליך(אם תהיה מספיק חזק) תצליח בכל! יודעים מה זה דוסים?

היי!

יופי... קודם כל אתה לא לבד... ואם תרצה ממש לצאת, דבר עם ה.ל.ל... לי יש בשבילך פיתרון דיור ועבודה
לפחות לתקופה של השנה עד שתתגייס לצבא אם יבוא לך... אל תרגיש לבד... הפורום מפוצץ במלא מלא אנשים ונשים טובים להפליא שישמחו מאוד מאוד לדבר אתך... איזה כיף לך שיש לך פורום... לי כשהייתי בישיבה לא היה כלום!!! רק לבד... היה לי מלווה מהל.ל.ל בשלב המאוחר אבל הוא לא היה צעיר בגיל שלי... תהנה בינתיים... (והעניין עם הדיור הוא רציני....)

התקשרתי להלל ולא היה לי אומץ לדבר

אני יודע שלבחור מהישיבה שלנו עזרו בלימודים והוא אפילו מקבל מהלל מלגה שעוזרת לו בהרבה, אבל כשהתקשרתי קיבלתי רגליים קרות ולא דיברתי. ולא הבנתי למה אתה קורה מלווה שקיבלת מהלל ( אני מתכוון למה שכתב שבתאי צבי) אני יודע מה שאני רוצה לעשות אבל אני לא בטוח שיש לי אומץ וכוח.

בריאות

New member
אם הבנתי אותך היטב...

אז אתה עדיין לא מאסת לגמריי בדת ולכן קשה לך לדבר עם הלל אתה בטח חושב שזה אומר שבעוד שבוע אתה בלי כיפה נוסע בשבת וההורים כבר יושבים שבעה, או קיי קח את זה בקלות תרים טלפון מחסום ותבקש לא להזדהות אני בטוח שיעזרו לך בשמחה, המון הצלחה

pinkli

New member
ה-ל-ל.../images/Emo56.gif

מהנסיון שלי עם ה-ל-ל, הם לא 'ידחפו' אותך לשום מקום, לא ילחצו בשאלות, ויותר מזה, הם ירצו להבין בדיוק היכן אתה עומד מבחינה דתית לפני שימשיכו, והצעד הקטן ביותר, העיקר הוא לא לפחד, אתה יכול לצלצל שוב ואם מרגיש פחד לדבר, שתף אותם ברגשות ויוכלו לעזור לך לדבר, אולי פנים אל פנים יותר קל לך? הם לא צריכים לדעת את השם, איפה אתה לומד, כלום!! אתה יכול לדבר מטלפון ציבורי או בית של חבר, אל תתן לפחד לעצור אותך! בהצלחה.
לי.

my 2 cent

מהניסיון שלי עם הל"ל אין ממה לפחד, אין צורך להזדהות בכלל בשם פרטי, והם ממש לא מלחיצים שתצא או להישאר, הם רק עוזרים אם החלטת לצאת כבר. מלווה בהל"ל זה מתנדב או מתנדבת שהוא האיש קשר שלך עם הל"ל, ואיתו תהיה בקשר לכל אורך התקופה של היציאה ואחריה. ושוב מהניסיון שלי המלווה שלי בהל"ל היא אחת המתנדבות הכי מקסימות בהל"ל, והיא בקשר איתי עד היום (כבר שש שנים). בסופו של דבר זה ההחלטה שלך, ובהצלחה במה שתחליט.

קבל חיבוק

קבל לחיצת יד נשיקה? ממני לא תקבל
קבל מילה טובה קבל איחול קבל איחולים קבל איחולים רבים וטובים אני כאן אנחנו כאן בשבילך (וגם מי שלא כתב לך) ב ה צ ל ח ה

Le Fay

New member
לא, זה לא מוזר בכלל! אבל

אתה אומר שאתה מתלבט, ואנשים כאן לא רוצים להפעיל עליך לחץ. אנחנו מאמינים שזכותך לבחור באופן חופשי ובשלב הזה גם חיבוק חם מאד הוא סוג של השפעה - אז אנחנו קוראים בעניין, מעודדים אותך לבדוק את האפשרויות שעומדות בפניך ומחכים לראות לאן תחליט ללכת. שיהיה בהצלחה בכל כיוון שתבחר!

R a c h e

New member
נראה לי ששאלת את השאלה הכי לא מוזרה

הכי לגיטימית שיש כאן בפורום, אם יש דבר כזה, ובעצם זאת אחת המטרות שהפורום קיים כאן. החברים כתבו לפני מה שהייתי אני כותבת: 1. תפנה להלל. 2. אל תתחתן בנתיים. אם תרצה לדבר מסר עם מספרי הטלפון שלי בדרך אליך

להתקשר להל"ל

תודה על העצות והחיזוקים אנסה להתקשר באחד הימים כשלא יהיו יותר מדי אנשים סביבי. תודה נתתם לי קצת אומץ

תודה על העצות

אני מאד נמנע מלהענות לשידוכים שמציעים לי, אם מישהו פה רוצה... אז אני מוכן להפנות, דווקא יש כמה לא רעות אבל יותר מידי צדיקות. וכפי שאמרתי- אנסה להתקשר להלל.תודה

אני, אני רוצה

הייתי מעדיף כמה צדיקות ביחד, מישהו סיפר לי שכששמים כמה צדיקות באותו חדר יוצאים ניצוצות (איף יו נוו וואט איי מין) נא לצרף תמונות בבקשה.

stאסתי

New member
אני חושבת שכמעט כולנו עברנו את

השלב הזה שלך..שלהחוסר ביטחון אם אנחו לא רוצים לחיות כמו שאנחנו חיים או שאנחנו בכלל כבר לא מאמינים. רק הזמן יגיד מה אתה רוצה. אבל מה שבטוח הוא שאתה לא צריך לחיות איך שאנשים אחרים רוצה ולא איך שאתה רוצה. אתה יכול להישאר דתי ולהיות בצבא,אתה יכול להיות דתי וללמוד (יש לי חברים טובים שהרבה יותר דתציים מהרבה בחורי ישיבות שאני מכירה והם עושים/עשו את 2 הדברים). השאלה איך המשחה שלך תקבל את העזיבה של הישיבה ופניה לצה"ל. תמיד תוכל להגיד להם שלפחות אתה עוד דתי. קח את הזמן שלך,אל תילחץ כל החיים לפניך להחליט מי אתה ומה אתה רוצה מעצמך. מה שהכי חשוב הוא, אל תיכנע ללחץ השידוכים!!!! אחרי החתונה הרבה יותר קשה לשנות דברים. בהצלחה

למעלה