אני כל כך כועסת !!!

אני כל כך כועסת !!!

ואני יודעת כל כך יודעת שאני מענישה את עצמי על טפשותם של אחרים, או יותר נכון על טפשותה של אמא אחת שבכל מחיר מגנה על הילד שלה שניסה לחנוק היום את מעין. והיא כזו טיפשה וגם אני אבל אני לא מצליחה להתעלות מעל עצמי ושלא לכעוס. ואני כל כך כועסת !!! חזרתי עכשיו אחרי יום ארוך ומתיש (יחד עם זאת כייפי, מועיל ופורה במיוחד) ישירות לבית של אותה אם, לשוחח איתה. לספר לה שהילד שלה מכה את מעין שלי בשיטתיות. שמעין בכיתה ג', והוא בכיתה ה' ובבקשה די. שיפסיק !! אין לי מילים לתאר את ההתנהגות שלה. היא לא נתנה לי לסיים משפט היא הגנה על הילד שלה והצדיקה את התנהגותו בהתנהגות של מעין. ואני ניסיתי לאמר לה שלא משנה מה - הוא ניסה לחנוק אותה !! וזאת אחרי שהוא מכה אותה כבר תקופה ומשך לה יום קודם בשיער והיא חזרה בוכה הביתה .שיפסיק, שיתעלם ממנה. היא לא בגילו בכלל. והיא לא נתנה לי אפילו לסיים משפט היא אפילו שאלה אותי מה שלום מעין ובאותה נשימה האם היא חיה הרי הבן שלה ניסה לחנוק אותה .האם היא חיה ???? אני בהלם ואני מזועזעת היא פשוט אלופת העולם במניפולציה ומגיע לי פרס שלא נתתי לה סטירה על ההתנהגות שלה ואני כל כך כועסת !!!!! אוף אוף אוף

נרגעתי ../images/Emo178.gif

בלילה לפני שהלכתי לישון חשבתי על זה ואחרי שגמרתי לכעוס ולהתעצבן החלטתי שזה באמת לא שווה את זה ובטח שלא יעזור לי בכלום אז נשמתי ושוב נשמתי ונשמתי עוד ועוד ועוד ולפני שנרדמתי שלחתי לה ולבן שלה אור ואהבה שלחתי לה אנושיות, חמלה והבנה ועוד הרבה אור ואהבה התעוררתי כאילו כלום זה מאחוריי כל כך קשה לפעמים לשלוט בכעס ובעיקר שמדובר במישהו יקר ואהוב לך....

hayapollak

New member
עכשיו

אחרי שנרגעת ולצערי זה רק עד הפעם הבאה.. כל כך הרבה מדברים על אלימות ועדיין קשה כל כך לבנים להפנים. העניין הוא שבתור הורה לא ניתן לחנך את הילדים האחרים ולא הורים אחרים. אולי בכל זאת כדאי לשוחח שוב עם אותה אמא - לשוחח לא לריב אולי אף לצרף את הילדים לשיחה ולדאוג שהבן שלה לפחות יתנצל , אחרת הם לומדים שזה בסדר להכות את החלש מהם וחבל.

חיה, את לא תאהבי לקרוא את שאני

אכתוב אבל... אין סיכוי בעולם !!! אחרי השיחה אתמול עם אותה האמא אני אומרת בגלוי - אין סיכוי בעולם שאני אנסה לשוחח איתה שוב. היא לא נתנה לי להוציא מילה מהפה. לא אכפת לי שהיא תגן על הבן שלה, זו הזכות שלה לחנך אותו איך שהיא בוחרת לנכון אבל מעט נימוס ואנושיות אלמנטריים ?? לתת לי לפחות להוציא משפט אחד שלם מן הפה... זה כל מה שביקשתי. אני לא מדברת כאן ממקום של אגו, מבטיחה שלא. אלא ממקום של הבנה אל מול מי יש לי עסק. חבל שלא הקשבתי לזו מהמכלת שאמרה לי שאין מה לדבר עם האמא אלא רק עם האבא.... רק שהוא בחו"ל. כולי תקווה שזה לא ישנה. כמובן ששוחחתי עם מעין ועכשיו אני חוככת בדעתי אם להעלות זאת בפני מנהלת בית הספר.

paloma blanca

New member
../images/Emo24.gifבהחלט ....

אל תהססי ואל תחשבי פעמיים ! עוד היום פני למנהלת בית הספר ודירשי פתרון מיידית או שאת עוברת הלאה.... אל תוותרי ואין מה לפנות שוב לאם. את נתת לה אפשרות לפתור ולתקן והיא בשלה, אז היא תבין בדרך אחרת . בהצלחה ואשמח לעידכון

hayapollak

New member
אני מאד מאד

מבינה אותך. אבל יש לי גם חדשות בשבילך. בנים מרביצים , חונקים ותולים גם בנים צעירים מהם לא רק בנות. לצערי בבית ספר, בשכונה , בחוגים תופעת האלימות והכוחניות קיימת. גם לי יש בן שכחת? גם הוא חטף מגדולים ממנו וגם מכאלו בגילו, ובסוף כשהוא למד להתגונן וגם לתקוף - משום שזו השפה שלהם הוא גם התפרע פה ושם ועבר גבולות פה ושם ואני בתור אמא מאד מאד מאד סבלתי ועברתי את זה קשהההה - עד היום הוא עוד לא בן 15 ולצערי הרב האלימות לא נעלמת . בוודאי שכדאי שהמחנכת שלו תדע על כך ואפילו תדאג לשוחח אתו עם הוריו תגרום לו להתנצל וגם להעניש אותו.קשה לחנך אחרים אבל לפעמים אין בררה ואם נשתוק - כולנו נסבול. אני כותבת כאן בתחושה מעורבת משום שכשהבן שלי חטף - גם אני הייתי די משותקת, לא ידעתי לעמוד על הזכויות שלו, היה לי קשה מאד להתלונן, ניסיתי להמנע ממריבות עם הורים והרגשתי חסרת אונים (שלא לדבר על הבן שלי) אולי משום שאני חד. בכל מקרה כנראה שהבן שלי הסיק מכך שאני לא מסוגלת להגן עליו והוא כנראה למד את השפה הזו של להכות - הפגנת כח אבל כשהוא היכה - אנחנו הסתבכנו, האשימו אותו, הורים אחרים צעקו (עליו ועלי) מורים היו מעורבים וכו' סיפורים ממש ממש לא נעימים ושוב לא היה מי שיגן עליו או עלי. אני עברתי עם זה הרבה כאב ריגשי ואת יודעת - אני עדיין במתח וחרדה משום שהוא בגיל שהאלימות עדיין קיימת. לסיום וסליחה שהארכתי - הבת שלך צריכה להרגיש ולדעת שההורים שלה דואגים לזכויות שלה. וזכותה לא לפחד ולחיות ללא אלימות. אני מחזקת אותך וחושבת שלא כדאי לשתוק.

זה לא חדש לי :(

אני יודעת את זה מאז שאני אמא אני פשוט בשוק כל פעם מההורים אתם לא מבינים שאתם מהווים דוגמא לילדים ונותנים להם למעשה אור ירוק להמשיך בכך שאתם מגנים עליהם? לשמחתי וצערי מעין יודעת שאני מגנה עליה למה לצערי ? כי כנראה לעתים היא מנצלת את זה ומשתמשת במניפולציות שהיא יודעת שהן עובדות עלי אבל אף על הסצינה הקשה אתמול הצלחתי לברור את המוץ מהתבן ואף ללמוד על עצמי ועל ההורות שלי (שונה לטעמי מאימהות). תודה חיה, על השיתוף, ההקשבה והיעוץ.

nataly36

New member
כל הכבוד שהצלחת להרגע.

זה כל כך מרגיז ומובן שאת כועסת! מסתבר שאנשים הם .... נו, שויין, לא נפרט, אבל יש הרבה כאלה! לפני כמה שנים היה לי סיפור דומה עם הבן שלי, שאז היה בכיתה ב', ילד מכיתה ה' - בשביל הבן שלי בריון של ממש - אילץ אותו "לקנות" ממנו קלפי סופרגול!!! כך הבן המסכן שלי הלך מבוהל נורא לבית הספר, שילם את כל הכסף שהיה לו וגם לקח כל מטבע שמצא בבית.... עד שעלינו על זה. התקשרתי לאמא של הילד הזה, שהגנה עליו! האשימה את הבן שלי שהוא "גנב" (כי לקח כסף בבית) ... ולבסוף עוד טענה שהבן שלי חייב לבן שלה 10 שקלים!!! אמיתי לגמרי! כאן הבנתי שאין מה לדבר איתה. שחבל על הזמן. סיימתי את השיחה. אני שמחתי שהבן שלי ראה שעשיתי משהו, שהגנתי עליו. - מה שאני בטוחה שמעיין שלך ראתה וגם שמחה על כך - וזה שיש אנשים שהם ח...... אמיתיות, אין מה לעשות. זה מה יש. שולחת לך כוח ואנרגיה!!!

תודה יקרה לי ../images/Emo24.gif

זה פשוט לא להאמין איזה אנשים יש. אני חזרתי אתמול הביתה כל כך נסערת שאין לי מילים לבטא את התחושות שלי. יותר משהזדעזעתי מהילד (לחנוק את הילדה עם חוט ????) הזדעזעתי מהאמא !! את קולטת שהיא שאלה אותי מה שלום הילדה שלי, אם היא חיה ??? אני לא.

גרר...

זה מדהים איך שלהורים יש נטייה לחשוב שהילדים שלהם הם מלאכים שאף פעם לא פוגעים באחרים
אני רואה את זה בביה"ס איפה שמלמדת וזה כל כך מוציא אותי מהדעת: יש לנו ילד בכיתה שהוא תמיד עושה את עצמו תמים אבל תפסו אותו לא פעם ולא פעמיים מרביץ ואפילו הוא זרק אבן על ילד אחר וההורים שלו כמובן חושבים שהוא שה תמים ומתלוננים שנטפלים עליו למרות שהיו עדים שהוא הרביץ וכו'.

המקרה הזה מאוד עצוב ../images/Emo10.gif

לצערי אני נתקלת רבות במקרים כאלה עם הילדים שלי בבית הספר והכי מעציב ומסוכן בעיני שהילד מתנהג כמו האמא - הרי הילדים הם הבבואות הקטנות שלנו, אם האמא היתה טורחת להקשיב לך יקירתי , ולפחות מבטיחה לטפל במצב (גם אם לדעתה הוא לא נכון), או לשאול את הילד ולברר את המצב מהצד שלו הייתי יותר רגועה, אבל ילד כזה שרואה את אמא שלו "דורסת" את האדם שמולה, ולא נותנת לו זכות ביטוי, והכי גרוע שואלת אם הבת שלך חיה, בטח לא יתנהג בצורה אחרת בבית הספר . בוז בוז בוז להתנהגות הזאת
עצוב לי .

זה בדיוק מה שאמרתי לבעלי !

שעדיף כבר שהיתה מורחת אותי ואומרת שהיא תטפל בנושא ובלה בלה בלה ולא איך שהיא התנהגה. בוז אחד גדול. לא פלא שהילד שלה מתנהג כך, בדיוק כפי שכתבת. היא אפילו העזה לאמר שלא רק שהבת שלי מציקה לבן שלה (גדול ממנה בשנתיים) אלא היא אפילו מציקה לבן הבכור שלה שהוא בחטיבה.... !! ילדה בכיתה ג' מציקה לילד בכיתה ח' ?!!?!? שאלוהים יעזור לה .

../images/Emo41.gif עדכון ../images/Emo41.gif

אתמול היתה אסיפת הורים בבית הספר לאחר שנפגשתי עם המחנכת והמורות המקצועיות שמתי פעמיי אל מנהלת בית הספר. גוללתי בפניה את כל הסיפור היא היתה קשובה, נחמדה, מנומסת, נעימה ובעיקר מזועזעת (לאחר שסיפרתי לה על התנהגות האם בכלל ובפרט שזו שאלה אותי אם מעין עדיין חיה בעקבות החניקה) היא שוחחה גם עם מעין ואמרה שלמחרת, קרי היום, תשוחח עם הילד ותעמיד אותו במקומו אני מרגישה טוב בעקבות זאת. התחושה טובה.

טוב מאוד ../images/Emo70.gif

יש לזה ערך כפול ומכופל - גם לא נתת לאלימות לעבור בשקט וגם הראית לבת שלך שאת מגנה עליה ויש לה אל מי לפנות וגם הראית לה ולעצמך שאת לא נותנת לדברים לעבור ככה בשקט ועמדת על שלך - שזה גם מסר חזק מאוד למעיין לאח"כ . היא בטח תגדל להיות יותר אסרטיבית מאיתנו .(בסוף יצא לי משולש ח ח ח) אצלנו בב"יס הילד הזה היה מושעה מיד

ZAHAV2006

New member
עכשיו אפשר להבין איך יש אנשים...

אלימים בעולמנו!כשאמהות כאלו מגנות על הבנים שלהם,והן לא מבינות שזה דבר רע להרביץ! מקווה שהעמדת אותה במקומה. יום נפלא

למעלה