אני כל הזמן במינוס...

buzy2

New member
למתוח רגליים רק עד שהשמיכה מכסה

אני חונכתי למתוח את הרגליים שלי רק עד כמה שהשמיכה מאפשרת אחרת הרגליים יהיו מחוץ לשמיכה ויהיה לי קר. אם אין כסף לא קונים. יושבים אם ניר ועיפרון ומחשבים ועושים רק מה שמוכרחים. גובה אבטחת ההכנסה מביטוח לאומי ליחיד היא 1253 ש"ח. אפשר לחיות מזה אם אין חובות, ויש דירה בבעלותך, ואתה לא משתמש בכבלים ואתה לא מדבר בסלולרי ונוסע רק באוטובוס קצת. אתה לא עובד לאן יש לנסוע??

snowhite1064

New member
גם אני חוכנכתי למתוח את הרגליים עד

כמה שהשמיכה מאפשרת,כדברייך. אולם מה קורה כאשר אחד מבני הזוג מובטל כבר שנה (סגרו את החברה שבה עבדתי שבועיים לפני שגיליתי שאני בהריון, ואף אחד לא רצה להעסיק אותי בגלל זה, ואם אתם שואלים "מה לא ידעת קודם שהחברה עומדת להסגר?" אז לא! לא שיתפו אותנו בכלום. הכל היה בשו שו וזה נחת על כולנו בבום גדול) עם שלושה ילדים (שהגדולה היא בת 5), ובמקום העבודה של הבעל קיצצו לנו את השכר לפני שנה בעשרה אחוז וביום ראשון אמורים להודיע על פיטורין ולכו תדעו אם הוא לא ברשימה . אנחנו קונים להם פעם בשבוע רבעיית מעדני חלב (לשני הגדולים) שזה נגמר אין יותר. לפעמים גם רק פעם בשבועיים. ממתקים אין בבית (קיצוצים), לבלות כבר לא יצאנו שנים. על מנת לאכול בחוץ צריך סיבה מוצדקת (הסיבה המוצדקת האחרונה הייתה שהבן היה מאושפז לפני שבועיים בבית חולים, והיינו צריכים לאכול משהו). אז מה לעשות? גם אם הייתי לוקחת את העבודה שהציעו לי בשפרעם תמורת 20.00 ש"ח לשעה הייתי מקבלת הודעה שאני מוציאה יותר מדי (לא שמעתם שצריך מטפלת/מעון שיטפלו בילדים בזמן שעובדים?) בקיצור, אם מישהו מסביר לי איך אני מוצאת עבודה שגם תחסוך לי הוצאות חינוך לילדים וגם תשאיר אותי אני אודה לו מקרב לב.

איזוטופ

New member
ואם אין דירה? ומה עם חשמל, ארנונה,

מים, גז, אוכל? חימום בחורף? נייר טואלט? סבון? פלסטר? אקמול? משחת שיניים, שמפו, תה, סוכר (קפה זה מותרות...) "חס וחלילה" טיפות עיניים שעולות עם מרשם 30 ש"ח? או אנטיביוטיקה? ומה יהיה אם חלילה באופן מאוד יוצא דופן האדם יצטרך טיפול שורש בשן? לא רק שאי אפשר לחיות מסכום כזה, אי אפשר גם לחיות מעבודה בשכר מינימום!! מי שאין לו דירה, יכול לחיות משכר מינימום רק אם יחיה עם עוד כמה אנשים בחדר אחד, ילבש 3 מעילים בחורף בתוך הבית כדי לא להדליק תנור, ישנורר אוכל בעבודה, או יאכל לחם עם גבינה בתור הארוחה המרכזית ביום... אחרת, הכסף ייגמר לו רק על שכר דירה ארנונה וחשמל, גם אם לא ידבר בכלל בטלפון. או שיעבור לגור בעיירת פיתוח עם שכר דירה נמוך... אה, רגע, אבל אז לא תהיה לו עבודה!

buzy2

New member
באמת צריך הרבה אקמול לכאב ראש כזה

רק מלחשוב מאיפה לוקחים את כל ההוצאות מקבלים כאב ראש, פריחה, דלקת עיניים, ועששת... מי אתה ? היפוכונדר? כי אפילו הכינוי שלך זה שם של מחלה. אתה בהחלט צודק אבל בכל זאת הכל תלוי בסדר עדיפויות. בפרקים הבאים של התוכנית ינסו לגעת בכל הבעיות האלה ואני מקוה שיהיו להם קצת תשובות.

../images/Emo3.gif

פשוט לא לחיות לא לנשום לא לבלות לא לאכול ואז לא יהייה מינוס חחחחחחחחחח

בוזי, במצב שאת מתארת, עדיף למות.

התאבדות עולה, כמה? מחיר של סכין גילוח חדש, וכיור מלא מים. סה"כ הוצאות: 9.90 ש"ח כולל מע"מ. טוב לא כללת בחישוב שלך חמצן. מה נשאר אחרי הקיזוזים שלך? לשבת על הספה ולחטט באף? לשאוף, אבל בלי לנשוף?

viva5

New member
חתונות - נושא כאוב

ושוב הגיע הקיץ, ושוב הוצאות מטורפות על חתונות, מצד אחד אי אפשר שלא להופיע בחתונה של חברים קרובים ומצד שני פשוט אין כסף. ואגב בזמן האחרון הזוגות המאושרים דואגים לעדכן את כל העולם ואישתו בעלות המנה,הצלם, הגן וכ... את מי זה מעניין??? החלטתם להיות למלך ומלכה ליום אחד אז תשלמו...

למעלה