אני כישלון.

SleepySh

New member
אני כישלון.

כישלון, זה מה שאני. בכל תחומי החיים. אני כושלת. כ"כ נמאס לי, נמאס לי מההרגשה הזו. נמא לי ללכת לישון עם התקווה שלא אתעורר ולא אצטרך לסבול את התחושות האלו. נמאס לי להביט במראה ולשנאות את מה שהיא משקפת. כבר 20 שנה שהחיים מובלים אותי לשום מקום. 20 שנה אני בבית, לא עושה כלום עם עצמי. 20 שנה חלפו ולא עשיתי כלום עם חיי, לא יצאתי, לא ראיתי ולא עשיתי כלום. 20 שנה אני מתחבאת מהעולם בחוץ, שאף אחד לא יראה ולא ישמע. שלא ידע שיצור כמוני קיים, שכישלון כמוני בכלל נמצא בעולם. אני מרגישה שאני לא מספיק מוכשרת, לא מספיק יפה, לא מספיק חכמה, פשוט לא מספיק. אילו היה לי את האומץ, בגיל 12 הייתי מסיימצת את חיי, שלא אצרך להתמודד עם כל זה. להתמודד עם הכישלון, להתמודד עם להיות לא מספיק טובה בכלום. 12 שנה של לימודים בודדים וכאובים. בקושי צלחתי אותם. את הבגרות לא יכולתי להשלים, מהפחד, הפחד שתמיד גובר עלי. בסה"כ 3 בגריות נשארו, אבל בשביל מה להשלים? הרי כלום לא יצא מזה, כלום לא יצא ממני. אין לי כיוון לחיים, אין לי שאיפות, אין לי כלום, רק מחשבות רעות. עצוב לי, כואב לי ויותר מכל, מאוד בודד לי. יש לי משפחה אוהבת, אבל גם להם נמאס. כמה אפשר להסתכל על מישהו שהורס את חייו במו ידיו? הם לא מבינים, לא מבינים את התחושה של יאוש מהחיים. של למה לעשות משהו, אם גם ככה נידונתי לכלום בחיים. עצוב לי ובודד לי. נמאס לי, פשוט נמאס. אני כבר בת 20, יושבת בבית כל היום ולא עושה כלום חוץ מלישון ולאכול. אין לי כלום, פשוט כלום. רק יאוש ממלא את יומי. ואם מדי פעם הרגשה טובה מחלחלת בי, מיד היא נגנזת ונעלמת. נמאס לי, כ"כ נמאס לי. אני לא יכולה להתמודד, אני מחכה ליום, ליום שאהיה אמיצה מספיק כדי לסיים את זה. שלא אצטרך להרגיש כך, שלא אצרך להיות נטל על אחרים. עצוב לי, כ"כ עצוב... פסיכולגים ופסיכאטרים באו והלכו. גם טיפול תרופתי ניסיתי, אך כלום לא הצליח לרפא, כלום לא הצליח לעזור. אני עדיין תקועה באותו מקום, בלי עתיד, בלי שום דבר. אני רק רוצה דרך, משהו קטן שיוביל אותי לאנשהו, הזדמנות קטנה שתוציא אותי מכאן, שתוציא את ההרגשה הזו. אני רוצה שקט נפשי, רוצה להיות שלמה עם עצמי. רוצה שאחרים יתגאו בי, שאני אתגאה בעצמי. אני רוצה כיוון לחיים. אני רוצה להפסיק את הייאוש, להפסיק את ההרגשה הזו. אני רוצה להיות משהו, לא רק להיות קיימת, אלא להיות משהו, להיות מישהי שהיא לא נטל. ויותר מכל, אני רוצה מישהו שיבין, שבאמת יבין.

HH husa

New member
יש סיבה מסוימת ? ממתי זה ?

הבנתי שסיבה אינה ידועה. זה דיכאון ,או חוסר מטרה בחיים ? 20 זה מאוד צעירה. זו הררגשה סוביקטיוית שלא עשית כלום , ממה שכתבת כבר נראה שעשית הרבה יש שאיפות רחוקות ,הבעיה היא מימוש או הבעיה היא דיכאוון ?

efriend

New member
אלה דברים מאוד עמוקים,

שיושבים עמוק עמוק בבסיס האישיות שלנו, וכדי לאתר את מקורותיהם דרושה בד"כ עבודה קשה ורבה. ומכיוון שלי אין מושג מה המקורות של התחשות האלה אצלך, גם כי אני לא איש מקצוע בפסיכולוגיה וגם כי זה קשה מאוד להבין מהודעה בפורום, אני יכול לנסות להציע פתרון במישור המעשי. אחד הדברים שהכי עוזרים בהתמודדות עם תחושת כישלון הוא... נחשי מה? להצליח במשהו. אני למשל כילד תמיד הייתי כשלון קטסטרופלי בספורט. כשגדלתי והגעתי לאוניברסיטה, פתאום החלטתי שאני רוצה לנסות להתמודד עם זה. התאמנתי המון בריצה, שיחקתי טניס, התאמנתי בחדר כושר, וזה הכל היו דברים שלא האמנתי שאי פעם אעשה כי שנאתי ספורט והייתי נוראאא גרוע בזה. זה היה קשה בטירוף, גם פיסית וגם נפשית. ומה את חושבת, שהפכתי לספורטאי גדול מכל זה? לאאאא, ממש לא. אין לי כישרון לזה, הרי לו היה לי כישרון בוודאי שלא הייתי כזה כשלון בילדות. אבל ניצחתי את עצמי. פתאום שיחקתי טניס, אמנם גרוע אבל התחלתי להנות מזה מאוד, סיימתי ריצות ארוכות בזמנים סבירים, וקיבלתי מראה קצת יותר אתלטי. ומאז זה לא כואב לי יותר. אני לא מרגיש יותר כישלון בנקודה הזו. להפך. אני מרגיש גאווה גדולה על שניצחתי את עצמי. אז קחי לך נושא אחד מכל הנושאים שמנית, ותנסי לנצח את עצמך, רק בו. את תנסי הכל ביחד. וכדאי שחברים טובים ילוו אותך תוך כדי כי זה נורא נורא קשה, אבל זה הכי כדאי בעולם. אין סיפוק גדול מלנצח את עצמך.

יודעת משהו../images/Emo35.gif

אני מוצאת בך משהו אחר- מוצאת בך בחורה חכמה שדרכה אבדה לה, אבל בהחלט היא תמצא את האור בקצה המנהרה. את בנקודה מאוד מבלבלת בחייך, בגיל מאוד מבולבל, ואני גם הייתי שם והרגשתי כישלון ועדיין לפעמים מרגישה כישלון אבל נאחזת בדברים הטובים, ולכן גם התחלתי את שרשורי נקודות האור פה בפורום- כי לפעמים אנחנו מסתכלים רק על הרע ושוכחים לשים לב שיש הרבה דברים טובים בעולם.

אופירA

New member
מנהל
כיוון

הכיוון שאני יכולה לתת לך, זה לשנות את האמונות שלך מן הקצה אל הקצה. נכנסת לתהליך של אמונה בלתי מעורערת ששום דבר לא מצליח לך, וששום דבר גם לא יצליח לעולם (כך שאין טעם לעשות). את מבינה בהיגיון שאי אפשר להגיע לשום מקום עם אמונה כזו... חובה לשנות את האמונות שלך ולהפוך אותן לחלוטין. האמונות שלך הגיעו אליך בעקבות הבנה מוטעית לחלוטין של החיים, ואת ההבנה הזו את צריכה להחליף, ובעקבותיה - את האמונות השגויות מאוד. את בת 20, יש לך ידיים ורגליים, כבד בריא, ואפילו כמה תאים במוח. לא צריך יותר מידי, מספיק מה שיש. אינך נמצאת בתחרות עם ביל גייטס או עם מנכ"ל אוסם, ואפילו לא איתי. את צריכה בסך הכל לחיות בצורה שתשביע את רצונך. אינך צריכה להשביע את רצונו של איש בצורת החיים שלך (הגם שאולי כמה אנשים תובעים ממך שתשביעי את רצונם...), אלא רק את רצונך שלך. וודאי שאת צריכה טיפול פסיכולוגי, וגם להשלים את הבגרויות. למה? משום שהפיתרון לבעייתך מגיע בעזרת טיפול פסיכולוגי (והרבה נכונות שלך להצליח), וזה שכל הטיפולים לא הצליחו עד היום לא משנה כלל את העובדה שאת חייבת להמשיך לחפש את הטיפול שיצליח. הדרך שבחרת לעצמך - להתייאש מהטיפולים ולא לעשות כלום - בוודאי שלא תעזור לך, והיא רק מעידה על הבעיה בגישה שלך. אם כל ימייך תחפשי טיפול, אז גם אם לא יצליחו כל הטיפולים, תוכלי להיות שלמה עם עצמך שניסית הכל. אבל המציאות היא שאם אדם מתעקש ומחפש כל ימיו טיפול - הוא ימצא את העזרה שלו בסופו של דבר, בבחינת "יגעת ולא מצאת - אל תאמין!". נכון שכל כישלון מחליש את הכוחות, אבל הוא אינו סיבה להפסיק לחפש. יש לנוח קצת מהכישלון, לאסוף את הכוחות ולהמשיך. זה הכיוון - אם את רוצה לצאת מהמצב שלך, פשוט תמשיכי לחפש טיפול ולנסות לעשות כל מה שביכולתך, ולא להתייחס לפחד ולחשש מהכישלון. כל מנכ"ל פשוט יסביר לך שכל הצלחה באה אחרי כמה וכמה כשלונות. פשוט המנכ"ל אינו מפחד מהכשלונות, אלא לומד מהם בנחת מה שהוא יכול ללמוד מהם, וממשיך לנסות בהיגיון, עד שהוא מצליח. זו גם הדרך להצליח בחיים. כל תינוק פשוט יספר לך שהוא התחיל ללכת רק אחרי שלא הצליח כמה וכמה פעמים, נפל, בכה, צחק והמשיך. זו הדרך להצליח בכל דבר בחיים. אין דרך אחרת. כמובן שיש מוגבלים שונים - והם צריכים להכיר את מוגבלותם ולהתקדם במסגרת המוגבלות שלהם. אבל את אינך מוגבלת באופן שאינך מסוגלת לעבוד בשום עבודה וללמוד שום דבר. אולי אינך מסוגלת להיות מנכ"ל גדול, אז אל תנסי. אבל יש המון דברים שאת כן מסוגלת, ואינך מנסה מפחד להיכשל... אינך מבינה שכישלון אינו תעודת עניות, אלא פשוט הדרך להצלחה וללמידה של החיים! מישהו הכניס לך לראש אמונה לא נכונה לגבי הכישלון, ואותה את צריכה ללמוד לשנות - בעזרת טיפול פסיכולוגי או בלעדיו. את יותר ממוזמנת להתווכח עם מה שכתבתי לך, כדי ללמוד להשתכנע באמיתות של החיים ולהיווכח בכל כוחך בטעויות שהתרגלת לפעול על פיהן.

למעלה